Görüş Bildir
Haberler
Rusya'da Benzin İstasyonlarına Elektrik Şarjı Zorunluluğu Geldi

Rusya'da Benzin İstasyonlarına Elektrik Şarjı Zorunluluğu Geldi

Onedio Medya
11.09.2015 - 21:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya, elektrikli araçların yaygınlaşması için tarihi bir karar aldı ve tüm benzin istasyonlarına elektrikli araçları şarj edecek düzenekleri yerleştirme zorunluluğu getirdi.

Rusya, elektrikli otomobiller konusunda öncü ülkelerden biri sayılmaz. Hatta Avrupa ve ABD’ye göre çok geride kaldığını da kabul etmek lazım. Dev Rusya coğrafyasında sadece 500 adet elektrikli otomobil bulunuyor.

Ancak Rusya’nın dünyadaki enerji savaşından en ağır etkilenen ülkelerden biri olduğunu da kabul etmek lazım. ABD’denin Rusya’yı zayıflatmak için petrol ve doğalgaz ihraç eden ülkelere baskı yaparak fiyatları sürekli düşürmesi, yine bir enerji ihracatçısı olan Rusya’nın ekonomisi için çok ağır bir darbe oldu. 

Rusya, enerji piyasasındaki savaş nedeniyle ülkenin ne kadar hasar alabildiğini görmüş olacak ki, şimdi gelecekteki krizleri daha hafif atlatmak için kritik bir karar aldı. 

Başbakan Medvedev’in açıkladığı yeni kanuna göre, Rusya’daki tüm benzin istasyonları, 2016 içinde elektrikli otomobilli şarj edebilecek düzenekleri kurmak zorunda olacaklar. Böylece Rusya’da elektrikli otomobillerin yaygınlaşması ve iç pazarda petrol ürünlerine olan talebin azalması bekleniyor.

Elektrik konusunda da sorun yok çünkü Rusya dünyanın en büyük doğal gaz ihracatçılardan biri ve ülke çapındaki nükleer santraller ve doğal gaz santralleri sayesinde, elektrik açısından gayet rahatlar. Bu hamle ile iç pazardaki petrol talebini de yakın gelecekte iyice azaltmayı planlayan Rusya böylece petrol ithalatı için bütçe ayırmak zorunda kalmayacak. 

Elbette, Rusya’daki bu radikal kararın, Avrupa’da da karşılığı olacak. Dev komşuları Rusya’da elektrikli otomobillerin sayısı 2016’dan itibaren hızla artınca, bu bölgeden gelecek turistleri çekmek isteyen komşu kuzey Avrupa ülkelerinin de benzin istasyonlarını hızla şarj istasyonlarına dönüştürdüğünü göreceğiz, ki zaten Kuzey Avrupa ülkelerinin temiz enerji seçeneklerini kullanmak için her zaman istekli olduklarını da biliyoruz. Dolayısıyla, elektrikli otomobil devrimi dünyaya Rusya ve Kuzey Avrupa’dan yayılacak gibi görünüyor.

TechInside

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0