Görüş Bildir
Haberler
Rusya Euro 2016'ya Veda Etti, Galler Lider Olarak Son 16'da: 3-0

Rusya Euro 2016'ya Veda Etti, Galler Lider Olarak Son 16'da: 3-0

Enver K.
20.06.2016 - 23:52 Son Güncelleme: 21.06.2016 - 00:14

Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu maçında Galler, Rusya'yı 3-0'lık skorla yenerek grubu lider tamamladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşılaşmaya müthiş başlayan Galler, maçın henüz başında ilk ciddi pozisyonunu yakaladı. Gareth Bale'in sağ çaprazdan sol ayağıyla çektiği etkili şutunda Igor Akinfeev'den dönen topa Sam Vokes hareketlendi ancak yan hakem ofsayt gerekçecisyle pozisyonu sonlandırdı. Maçın 11. dakikaasında Aaron Ramsey, muhteşem golüyle Galler'i 1-0 öne geçirirken Avrupa Şampiyonası tarihindeki ilk golünü de Rusya ağlarına gönderdi. Oyunun kontrolünü tamamen elinde bulunduran Galler, 20. dakikada Neil Taylor'ın golüyle farkı ikiye çıkarttı. Kalan dakikalarda Gareth Bale ile yakaladığı fırsatları gole çeviremeyen Galler soyunma odasına iki farklı skorla önde girdi.

İlk yarıdaki etkili oyununu maçın ikinci yarısında da sürdüren Galler, Bale'nin 67. dakikada attığı golle farkı 3'e çıkarttı. Yıldız oyuncu, Euro 2004'te Milan Baros'tan bu yana arka arkaya üç Avrupa Şampiyonası maçında gol atmayı başaran ilk oyuncu oldu. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca karşılaşma 3-0 Galler'in üstünlüğü ile sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galler'in yıldız oyuncu Bale, 83. dakikada yerini Simon Church'a bıraktı.

Bu sonuçla puanını 6'ya çıkartan Galler, İngiltere'nin Slovakya ile berabere kalmasıyla tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda B Grubunu lider olarak tamamlayarak son 16 takım arasında adını yazdırdı. Rusya ise EURO 2016'yı 1 puanla tamamlayarak turnuvaya veda etti.

B grubu son puan durumu;

B grubu son puan durumu;

Takipçilerimiz maç öncesinde Galler'i favori olarak göstermişti

Tribünden;

Tribünden;
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
8
6
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

Yıldız böyle olunur işte. Bir adam nasıl da sırtladı takımını. Reklam filmlerinde oynamakla olmuyor yıldız olmak.

arethnea

gerçek futbol yıldızlarının hakkıyla yıldız oldugunu goruyoruz koca takımı 16 ya çıkardı. bir de koca gtlü şişirme yıldızlar var..