Görüş Bildir
Haberler
Rus Pilotun Ailesi: Türkiye'den Tazminat İstemiyoruz

etiket Rus Pilotun Ailesi: Türkiye'den Tazminat İstemiyoruz

Kasım 2015'te Rus savaş uçağının düşürülmesi sonucu hayatını kaybeden pilot Oleg Peşkov'un kardeşi Türkiye'den tazminat teklif edilse bile kabul etmeyeceklerini belirterek 'Bu küçük düşürücü, hatta korkunç” dedi. Öte yandan Peşkov'un ailesine Kemer'den ev hediye etmek isteyen ve bu nedenle partisinden ihracı gündeme gelen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün Peşkov anısına bir park ve anıt açmayı planladığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kasım 2015’de hayatını kaybeden Rus pilot Oleg Peşkov’un kardeşi Pavel Peşkov katıldığı bir radyo programında, Türkiye'den tazminat almayı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Peşkov’un kardeşi, “Tabi ki hayır, kimse Türkiye’den tazminat talep etmek istemiyor. Bizim aklımızdan hiç böyle bir şey geçmedi. Teklif etseler bile, kimse kabul etmeyecek. Bu küçük düşürücü, hatta korkunç” diye konuştu.

"Talep gelirse değerlendiririz"

"Talep gelirse değerlendiririz"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Peşkov'un ailesinden bir talep gelmesi durumunda tazminat konusunu değerlendirmeye hazır olduklarını söylemişti. 

Benzer bir açıklama da Başbakan Binali Yıldırım'dan gelmişti.

Erdoğan'ın Putin'e mektup göndererek üzüntülerini iletmesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler hızla normalleşme sürecine girmiş, Rus lider Türkiye'ye yönelik yaptırımlara son vermişti.

Aileye ev teklif eden başkanın ihracı istendi

Aileye ev teklif eden başkanın ihracı istendi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu arada Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de hayatını kaybeden pilot Peşkov’un ailesine Kemer’den ev hediye etmek istediklerini söylemişti.

Bunun üzerine MHP yönetimi, Başkan Gül'ü partiden ihraç için disiplin kuruluna sevk etmişti.

Kemer'de Oleg Peşkov'un adına park açılacak

Kemer'de Oleg Peşkov'un adına park açılacak

Kemer Belediye Başkanı Gül'ün aynı zamanda park açmayı planladığı da belirtildi.

Sputnik'e konuşan VELES Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nadejda Pelit, Başkan Gül'ün Peşkov'un adını ölümsüzleştirmek için park içinde bir anıt dikmeyi önerdiğini de söyledi.

Pelit, 'Park için Kemer'in merkezinde bir yer belirlendi. Anıtın finansmanını belediye ve sivil toplum kuruluşları karşılayacak. Bunu en kısa sürede gerçekleştirmek istiyoruz' diye konuştu.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
258
140
41
18
13
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

ilk zamanlar tazminatı eşşek gibi ödetirler dedigimde bana hönküren ampuller sahneye alalım bakalım.... ülkenin itibarı vs diyordunuz konuşun bakalım yiğitler

Prenses Adora

Onurlu insanları parayla yanınıza çekemezsiniz. O iş yalnızca bu topraklarda söker.

Kumru Gül

dalgamı geçiyorlar. 100 tane ev verin ama yeter ki park açıp anıt dikip bizi rezil etmeyin