Görüş Bildir
Haberler
Rus Pilotun Ailesine Ev Teklif Eden Başkan, MHP'den İstifa Etti

Rus Pilotun Ailesine Ev Teklif Eden Başkan, MHP'den İstifa Etti

RUS uçağı pilotunun ailesine ev verme teklifi ardından MHP'nin kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Antalya'nın Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya'nın Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Suriye sınırında düşürülen Rus uçağı pilotunun ailesine ev teklifinde bulunmasıyla gündeme gelmişti.

Belediye Başkanı hakkında Twitter hesabından sert ifadeler kullanan MHP lideri Bahçeli ise kararı ‘akıl tutulması’ olarak nitelendirmiş ve belediye başkanının disiplin kuruluna sevk edildiğini açıklamıştı.

Toplu halde partiden ayrıldılar

Toplu halde partiden ayrıldılar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ancak ihraca gerek kalmadan Başkan Gül, aralarında eşi, belediye meclisi üyesi, ilçe yöneticisi ve delegelerden oluşan 42 kişiyle birlikte partiye istifa dilekçelerini sundu.

Amaçlarının krizde olan turizm sektörününe çözüm bulmak olduğunu belirten Başkan Gül; 

'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonla görüşeceğini öğrendiğim zaman 'Turizme nasıl katkı yapabilirim' diye düşündüm. Sivil toplum örgütleri ile ölen Rus pilotun ailesine ev verme kararı aldık. Bu yanlış düşünülecek bir şey değil' dedi.

"MHP bunu yanlış anladı"

"MHP bunu yanlış anladı"

Ev teklifini belediye olarak değil otelciler olarak yaptıklarını kaydeden Gül şunları söyledi:

'Bu yanlış anlaşıldı. Zaten kanunen belediye olarak ev vermemiz mümkün değil. Rusya'nın Antalya Konsolosluğu'na teklifi götürünce MHP'den bir tepki gördük. MHP bunu yanlış anladı. Kemer'e gelip turizmi görselerdi, böyle düşünmezlerdi. Kongre sürecinin de bunda etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu karara saygılıyız. Üzüntü içerisinde kongre sürecine kadar partimizden ayrı kalacağız. Artık herkes MHP'de değişim istiyor. Başka bir parti, temsilcilerden herhangi bir teklif gelmedi. Ama herkesin bizimle gönülden çalışmak istediğini biliyoruz. 30 yıllık siyasi hayatımda Kemer'i kötüye götüren bir yaklaşımda olmadık.' 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın