Görüş Bildir
Haberler
Saadet Büyük Yazio: Tüm Zamanların En İyi Yatırımı Altının Yükselişi Devam Edecek mi?

etiket Saadet Büyük Yazio: Tüm Zamanların En İyi Yatırımı Altının Yükselişi Devam Edecek mi?

Saadet Büyük
18.05.2021 - 19:07 Son Güncelleme: 18.05.2021 - 22:26

Altın yatırımcıları son 15 günlük yükselişle yeniden  heyecanlanmaya yüzleri gülmeye başladı. Altın ile ilgili Onedio’daki şubat başındaki yazıma bakabilirsiniz.

Yine ne denli doğru öngördüğümü zaten okuyacaksınız… Şubat başında yazmışım 450-500 bandı bandın aşağı kısmına yakın aldıysanız üzülmeyiniz zira  500 ve üzeri yerden satma fırsatı verecektir diye…  Mucize gibi bir seviye 420'lerin altına gelir de alım yaparsanız en iyi alım bölgesi oralar olacaktır diye de belirtmişim. (18 Şubat 2021’de gramı 398'leri gördü.)

E şimdi neredeyiz? Bu yazı 18 Mayıs 2021 tarihinde yazıldığında altın 502'li seviyelerdeydi. Demek oluyor ki şimdi alım yapma zamanı değil nedenini ve beklentilerimi bu yazı boyunca okuyacağınız için lütfen tamamını okuyarak kendiniz karar veriniz.

Sosyal medya da yaptığım yayınlardan veya Instagram hesabımdan takip edenler anlık  piyasa yorumlarımdan zaten görüşlerimi bilecekler…

Şurada Şubat ayında birileri altın onsu için 1550’lere gramı da 330 TL’lere gelecek diye o dönemlerde insanları iyice panikletip en olmadık zaman da satmalarına sebep olmuşken  ben ise o dönemde de nefesim yettiğince sabırlı olunması gerektiğini ifade ettim belki de siz de daha aşağı gelecek diye panikleyip satım yaptınız… Kader bizi karşılaştırmadıysa sevgili okur hayatta tesadüf olmadığına göre gökyüzü size para kazandırmak istemiyordur :) 

Zira benimle karşılaşmanız bir lütuf. Karşılaşmadıysak bu yazıyı okuyunca benimle tanışacaksanız; şiddetle  takip etmenizi zatıalimi tavsiye ederim.  Benim iddiam 2021 zenginleri Ekonomide Saadet Youtube takip edip düzenli yayınları izleyenlerden çıkacak… Nedenini merak ediyorsanız bir bakınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdi geçen yıl 525’lerden altın alanlar ne yapsın?

Şimdi geçen yıl 525’lerden altın alanlar ne yapsın?

İhtiyacınız yok ise tutmaya devam edin… Zira sabrın sonu selamet  550-570’leri hatta 600’leri görme potansiyelli ama zamanı için gelişmelere ihtiyaç var. Bunun için  nelerin olması gerektiğini de yazacağım elbet…

Altın madem yükselecek dediniz o zaman gidip kredi ile alım yapayım mı?

Asla buna kalkışma bile… Hadi geçen yıl kredi faizleri %9-10’lara kadar düşürülmüştü. O zaman cazipti.  Neden?  Zaten kredi faizi düşük olduğundan ve altında kredi faizi maliyetinden çok daha yüksek bir yükseliş potansiyeli olduğundan alan zarar etmedi. Ya şimdi alacağın kredi faizi  maliyetin %20’lerin altında olmayacak. Altında % 20’nin üzerinde getiriyi yakalaman lazım… E sen o kadar uzman trader mı oldun ki gram altını 470’den alıp 565’lerden satarak %20’nin üzerinde getiri sağlayacaksın 😊 Vallahi o kadar iyi isen yolun açık olsun ama bu seviyeleri göz önüne alıp becerebilirsen günahı boynuna sevgili okur…

Geçen yıl 525’li maliyetlerle altın aldım ancak ev alacağım veya araba alacağım. Ne yapmalıyım?

Hemen sat, bu kısa vadeli yükseliş tam da senin için uygun!  Madem bir alıma karar verdin ne duruyorsun hemen sat? Zira 509 üzerine atma potansiyeli şimdilik zayıf görünüyor.

450-500 arasında bir gram fiyatıyla altında maliyetin var ise;

Kısa vadede nakite ihtiyacın yok ise sen sabırlı olmaya devam et. Satıp da tekrar aşağıdan alırım diyorsan bu bant üzerinde 500ler üzerindeki  yükselişlerde realize edip bandın aşağısına geldikçe alım yaparsın… 

Ama bu gram fiyat seviyesi dolar kurundaki 8.20-8.50 bandı sebebiyle biraz değişti öyle 465’lerin altına gramı gelirse bak çok iyi alım seviyesi olur yeniden bilmiş ol. Ben yatırım tavsiyesi vermiyorum. Böyle kafama göre atıp tutmayı seviyorum sevgili ekonomi sever.  Yasal uyarıyı da mevzuat gereği muhakkak oku.

