Görüş Bildir
Haberler
Saç Dökülmesinden Göz Kuruluğuna... Basit Gibi Gözükseler de Herkesin Dikkat Etmesi Gereken 11 Belirti

Saç Dökülmesinden Göz Kuruluğuna... Basit Gibi Gözükseler de Herkesin Dikkat Etmesi Gereken 11 Belirti

dicle demir
31.07.2022 - 14:39

Vücudumuzun gösterdiği reaksiyonların çoğunu ciddi almayıp bir önem teşkil etmediğini düşünsek de bazı göstergeler ciddi sorunların uyarıcısı olabilir. Sağlığımız söz konusu olduğu zaman, önceden tedbir almak oldukça önemli. Bu yüzden vücudumuz herhangi bir belirti gösterdiğinde doktora başvurmanızı öneririz. İşte vücudunuz sizi uyarmaya çalıştığını gösteren 11 belirti...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kepek ve saç dökülmesi

1. Kepek ve saç dökülmesi

Eğer kepekli saç deriniz varsa ve bu problem bir de saç dökülmesiyle birleşiyorsa, vücudunuzun verdiği bu semptom, yetersiz alınan çinko, demir ve B2, B3, B6, B7 vitaminlerinin yetersiz alınmasından dolayı ortaya çıkabilmektedir.

2. Buruşuk el ve parmaklar

2. Buruşuk el ve parmaklar

Ellerimizde oluşan kırışıklıklar sağlıklı yaşlanmanın bir göstergesidir ve bu gayet normal bir şeydir. Aynı zamanda suda fazla kaldığımızda ellerimizin ve parmak uçlarımızın buruşması da gayet normal bir reaksiyondur. Fakat asıl tehlike, eğer parmaklarınız ve elleriniz suya temas etmeden buruşuyorsa başlar. Ellerinizin suya değmeden buruşması kan dolaşımından, yeterli su içememeden veya tiroid bezinden dolayı kaynaklanıyor olabilir.

3. Dildeki beyaz bölgeler

3. Dildeki beyaz bölgeler

Sağlıklı bir dil pembemsi bir renge sahiptir. Fakat dilinizde beyaz bölgeler varsa bu vücudunuzun sizi uyarma şekillerinden biri olabilir. Bu sorun genellikle diyabet hastalarında görünen bir sepmtomdur, bununla birlikte yetersiz ağız bakımından dolayı da dilin yüzeyinde beyazlaşan dokular görebiliriz. Bunun çözümü ağız bakımınıza önem vermektir.

4. Ciltte döküntü, kızarıklık ve kaşıntı

4. Ciltte döküntü, kızarıklık ve kaşıntı

Genellikle ciltte kaşıntı ve kızarıklık egzemadan kaynaklanır. Eğer alerjik bir cildiniz varsa, bazen bu kaşıntıya ateşlenme eşlik edebilir. Bu iritasyonun sebebinin derinizin enfekte olmuş olabileceği ya da çevrenizdeki bitkilere dokunmanız sebebiyle çıkabileceği faktörünü unutmamak gerek. Derideki bu tür kaşıntı ve kızarıklıklar her zaman çok önemliymiş gibi gözükmese de, kızarmış ve kaşınmış bölgelerin enfeksiyon kapma riski vardır. Bu yüzden bir doktora görünmenizde ve gerekli muayenenizi yaptırmanızda fayda var.

5. Ayak bileklerinde şişme

5. Ayak bileklerinde şişme

Ayak bileklerinizin şişmesi hamilelik aylarında çok normaldir. Fakat hamile değilseniz yetersiz kan dolaşımından, kalp sorunundan, tiroit bezinizden ya da daha basit bir sebep olan su içmeyi arttırarak çözebileceğiniz fazla tuzlu yiyecekler yemenizden kaynaklanıyor olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Göz kuruluğu

6. Göz kuruluğu

Göz kuruluğu, iltihaplanmaya, gözde yanmaya ve gözlere zarar vermeye yol açar. Gözlerdeki kuruluk yaştan dolayı veya kullanılan bazı ilaçlardan dolayı kaynaklanabilirken, Sjögren sendromunun bir göstergesi de olabilir. Sjögren sendromu ise gözde ve ağızda kuruluğa sebep olan bir bağışıklık sistemi hastalığıdır.

7. Karında şişkinlik

7. Karında şişkinlik

Yemek yedikten sonra göbek bölgenizde oluşan şişlik genellikle endişe teşkil etmemekle birlikte, bazı yiyeceklere karşı hassaslığınızın veya alerjinizin olabileceğinin göstergesi olabilir. Alerjinizin olduğu yiyecekler tüketmenizin sonucunda midenizde dışarı çıkmayı bekleyen gazlar birikir. Bu şişkinliğe çoğunlukla buğday ve gluten içeren yiyecekler sebep olur.

8. Beklenmedik morarmalar

8. Beklenmedik morarmalar

Eğer vücudunuzda bir yere çarpmamanıza rağmen morarıklıklar buluyorsanız bir doktora görünmenizde fayda var. Kolay oluşan ve olur olmadık morarmalar vitamin eksikliğinden ya da daha ciddi ve önemli bir hastalık olan kan pıhtılaşmasının bir semptomu olabilir.

9. Sürekli susamak

9. Sürekli susamak

Vücudunuzu susuz bırakmamak ve gerektiği kadar su içmek tabii ki önemli bir faktör fakat sürekli su içme isteğinizin olması diyabet hastalığının semptomlarından biri olarak bilinmekte. Diğer semptomlar ise sık susamanın sonuçları olan yorgunluk ve sık idrara çıkma şeklinde ortaya çıkar.

10. Bacak kasılması

10. Bacak kasılması

Bacak kasılmalarının fiziksel aktiviteler, stres, yetersiz uyku ve yetersiz su içimi gibi bir sürü nedeni olabilir. Bacak kasılmasının daha ileri boyutu ise nörolojik rahatsızlık veya böbrek hastalıklarının belirtisi olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Horlamak

11. Horlamak

Horlamak partnerinizi rahatsız etmek dışında genellikle zararsız olarak görünse de, bu sıkıntı uyku apnesi hastlağının bir belirtisi olarak tanımlanabilir. Uyku apnesi ilaç kullanımını gerektirebilir bu yüzden doktora görünmenizi öneririz. Gerekli ilaçların kullanılması uyku kalitenizin artmasına yardımcı olmakla kalmayıp, geceleri uyurken daha rahat bir şekilde nefes almanızı sağlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın