Görüş Bildir
Haberler
Roman Polanski'den Harvey Weinstein'e: "Hiçbir Şiddeti Hoş Görmeyen" Akademinin Cancellanmayan Erkekleri

Roman Polanski'den Harvey Weinstein'e: "Hiçbir Şiddeti Hoş Görmeyen" Akademinin Cancellanmayan Erkekleri

94. Oscar Törenleri'nde Will Smith'in Chris Rock'a 'Karımın ismini ağzına alma!' diyerek attığı tokat, hepimizi şaşkına çevirdi. Konuklardan izleyicilere, hemen herkesi şok eden olayın ardından Akademi resmi Twitter hesabında hiçbir şiddeti hoş görmediğine yönelik bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşım ise aklımıza uzun yıllar boyunca tüm kanıtlanabilir şiddet, taciz, tecavüz iddialarına rağmen sektörde başarıdan başarıya koşan Roman Polanski, Harvey Weinstein, Sean Penn, Casey Affleck gibi isimleri getirdi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

94. Akademi Ödülleri'nde Will Smith'in sunucu Chris Rock'a attığı tokatın etkisinden hâlâ çıkabilmiş değiliz.

94. Akademi Ödülleri'nde Will Smith'in sunucu Chris Rock'a attığı tokatın etkisinden hâlâ çıkabilmiş değiliz.

Olayın ayrıntıları her zamanki gibi burada 👇🏻

Bu olayın ardından Akademi resmi Twitter hesabında bir paylaşımda bulundu.

Bu olayın ardından Akademi resmi Twitter hesabında bir paylaşımda bulundu.

Açıklamada 94. Akademi ödülü kazananları kutlanırken 'Akademi şiddeti hiçbir şekilde hoş görmez.' sözlerine de yer verildi.

Ancak Akademi 94 yıllık tarihi boyunca pek çok tecavüz, taciz ve şiddet faili erkeğe göz yummuş, onların başarılı kariyerini pohpohlamıştı.

Ancak Akademi 94 yıllık tarihi boyunca pek çok tecavüz, taciz ve şiddet faili erkeğe göz yummuş, onların başarılı kariyerini pohpohlamıştı.

Sizler için şiddet faili 'başarı timsallerini' hatırlamak istiyoruz:

Roman Polanski

Roman Polanski

Dünyaca ünlü Leh kökenli Amerikalı film yönetmeni Roman Polanski, 1970'li yılların sonlarında 13 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz ettiğini itiraf etmişti.

Bu korkunç olayın ardından hayatına devam etmeye çalışan Samantha Geimer, şu sözleri sarf etmişti: 'Olay yaşandığında çok öfkeli bir kızdım. İnsanların beklediği gibi davranmadığıma eminim. Ama daha sonra insanlar sizi ilginç, zarar görmüş, travmatize olmuş halde görmek istiyor. Size olanları abartıp, yaşadıklarınızı daha ilginç hale sokmak istiyorlar. Ama ben buna pek karşılık vermedim. Çünkü ben öyle biri değilim. O yüzden benim iyi olmam, atlatabilmem, o dönem herkes için hayal kırıklığı oldu.'

Woody Allen

Woody Allen

Akademi ödüllü yönetmen, senarist ve oyuncu Woody Allen'ın yıllar önce evlatlık kızı Dylan Farrow'u çocukken taciz ettiğine ilişkin iddia edilmişti. Hatta bu iddia geçtiğimiz günlerde Allen'la ilgili hazırlanan dört bölümlük bir belgesel serisinde de tekrar gündeme gelmişti. 

Bu iddiaların ardından yürütülen soruşturmalarda savcılığın atadığı psikologlar, Dylan Farrow'un tacize uğramadığı sonucuna varmışlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Casey Affleck

Casey Affleck

Casey Affleck 2017 yılında Manchester by the Sea'de sergilediği muazzam performansla En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ına layık görülmüştü. Ancak Affleck'in 2010'da yönettiği I'm Still Here isimli kurmaca belgeselinin yapımcısı Amanda White ile görüntü yönetmeni Magdalena Gorka, çekimler sırasında cinsel tacize uğradıkları suçlamasında bulunup dava açmıştı. Affleck bu suçlamalar sonucu En İyi Kadın Oyuncu ödülünü teslim etmekten men edilmişti.

Gary Oldman

Gary Oldman

Akademi ödüllü Gary Oldman, eski eşini taciz etmekle suçlanmış ve geçmişte verdiği röportajlarında ırkçı ve cinsiyetçi cümleler sarf etmişti. Ancak Oldman'ın toksik masküliniteye ait hiçbir hareketi ödüle 'layık görülmesinin' önüne geçemedi...

Jared Leto

Jared Leto

Jared Leto hakkındaki suçlamalar hiçbir zaman mahkemeye taşınmadı ya da 'kanıtlanamadı'. Ancak pek çok farklı kadının Leto'nun pedofili olduğuna yönelik açıklamalarda bulundu.

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Aralarında Angelina Jolie, Salma Hayek ve Gwyneth Paltrow gibi dünyaca ünlü aktrislerin de bulunduğu 80'den fazla kadın efsaneleşmiş yapımcı Harvey Weinstein'a cinsel taciz ve şiddet suçlaması yöneltmiş, ancak Weinstein yalnızca iki suçtan yargılanmıştı. Yapımcı 2020 yılında 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sean Penn

Sean Penn

Efsanelemiş oyuncu Sean Penn, Madonna'yla evli olduğu 1985-89 yılları boyunca şarkıcıya çok yoğun şiddet uygulamıştı. Hatta Madonna, 1987 yılında kafasına aldığı darbe sonucu hastaneye kaldırılmış, polise verdiği ifadede sandalyeye bağlanarak dayak yediğini dile getirmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kevin Spacey

Kevin Spacey

Kevin Spacey hakkında Anthony Rapp’e 14 yaşındayken cinsel saldırıda bulunma iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Spacey hukuki sürecin başlaması üzerine bu olayın üzerinden aşağı yukarı 30 yıl geçtiğini söylemiş ve eşcinsel olduğunu da sözlerine eklemişti. Ancak LGBTI+ cephesi Spacey'i çocuk istismarı ve eşcinselliği aynı potada eritmeye çalıştığı için yerden yere vurmuş ve kendisini hiçbir şekilde desteklememişti. 

Bu olayların ardından film yapımcısı Tony Montana Spacey'in kendisini taciz ettiğini açıklamış ve yaşadığı zorlu süreci de insanlarla paylaşmıştı. House of Cards dizisinin setinde çalışan 8 kişinin Spacey'in kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu açıklamasının ardından Netflix Spacey ile yollarını hızlıca ayırmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
19
6
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ege Ergün

Bu tarz olaylar hoş görülemez bazı olaylar da suç teşkil ettiği için cezalandırılmalı tabi ki fakat ödüller performansa göre verilir bunun siyasi ırkçı etnik... Devamını Gör

riverk

Öncelikle 'Cancellanmayan' nedir? İkincisi, çoğunluğu 'iddia / suçlama'. Kanıtlanmamış bir şey için yaptırım uygulamak haksızlık değil mi? Ya suçlu değilse? ... Devamını Gör

gli

'çoğunluğu' dediğin sadece 1 tanesinin suçsuzluğu kanıtlanmış. masum olan insan zaten kendini belli eder yalan söyleyenin de yalanı ortaya çıkar, uzun süredi... Devamını Gör