Ve imkasız gibi ama "hiç bu zamana kadar altın almadım şimdi alım yapmalı mıyım?" diyorsan

Ve imkasız gibi ama "hiç bu zamana kadar altın almadım şimdi alım yapmalı mıyım?" diyorsan

Bu olasılık da belki de eline yeni para geçmiş olabilir birine borç vermiştin sana geri ödeyeceği tuttu. Tazminatını aldın veya muhtemelen işten çıkarma yasağı olan haziran sonunda çıkarıldığında tazminatını eline verecekler böylece yeni  nakit paraya kavuştun  ya da  yeni açıklanan esnaf paketindeki 3.000 TL ile 5.000 TL’lik hibe şanslısısın da eline nakit geçti diye değerlendirmeyi düşündün.  En son olasılıksa vallahi pandeminin ortasında gömü buldunsa sevin ama bu yukarıda saydıklarım nedeniyle eline nakit geçti de  altında yeni alım yapayım diyen için şansınızı fazla zorlamayınız derim. İlle alacaksan kendini tutamıyorsan da kademeli alım yapmaya gayret et.

Zira altının 509 ve üzerinde kalması lazım ki yeniden yukarı trend gram bazında teyit edilmiş olsun… Elbette bir yatırım tavsiyesi olmamakla beraber ben kısa vadeli bu seviyeleri alım yönlü değil satım yönlü değerlendirirdim. Nakite ihtiyacın yok ise orta vadeli ben hala altının 600’lü potansiyeli taşıdığını düşündüğümden tutmaya devam ederdim. Bu sebeple de alım yapmak için yeniden 470’lere doğru geri çekilmesini takip ederdim… Bunun için de gözüm hep dolar kurunda olurdu. Ne zaman ki dolar kuru yeniden 8.25’lere doğru ve hatta altına doğru rahatlar gibi olur o zaman gram fiyatını daha yakından izlerdim. Bu süreçte de TL’deysem yüksek faiz oranlarının cazibesinden faydalanıp mevduatta beklerdim.

Şimdi gelelim önümüzdeki oldukça belirsiz sürece;

Hakikaten ekonomik taraftaki çıkmazlarımızı bu yazıya sığdırmam mümkün değil zira bunu Ekonomide Saadet Youtube’da bir hayli anlatıyorum.

Bu sene sonuna kadar gram da 2020’nin en yüksek seviyesi olan 525’lerin üzerini de göreceğimizi düşünüyorum ancak bu nasıl olacak diyenler için:

Altında gram fiyatını dolar / TL’nin de yönü belirlediğinden ;

Dolar kurunu bak ne sen sor ne ben söyleyeyim dilim varmıyor o kadar diyeyim. Ama madem “600’lere doğru nasıl gelecek altın” diye bakıyoruz…

Dolar 8.70 -9 bandına geldiğinde ve hatta daha üzerine gitme potansiyeli bile masadan kalkmış değilken… Ons bazında da şu andaki 1870 seviyelerinden 1950-2100 ons  ve üzerine  doğru globalde yükselirse  daha evvel 2020 yılı zirvesi olan 525’lerin üzerine altın kendini atıyor olacak.

Ancak takvimsel olarak bunun zamanlaması ne zaman olur konusunda ise… Önümüz yaz. Yaz aylarında  14 Haziran’daki Nato Zirvesi ABD – Türkiye ilişkileri açısından önemli; ABD Merkez Bankası (FED ) toplantısı 15-16 Haziran; Halkbank Davası Demokles’in kılıcı gibi; içeride beklenmeyen siyasi arbede; Merkez Bankası’nın faiz indirimi hamlesini ne zaman yapacağı ve turizmde nasıl bir yaz geçireceğimiz elbette çok önemli gelişmeler olarak olacak…

Bu sebeple gramdaki yaz aylarındaki yükseliş bu yukarıdaki yazdığım gelişmelere de bağlı ama nispeten daha sakin bir yaz ayı dönemi geçirirsek ki sürprizler ülkesi güzel ülkem diye daima akılda tutmak gerekir… Sonbahardaki olacak gelişmeler için çok açık ve net söyleyeyim hep birlikte nefes ve meditasyon terapilerine katılımımızın hepimizin sağlığı açısından ivedilikle tavsiye ediyorum…

Ekonominin Gülen Yüzü

Yasal Uyarı: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Burada yer alan bilgiler  genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmakta olup, herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, müşterilerin ve diğer yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan şahsım sorumlu tutulamaz.

Instagram

Twitter

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
17
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın