Görüş Bildir
Haberler
Ruhunuza Bahar Esintisi Getirmenin 11 Etkili Yolu

Ruhunuza Bahar Esintisi Getirmenin 11 Etkili Yolu

uplifers .com
27.04.2015 - 10:34 Son Güncelleme: 29.04.2015 - 02:37

Güneşin yavaş yavaş kendisini hissettirdiği, çiçeklerin açmaya başladığı, doğanın canlandığı şu günlerde bahara tam anlamıyla merhaba demek için sayılı günler kaldı. Baharı karşılarken çoğumuzu bahar temizliği ya da yaza ‘fit’ girme telaşı çoktan sardı bile. Fiziksel çevremizi ve vücudumuzu arındırmak için gereken özeni gösteriyoruz. Ancak unuttuğumuz bir nokta var: Peki ya ruhunuza da bir bahar temizliği yapmaya ne dersiniz?

Zihninizden bir türlü atamadığınız yükler mi var? Yaptığınız veya söylediğiniz bir şey yüzünden hâlâ pişmanlık mı duyuyorsunuz? Aklınız bir hayli karışık ve ne yöne gideceğinizi bilmiyor musunuz? Ya da hayatınızdaki şeyleri olduğu gibi kabullenmekte güçlük mü çekiyorsunuz? Veya hapsettiğiniz duygularınız artık gün yüzüne mi çıkıyor?

Bu sorulardan birine bile cevabı evet olanlar adına Uplifers olarak kolları sıvadık ve ruhsal temizlik konusuna el attık. İşte zihninize ve ruhunuza bahar esintisi getirmeniz için yapmanız gerekenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zihninizi boşaltın

1. Zihninizi boşaltın

Zihninizi kurcalayan her şeyi hızlı bir şekilde bir yere not etmeye başlayın. Her şeyin gün yüzüne çıktığı bu evre, zihninizi boşaltma evresidir. Aklınızdan her ne geçiyorsa ket vurmadan yazmaya devam edin. Kafanızdaki her şeyi boşaltana dek durmaksızın en az 5 dakika boyunca yazmak hedefiniz olsun. Bu ayrıca hafızanızı geliştirmenin yollarından biridir.

2. Duygularınızı açığa vurun

2. Duygularınızı açığa vurun

Düşüncelerinizi kâğıda döktüğünüze göre, şimdi hisleriniz ortaya çıkmış olmalı. Öyleyse ister ağlayın, bağırıp çağırın, ister hoplayıp zıplayın… Yeter ki duygularınızı dışarı vurun. Duygularınızı bastırdığınızda, bu duygular engellenmekle kalmaz, bilinçaltınıza yerleşerek adeta ayaklarınıza vurulan bir pranga gibi sizi alıkoyar. Duygularınızı olduğu gibi özgürce yaşarsanız, geçmişi geçmişte bırakabilirsiniz. Sorunları çözmede içsel gücünüzü keşfedebilirsiniz.

3. Duygularınızı benimseyin

3. Duygularınızı benimseyin

Duygusal zihniyetinizi ortaya döküp duygularınızı açığa çıkardıktan sonra sıra, duygularınızla müzakere masasına oturmakta. Duygularınızı yargılamadan kabul eder, duygularınızla çatışmaya girmeden içinizden geldiği gibi yaşamayı bilirseniz ruhunuz iyileşir ve temizlenir. Duygularınızın üzerinize çökmesine izin verin. Olumsuz duygularınızla temas edin. Hislerinizle çatışmadan veya onları yargılamadan olduğu gibi içinizde hissetmeyi önemseyin. Duygularınızla kafa kafaya verin, size öğrettikleri şeyler için onları onurlandırın, hiçbir sınır olmadan içinizde dolaşmalarına olanak sağlayın.

4. Ruhunuz için derin bir nefes alın

4. Ruhunuz için derin bir nefes alın

Derinden yavaşça nefes almaya başlayın. Nefes aldıkça karnınızın ve göğüs kafesinizin genişlediğini; nefes verirkense karnınızın içe doğru yumuşadığını, kaburgalarınızın ve göğüs kafesinizin rahatladığını hissedin. Tekrar nefes aldığınızda ise, nefesinizin vücudunuzun derinliklerinde dolaştığını; parmak uçlarınızdan başınıza dek hareket ettiğini gözünüzde canlandırın. Nefesinizin adeta bir süpürge gibi geçmişin enkazını temizlediğini hayal edin. Bu süreci 5-10 dakika boyunca tekrarlayın.

5. Rahatlatıcı bir müzik eşliğinde meditasyon yapın

5. Rahatlatıcı bir müzik eşliğinde meditasyon yapın

Meditasyon müziği ya da rahatlatıcı bir müzik eşliğinde gözleriniz kapalı olarak ister uzanın, isterseniz nilüfer çiçeği pozisyonunda oturun. Meditasyon yaparken bırakın müzik tüm benliğinizi kaplasın ve sizi arındırsın. Oturun; şarkı ile rahatlarken bir yandan da ritmin zihninize, kalbinize ve ruhunuzun derinliklerine işlemesine izin verin. Aklınıza bir fikir gelirse, düşüncelerinizle çatışmak yerine bir gözlemci gibi düşüncelerinizi gözlemleyin. En az 20 dakika meditasyon yapmaya çalışın. Meditasyon sizi değiştirebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir hedef belirleyin, dua edin

6. Bir hedef belirleyin, dua edin

Meditasyondan biter bitmez, arınmak için bir duayı ya da niyetinizi bir yere yazın ya da yüksek sesle söyleyin. Kalbinizden ve zihninizden ilk olarak her ne geçiyorsa onunla devam edin; çoğu zaman ruhunuzun sizden dışarı salmanızı istediği şey budur aslında. Maksadınız üzerinde düşünerek çok fazla vakit harcamayın, hızlı davranın, maksadınız basit ve kısa olsun. Hayatınızı dönüştürecek öğretilerden ilham alın.

7. Affedin, bırakın gitsin: “Arınma”

7. Affedin, bırakın gitsin: “Arınma”

Hedefinizi belirlediniz. Şimdi hedefinize yer açmak için içinizdekileri serbest bırakma zamanı. Kendinizi anlayın ve bırakın gitsin. Kendinizi affedin. Size fayda etmeyen her şeyi bir kenara bırakıp yüreğinizde bir yer açın. Geçmiş deneyimlerinizi veya korkularınızı salıp, her nasılsa kabul etmek adına niyetinizi belli eden bir mektup yazmayı da faydalı bulabilirsiniz. Bu adım, en zorlu adım olabilir. Bu nedenle, sabırlı olun ve kendinize acımasızca davranmayın.

8. İlahi destek alın

8. İlahi destek alın

Bağışlanma duygusunun kalbiniz, zihniniz, bedeniniz ve ruhunuza nüfuz etmesi için, “arınma” sürecinizin bir parçası olarak kutsal bir varlıktan (koruyucu melekler, Tanrı…) yardım dileyin. Sizi yüksek emellerinizden alıkoyan her şeyden kurtulmak için ilahi destekçilerinizi yardıma çağırın; size destek çıkabilecek gerekli kişileri veya mesajları size göndermelerini dileyin. Hayatınızla ilgili söylemeniz gerekenleri unutmayın.

9. Hayır dualarınızı alın

9. Hayır dualarınızı alın

İlahi destekçilerinize ulaşın ve lütuflarını isteyin. Dualarını alarak kalbinizin kapılarını daha fazla açın. Değerli olduğunuzu, bu takdire gerçekten şayan olduğunuzu unutmayın. Bu durumu anlamaya çalışın ve duyguları içinizde hissedin.

10. Teşekkür edin

10. Teşekkür edin

Artık arındığınıza göre, ruhsal yolculuğunuz boyunca size eşlik edenlere, ilahi destekçilerinize ve elbette böyle bir işe giriştiğiniz için kendinize teşekkür etme vakti geldi demektir. Size yardıma dokunan, sizi yolunuzdan şaşırtan her şeye ve herkese teşekkür edin. Sahip olduklarınıza ve sizi siz yapan her şeye teşekkürlerinizi sunun. Şükretmenin faydalarını da unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ruh “bakımına” devam edin

11. Ruh “bakımına” devam edin

Yaptığınız bir diyet sonrası güzel alışkanlıkları devam ettirmediğiniz takdirde nasıl başa sararsanız, arınma esnasındaki alışkanlıkları terk etmeniz sonucu da başladığınız yerde bulursunuz kendinizi. Bu nedenle her gün belli bir vaktinizi ayırarak meditasyon yapın, yaratıcı işlerle uğraşın, doğada yürüyüşe çıkın, günlükler tutun, şükretmeyi bilin, nefes egzersizleri yapın, sizi mutlu eden şeylerle uğraşmaya öncelik tanıyın. Her sabah güne daha zinde, enerjik ve mutlu başlayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ruveydaaydin

Teşekkürler. :)