Görüş Bildir
Haberler
Sadece Knight Online Oynayanların Anlayabileceği, Yaşam Standardı Olmuş 23 Gerçek

Sadece Knight Online Oynayanların Anlayabileceği, Yaşam Standardı Olmuş 23 Gerçek

Anıl Güven
16.07.2014 - 23:26 Son Güncelleme: 17.07.2014 - 13:37

Güzelim yurdum insanının oyuncu kesiminin vazgeçilmez oyunlarından biridir Knight Online... Başlayıp tadını 1 kere aldın mı bırakamadığın, oynadıkça oynayasın gelen bir oyun. Kimisi kendini öyle kaptırmıştır ki sosyal yaşantısı, okul hayatı kötüye gider. Düzelticem diye 'Bu sefer bırakıyorum' der bırakır. Ama bu 'bırakma' uzun sürmez. Oynamayı bıraktım demesine rağmen sürekli aklından çıkmaz, hep bir özlem ile geri dönmek ister. Sonunda okul, askerlik yada ne yüzden bıraktıysa bu sebep ortadan kalkınca kendini tutamaz bir heyecanla gene başlar bu oyuna. Vazgeçilmez bir aşk gibidir Knight Online. Bir kere kendini ona kaptırdın mı, geri dönüşü yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Troll Login:

Troll Login:

Giriş ekranı olarak kullandığı ses birçok gencin hayatında travmalara yol açmıştır.

Lesath Kutusu boş çıkınca ben:

Lesath Kutusu boş çıkınca ben:

Zamanın efsane itemi Chitin Shield ya çıkarsa diye Lesath için mutlaka birileri gündüzünü gecesine katarak o bossu kovalamıştır.

Server gitti panpa:

Server gitti panpa:

Oyun oynayanları kendine öylesine bağlamıştır ki, gerçek hayata dönüşü sağlayan tek şey sunucuların bakıma alınması ya da çökmesidir.

Kutudaki MD’yi ilk gördüğümde ben:

Kutudaki MD’yi ilk gördüğümde ben:

Oyunun ilk dönemlerinde altın değerinde olan 'Mirage Dagger +1' için çokça hainlikler yapılmıştır. PT'ye girdiği andan itibaren eli leave party tuşunda bekleyenleri tanıyorum!

Arkadaşlarla restarttan sonra bowla giderken:

Arkadaşlarla restarttan sonra bowla giderken:

Server yeniden başlatıldıktan sonra her yerde respawn olan bosslar için dünyanın en büyük maratonu gerçekleşir. Herkes tek bir amaç için uğraşır: en önce kim login olup bossları bulacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Item basarken ben:

Item basarken ben:

Oyunun ilk zamanlarında bir eşyayı +8'e basma kararı almak dünyanın en zor kararıydı. Item yanınca evlat acısı gibi koyması duradursun, geçerse tüm İnternet kafe ortamı bayram ederdi.

365 gün exp kasıyorum:

365 gün exp kasıyorum:

Eskiden şimdilerde olduğu gibi level jump gibi bir kolaylık yoktu. İnsanlar sabahını akşamına katar exp kasardı. 3 ortak 7/24 exp kasanlar tanıyorum yanlış olmasın. Hepsi günün belirli saatlerini alır yeni sunucuda ilk 80 olan olmak için yarışırdı.

Koxperlara yatınca ben:

Koxperlara yatınca ben:

Bir dönemin baş belası ve oyunun kanseri olmuştur koxp denen illegal yazılım. Kolaya kaçmak isteyen oyuncuların oyunu koxp denen illet ile oynaması sonucu klavye, fare, monitör gibi bir çok donanım legal oynamaya çalışanların anlık sinirinin gazabına uğramıştır.

Dolu sunuculara girmeye çalışmak:

Dolu sunuculara girmeye çalışmak:

Sunucuların en dolu olduğu dönemlerde premiumsuz hesaplarla sunucuya girmeye çalışırken ki çabayı derslerimizde gösterseydik okul 1. si olur, Avrupa Parlamentosunda iyi bir yerlere gelirdik.

Minor combo yapmak:

Minor combo yapmak:

Pedal geldi mertlik bozuldu. Pedal denen şey olmayan dönemlerde birçok Assassin oyuncusunun ortak sorunuydu klavye bozmak. Bozulan tuşlar neler mi oluyordu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Item +4'e yanınca:

Item +4'e yanınca:

Oyunda alınması gereken en büyük kararlardan biri olarak görülen bir şeydir +4'e item basmak. Sanırsınız +10'a basıyorsunuz.  Nedir bu Mgame? +4'e yanar mıymış item?

(3 kere 70 görevinden alınan Flame shardı +4'e yakan Agito

& RyuunosukeMiyosaki'den selamlar)

Rakip VS'den kaçınca:

Rakip VS'den kaçınca:

Bu oyunun delikanlı kuralıdır bu. VS'den kaçılmaz! Ya öleceksin, ya öldüreceksin. VS'den kaçanı etrafta bekleyen seyirciler anında linç eder. Zaten kaçamazsınız dikkatinizi çekiyorum.

Yılbaşı etkinliği:

Yılbaşı etkinliği:

Bir çok oyuncu ilk shardını, raptor veya elixirini, kısaca ilk high class itemlarını bu event ile edinmiştir. Hatta forumlar konularla dolmuştur '+3'e kadar yanmıyor emin siniz değil mi lan?' diye. Öyle kıymetliydi ki shard +1, +3'e basmaya korkuluyordu.

Kral seçilince ben:

Kral seçilince ben:

Krallık oyunda her oyuncunun tatmak istediği bir deneyimdir. Peki bu istek nedendir? Sebebi bol. Kimisi beyaz pelerinin havası için, kimisi ismini duyurmak için, kimisi etkinlikler yapmak kimisi(hatta genelimiz) kasayı sömürmek için. Krallık kasasından gelen paranın tadına doyum olmaz, parayı sömürürken yakalanırsanız da oyuncuların kınamalarına verecek cevap çıkmaz.

Klandan atılmak:

Klandan atılmak:

Zar zor bulduğunuz klanınızdan bir pazar sabahı eser yoktur. Kimisinin sırf pelerini için girdiği ve hevesini alamadan atıldığı klanlar bir yanda duradursun, üstünde ne kadar NP varsa varını yoğunu o klana basanlara ne demeli? Niye atıyorsunuz olum milleti klana aldıktan sonra? Ayıp değil mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Klan vs olunca:

Klan vs olunca:

Bir diğer hayat memat meselesi de budur. Server'da 'En sağlam clan biziz' diye geçinen 2 clanın VS atması demek, KO ile ilgili tüm forumların ve oyunun minimum 1 hafta meşgul edilmesi demektir. VS'nin kazananı çıktıktan sonra bile bu kapışma sözlü olarak devam eder. 'Siz antidef takmışsınız olum bize ne yağ kabul etmiyoruz yenilgiyi' diyen yenilen taraf mı dersiniz, 'Bırak yoğ ezdik sizi işte' diye artistlik yapan taraf mı dersiniz.  Oyun için birbirinizle çocuk gibi kavgalara girmeyin be kardeşim.

Abartı takaslar:

Abartı takaslar:

Bazı oyuncular sunucularda tanınmak ve üstünlük kurmak için parasına kıyar. Kıymak ki ne kıymak. Hepimiz char için BMW'sini veren adamı biliyoruzdur herhalde? Kimi karakterler ise zamanında 15.000TLye kadar değerlerde satışa sunulup alıcı

bulmuştur.

(+9 Baalına zamanında eski kasa şahin, iPhone 4s, Galaxy S3 gibi teklifler alan biri olarak bunu söylüyorum efenim)

Oyunda tanışıp evlenen çiftler mi dersiniz, evlenip sonradan bu oyuna başlayan ve ailecek oynayanlar mı dersiniz? Yaş aralığı bir hayli geniş bir oyun Knight Online. 60+ yaşına gelmiş fakat bu oyunu oynayan dayılarımız da boldur.

Çok noobsun keşke ölsen:

Çok noobsun keşke ölsen:

Noobluğun tanımı bu oyunda çeşitlidir. Yanlış bilgi ile artizlenen nooblar, item yoksunluğu yüzünden hor görülen nooblar, combo yaptığını sanan ama gram combo beceremeyen nooblar. Daha neler neler. Nooblar hep hor görülür. Biri de çıkıp şu adamları hor görmeyip biraz bilgi versin,item versin, combo öğretsin de şu noobları ortadan bir yok etsek iyi olurdu. Ölsünler demiyorum, doğruları öğrensinler.

GM'in online olması:

GM'in online olması:

Legal olsun illegal olsun her oyuncuya anlamsız bir korku salar bu durum. İllegalin banlanma korkusuyla oyunu terk etmesi ya da koxp denen illet programını kapatması bir yana, legal adam hiç bir suç işlemediği halde bir paniğe kapılır. Ya bir şekilde bir şeyden arada kaynarsam? Bu psikoloji tam olarak şudur: 'Marketten bir şey satın almadan çıkarken yaşadığınız sanki bir şey çalmışsınız hissi.'

Birinin banlandığını görmek:

Birinin banlandığını görmek:

Oyunda GM notice olarak 'xxxx has been banned' dediğinde anlamsız bir sevinç kaplar içimizi. Aha bir illegalden daha kurtulduk deriz.  Hele bu nick bildiğimiz ve aşırı oranda nefret ettiğimiz biriyse bilgisayar başında dans ederiz mutluluktan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pazarda ticaret yaparken ben:

Pazarda ticaret yaparken ben:

Bir çok oyuncuya ticari zeka aşılayan oyun olmuştur Knight

Online. Pazar yapa yapa tam bir pazarlamacı uzmanı olup çıkmıştır birçoğumuz.

Knight Online - Eski Login Ekranı

Knight Online - SoundTrack (Resmi Knight Online Müzikleri)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
64
21
11
9
2
2