Görüş Bildir
Haberler
Sabahları Güne En İyi Şekilde Başlamanız ve Verimli Bir Gün Geçirmeniz İçin 13 Öneri

Sabahları Güne En İyi Şekilde Başlamanız ve Verimli Bir Gün Geçirmeniz İçin 13 Öneri

Fulin
18.03.2017 - 11:45

Çalışıyor, okula gidiyor ya da evde oturuyor olabilirsiniz; tüm insanlığın ortak noktası güne sabah başlamak. Bu günün en önemli ve verimli saatlerini çoğu zaman boşa harcadığımızı unutuyoruz. Biraz daha uyku, biraz daha sosyal medya derken güne kötü başlıyoruz ve dolayısıyla tüm günümüz heba oluyor. Sabah rutinini düzenlemek isteyenler için başarılı iş insanlarının da uyguladığı sabah önerilerini derledik.

1. Daha erken kalkın.

Çoğumuz zaten işe, okula gitmek için erken kalkmak zorundayız. Bahsettiğimiz şey kalkmanız gereken zamandan daha önce kalkmak. Bu kimisi için 1 saat, kimisi için 15 dakikadır; ancak nefes nefese ve yarım yamalak hazırlanıp koşturmak hiç de iyi bir güne başlama seçeneği değil. Rahat rahat hazırlanmak, oturup kahvenizi içebilmek sizi gün için motive edecektir. Son ana kadar da uyusanız yine uyku yetmeyecek, bunu kabullenmek erken kalkmanın ilk adımı olabilir.

2. Kendinizi motive edin.

Yataktan kalkmak dünyanın en zor şeyi olabilir. Bunun için kendinizi motive etmeniz gerekiyor. Sahte bir pozitiflikten bahsetmiyoruz. O gün yapmanız gereken sıkıcı işler yerine en sevdiğiniz kahvaltının mutfakta sizi beklediğini, yeni elbisenizi giyeceğinizi düşünün. Herkesin şükredeceği pek çok şey var. Güne bunlarla başlamak enerjinizi yükseltecektir.

3. Camları açın.

Yaz kış demeden uygulanması gereken bir kural. Uyanır uyanmaz perdeleri ve camları açarak yatak odanızı ve evinizi havalandırırsanız oksijenin etkisiyle zihniniz daha çabuk açılacaktır.

4. Spor veya meditasyon yapın.

Hep zamansızlıktan ertelediğimiz spor için sabah erken saatler kadar uygun bir zaman yok. Zor hareketlerden, komplike sporlardan bahsetmiyoruz. 15 dakikanızı basit hareketlere ayırabilirseniz, gününüz çok iyi geçecektir.

5. Duş alın.

İnsanı güne en iyi başlatan şey duş olsa gerek. Kalkar kalkmaz duş alırsanız uykulu halinizden eser kalmaz. Uzun sıcak duşlardan bahsetmiyoruz tabii ki. Akşamdan yıkanmayı tercih edenler için en iyi ayılma yolu ise buz gibi suyla yüz yıkamak. Mis kokulu bir yüz temizleme ürünü alırsanız bu işi keyfe dönüştürebilirsiniz.

6. Akşamdan hazırlanın.

Yapabileceğiniz her şeyi akşamdan hazırlamak, güne başlarken çok akıllıca bir yöntem. Kıyafetlerinizi seçip ütüleyebilir, moduna göre giyinen biriyseniz birkaç alternatif belirleyebilirsiniz. Çantanızı da akşamdan hazırlarsanız cüzdan ya da anahtar kontrolü gibi işlerle vakit kaybetmezsiniz. Akşam duş alıyorsanız saçlarınızı da akşamdan şekillendirebilir, sabah için vakit kazanırsınız.

7. Basit ve hızlı bir sabah rutini oluşturun.

Herkesin bir sabah rutini vardır. Sizin yoksa oluşturmalı ve ona sadık kalmalısınız. Sabah rutini basit ve hızlı olur; ancak her adıma yetişecek kadar zamanınız olmalı. Her sabah kararlı bir şekilde kalkıp sırayla adımları uygulayın.

8. Kalıcı çözümleri düşünün.

Sabah rutininiz çok hızlı olmalı. Bu yüzden hızınızı düşürebilecek her şeyden kaçınmalısınız. Ayrıca güzellik dünyasında birçok kalıcı çözüm var. Seyrek kaşlara sahipseniz ve her sabah onları doldurmakla uğraşıyorsanız kalıcı makyajı düşünebilirsiniz. Aynı şey sürekli eyeliner kullanan ve sabahları bununla vakit kaybeden kadınlar için de geçerli. Kıvırcık saçlı olup sürekli fön ve düzleştiriciyle oyalanan biriyseniz kalıcı fönü deneyebilirsiniz. Bu tür uygulamaların ne kadar vakit kazandırdıklarına inanamayacaksınız.

9. Kahvaltıyı atlamayın.

Vakitsizlikten yolda poğaça alarak güne başlayan insanlardan olmayın. Size kahvaltı hazırlayacak biri yoksa bile, pratik kahvaltı çözümleri var. Poşet çay, hazır kahve, evde yapılmış sağlıklı bir tost ve belki de biraz meyve. Her sabah birkaç dakikanızı sakince kahvaltıya ayırmak sizi kesinlikle farklı birine dönüştürecek.

10. Telefonunuzdan uzaklaşın.

Alarm çalar çalmaz sosyal medyaya bir göz atmak, oradan maillere ve tekrar sosyal medyaya dönmek size büyük zaman kaybettirir. Sadece bu da değil, kötü bir mail ya da sinirlerinizi bozacak bir şeyler görebilirsiniz. Oysa bu işi yoldayken de yapabilirsiniz. Bu çok zor biliyoruz ama uyanır uyanmaz sabah rutininizi başlatmak, size sosyal medyaya dalmaktan çok daha iyi gelecek.

11. Planlama yapın.

Bunu akşamdan ya da kahvaltı sırasında yapabilirsiniz. O gün yapılacakları telefonunuza ya da defterinize not edebilirsiniz. Örneğin sabah atmanız gereken mailler varsa geceden taslak olarak kaydedip sabah gönderebilir, zaman kazanırsınız. Önemli şirketlerin CEO'ları böyle yapıyor.

12. Müzik dinleyin.

Güne sessizlik yerine sevdiğiniz müziklerle başlamak iyi gelecektir. Ruh halinize göre tempolu şarkılar kesinlikle enerjinizi yükseltecektir. Bazen sadece televizyon sesi bile sessizlikten iyidir.

13. Sevdiklerinizle vakit geçirin.

Uzun uzun vakit geçirmekten bahsetmiyoruz tabii. Sabahları evcil hayvanınızla birkaç dakika oynaşmak; eşinizle, sevgilinizle, annenizle kısa bir sohbet, çiçeğinizi sulayıp sevmek gibi gibi kısa anlardan bahsediyoruz. Sevgi insanı en verimli kılan şey.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
43
11
9
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatma Nur Gürbüz

erken kalkın yazısını görünce galeriyi okumaktan vazgeçtim kusura bakmayın

Merve Duran

Büyük bir şey kaybettiniz o zaman