Görüş Bildir
Haberler
Sabahları Uyanmakta Zorluk Çekenler İçin Erken Kalkabilmenin 10 Pratik Yolu

etiket Sabahları Uyanmakta Zorluk Çekenler İçin Erken Kalkabilmenin 10 Pratik Yolu

Mert Özdinç
06.09.2016 - 19:11

Erken kalkmak, çoğumuza zor gelse de aslında çok önemli bir eylemdir ve yapılması gerekmektedir. 'Vakit nakittir' diye boşuna dememişler. 'Nasıl erken kalkarım?' sorusunu soranlar için; işte size erken kalkabilmenin 10 pratik yolu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Yapamam" demeyin.

1. "Yapamam" demeyin.

Yapamayacağınız bir eyleme girmek sizde hayal kırıklığı yaratacaktır ve daha çok moralinizi bozacaktır. O yüzden erken kalkmak için biraz istikrar ve inanç gereklidir. Sonuçta bir işe inanmadıkça o iş asla ilerlemez.

2. Erken yatın

2. Erken yatın

Belki de sürekli duyduğunuz tavsiyelerden birisidir bu, ama yanlış değildir. Erken yatarak daha çok uyumuş ve güne enerjik bir başlangıç yapmış olursunuz. 

Eğer ben erken yatamıyorum diyorsanız, bunu yavaş yavaş kısarak yapın. Mesela gece 2'de yatıp 12'de kalkıyorsanız, 1:30'da yatıp 11:30'da kalkmayı deneyin. Böyle böyle vücudunuz o düzeni kavrayacaktır ve uyum sağlayacaktır.

3. Alarmı uzaklaştırın.

3. Alarmı uzaklaştırın.

Bana göre belki de yapılan en büyük hatalardan bir tanesi sabah alarmı baş ucunuza koymaktır. Benim de sürekli yaptığım bir hatadır bu. Gerekirse alarmı odadan çıkartın. Alarmı kapatmak için uyanmanız ve yataktan çıkmanız gerekecektir. Alarma giderken odanızdan çıktığınızda kapıyı kapatın ve bir daha odaya dönmeyin.

4. Kendinizi ödüllendirin

4. Kendinizi ödüllendirin

Ödülsüz olmaz. Mesela kendinize 'sabahları kalkarsam bir çikolata kazanmış olurum' gibi ödüller belirleyin. Bir süre sonra ödüle ihtiyacınız olmayacaktır çünkü o saatte artık kendi kendinize kalkabileceksinizdir.

5. Kendinizi motive edin

5. Kendinizi motive edin

'Erken Kalkmak' ile ilgili ünlü kişilerin sözlerini okuyarak ilham alın ve kendinizi motive edin. Günün en önemli zamanının sabah olduğunu da aklınızdan çıkarmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alarmın müziği güzel olsun

6. Alarmın müziği güzel olsun

Pek işe yaradığı söylenmese de bazı insanlar üzerinde etkili olduğu bilinmektedir. Alarm müziğinizi ayarlama imkanınız varsa en sevdiğiniz veya dinlerken ilham aldığınız müziği alarm müziğiniz yapabilirsiniz. Bu sayede sabah kalkarken beyniniz o müzikten hoşlandığı için size daha iyi bir gün sunacaktır.

7. Asla bırakmayın

7. Asla bırakmayın

Erken kalkma işini asla bırakmayın çünkü beynimiz her zaman kolaya yatkındır. Bu değerli eylemi bir bırakırsanız bir daha geri dönemeyebilirsiniz. Hafta sonları bile bu düzeninizi bozmayın.

8. Rutinleriniz ile birleştirin

8. Rutinleriniz ile birleştirin

Her sabah kalktığınızda ne yaparsınız? Eğer bir projeniz varsa, mesela bir sandalye tasarlıyorsanız, her sabah kalkınca çiziminize devam edin. Ardından bırakıp sonraki sabah yine devam edin. 

Erken kalkmak ile bu hedeflerinizi birleştirdiğinizde beyniniz sabah kalkmak için kendini daha da sorumlu hisseder ve daha rahat uyanmanızı sağlar.

9. Güneşi selamlayın.

9. Güneşi selamlayın.

Erken uyanmanın önemli bir avantajı da güneşin doğuşunu izleme şansını bulmanızdır. Belki şu anki hayatımızda pek mümkün değil ama birkaç sabahlığına da olsa erken kalktığınızda güneş manzaralı bir yere seyahat edin ve aynı fotoğrafta olduğu gibi güneşe merhaba deyin. Bu sizin motivasyonunuzu günden güne arttıracaktır.

10. Erken kalkabiliyorsunuz!

10. Erken kalkabiliyorsunuz!

'Artık her şey sizin elinizde, gününüzü dopdolu geçirin. Unutmayın bu size hiçbir şey kaybettirmez. Bırakın sabahlara kadar sosyal medyayı. Hayatın tadını çıkarın. Herkesten önce uyanıyorsunuz, her şeyinizden, özellikle zamanınızdan tasarruf ediyorsunuz ' şeklinde düşünün. Unutmayın hiçbir şey inandığınızda zor değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Yaşam'ı Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
343
258
85
41
39
36
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın