Görüş Bildir
Haberler
SADAT'ın Kurucusu Tanrıverdi, Cumhuriyeti Hedef Aldı: 'İslamı Tehdit Olarak Gördüler'

SADAT'ın Kurucusu Tanrıverdi, Cumhuriyeti Hedef Aldı: 'İslamı Tehdit Olarak Gördüler'

Emre Ordu
12.11.2022 - 09:43 Son Güncelleme: 12.11.2022 - 09:45

SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi cumhuriyeti hedef aldı. Tanrıverdi, “Türkiye'nin cumhuriyetin kuruluşuyla beraber İslamı tehdit olarak gördüğünü, bir asırdır Batı'nın güdümünde olduğunu ve seküler kavmiyetçi tutumla Kürtlerin devlete küstürüldüğünü” iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asya-Afrika İslam Devletler Birliği (ASRİKA) adında, başkenti İstanbul, resmi dili Arapça olan bir konfederasyon kurulması öngörülen İslam Birliği Kongresi’nin 6.’sına yönelik önsöz yazan SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi, cumhuriyeti hedef aldı. 

İslam Birliği Kongresi'nin 6.’sı bugün, “ortak asayiş ve iç güvenlik” temasıyla toplanacak. Kongre başlamadan önce bildirilerin özetleri yayınlandı. 

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre,hazırlanan kitapçığın önsözünü yazan Tanrıverdi, “imparatorlukların dağılmasının ardından milletlerin, güdümlü devletçikler halinde teşkilatlandırıldığını, totaliter rejimlere mahkûm edildiğini, diktatörlerin vasi devletler tarafından korunup desteklendiğini” iddia etti.

"BOP"u eleştirdi

"BOP"u eleştirdi

ABD ve NATO’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eş başkanı olduğunu söylediği “Büyük Ortadoğu Projesi”ni de eleştiren Tanrıverdi, bu projeyle “İslam dünyasının sosyal, siyasi ve ekonomik çalkantı ve istikrarsızlığa sevk edildiğini” kaydetti. 

Tanrıverdi, Cumhuriyeti de hedef alarak “Türkiye, Cumhuriyetin kuruluşu ile beraber gelişmiş devletler seviyesine ulaşmanın sosyokültürel devrimlerle toplumu değişime uğratmadan mümkün olmadığı kabulüyle; İslam dinini, İslami değerleri ve temsil ettiği medeniyeti tehdit olarak gördüğünden, Batı medeniyetini ulaşılacak nihai hedef olarak göstererek yüzünü Batı’ya çevirmiş, İslam devletlerine ve Müslüman milletlere sırtını dönmüş, İslam dünyasına yabancılaşmıştır” iddiasında bulundu.

Laiklik eleştirisi

Laiklik eleştirisi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’nin “bir asırdır Batı güdümünde hareket ettiğini” öne süren Tanrıverdi, “Silahlı kuvvetler, irtica sendromu nedeniyle mütedeyyin insanları devlete küstürürken birlik olmanın tutkalı durumundaki dini değerleri yok etmek istediği ve seküler kavmiyetçi tutumu nedeniyle de Kürt halkını, devlete bağlılığını sorgular hale getirmiştir” dedi. 

Tanrıverdi, son 10 yılda siyasi istikrar sağlandığını belirterek “yanlış resmi ideoloji ile yapılan mücadele sonucu Türkiye’nin iç sorunlarını büyük ölçüde çözdüğünü” de savundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
153
68
20
14
6
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sifrem1234

eşgaline tüküreyim sefil yaratık

Yoo ne alakası var. İslamı değil, islamı kullanarak kendi pis emellerini gerçekleştirmeye çalışan pis yobazları düşman olarak gördü.

minions

Hayırdır bunlar da yeni moda oldu. Dedem Cumhuriyetle yönetilmeyen ülkeler var, vize de istemiyorlar. Çok rahatsızdan al pasaportunu git, ya da otur evinde i... Devamını Gör

Trabuzeni

Bunlar zorda kalınca batıya kaçar Suudi Arabistana, İrana, Afganistana değil