Görüş Bildir
Haberler
Rol Aldıkları Filmlerde Olduklarından Daha Uzun Boylu Görünmek İçin Çeşitli Yollara Başvuran Oyuncular

Rol Aldıkları Filmlerde Olduklarından Daha Uzun Boylu Görünmek İçin Çeşitli Yollara Başvuran Oyuncular

Gülbeyaz
15.01.2023 - 08:41

Film yapımcıları oyuncuları filmdeki karakterlerine benzetmek için her şeyi yapıyor. Bazıları saçını boyatmak zorunda kalıyor, bazıları aksanını değiştiriyor, bazıları da aylarca spor salonundan çıkamayabiliyor. Ve bazen de kendilerinden çok daha uzun ya da kısa olan bir karakteri oynamaları gerekiyor. Böyle durumlarda yapımcılar bunu bizlere hissettirmemek için farklı numaralar kullanıyor. Gelin birlikte boy farklarının mesele haline geldiği dizi film partnerlerine bakalım…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kristen Stewart

Kristen Stewart

Alacakaranlık filminden ikonik çift Bella ve Edward yan yana çok güzel görünüyor. Edward uzun ve Bella ondan birazcık daha kısa. Ama gerçekte aralarındaki boy farkı çok daha fazla. Bella 1.65 cm iken Edward’ın boyu ise 1.85 cm imiş.

Gillian Anderson

Gillian Anderson

David’in boyu 1.83. Bu yüzden de partnerinin ekranda gerçekte olduğundan daha uzun görünmek zorunda kaldığını biliyoruz. Boyu 1.60 olan Anderson karakterlerin bir odaya girip birbirlerine rozetlerini gösterdikleri sahnede aynı hizada durabilmeleri için yüksek bir şeyin üstüne çıktığını ve sahneyi öyle çektiklerini söylemiş. Bu arada kendisi bir keresinde kameraya dönmüş ve bir kutunun üstünde durduğunu unutarak düşmüştü.

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe

Film yapımcılarının oyuncular arasındaki boy farkını nasıl en aza indirdiğinin bir

başka kanıtı daha. Gerçekte Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint’den daha kısa. Ama kendisi kısa boylu olmasının başarılı bir kariyer inşa etmesine engel olmadığını söylüyor. Örneğin, Tom Cruise ya da Dustin Hoffman da kısa ama mükemmel birer aktörler ve oldukça iyi bir kariyere sahipler.

Robbie Coltrane

Robbie Coltrane

Harry Potter’ın kitaplarında Hagrid normal bir insanın iki katı büyüklüğünde. Karakteri canlandıran oyuncunun boyu 1.82 olmasına rağmen yine de yeterince büyük gelmiyormuş. Serinin ilk iki filminin yönetmeni Hagrid’in daha büyük durmasını istediğine dair söylenmiş bile ama bunun için yeterli kaynak ve bütçeleri yokmuş. Bu yüzden devasa bir Hagrid kıyafeti giydirdikleri bir dublör büyük çekimlerde onlarla çalışmış.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

Iron Man filminde Tony Stark asistanından daha uzun duruyor ama gerçek hayatta Robert Downey’nin boyu 1.73, Gwyneth Paltrow ise 1.75 miş. Ayrıca filmde hep topuklu ayakkabı giydiğini de hesaba katmak gerek. Bu yüzden de yapımcılar Robert’i uzun göstermek için bir hayli uğraşmak zorunda kalmış. En Sonunda Robert’e topuklu ayakkabı giydirmişler. Robert Downey’in bu taktiği Sherlock Holmes çekerken de kullandığını söylüyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ingrid Bergman

Ingrid Bergman

Kazablanka filmini dikkatlice izlediyseniz belki oyuncular arasındaki boy farkının film Boyu değişip durduğunu fark etmişsinizdir. Yapımcılar Ingrid Bergman’ın partneri Humphrey Bogart’dan uzun olduğunu gizlemek için elinden geleni yapmış. Sanki tam tersiymiş gibi bir algı oluşturmuşlar. Filmin bazı kısımları çekilirken Ingrid kutuların üstünde durmuş, yastıkların üzerine oturmuş ya da kambur durmuş.

Vin Diesel

Vin Diesel

Kimilerine göre Vin Diesel ve Dwayne Johnson kavgalıymış ve sette yan yana durmayı reddediyorlarmış. Yine de 6. ve 7. Hızlı ve Öfkeli filmlerindeki ikili sahneleri bir şekilde çekilmek zorunda olduğundan yapımcılar da şöyle bir çözümle gelmişler. Oyuncuları ayrı ayrı çekip sonra birleştirmek. En azından bu, iki oyuncunun birlikte olan sahnelerinin niye bu kadar garip durduğunu açıklıyor.

Vin’i aslında olduğundan daha uzun göstermeye çalıştıklarına dair söylentiler de var. Aynısının Diesel John Cena ile oynarken yapılmış olması da mümkün çünkü Vin John’un yanında aşırı büyük duruyor. Gerçekte Diesel’in boyunun 1.80, Dwanye’nin 1.96, ve Cena’nın ise 1.85 olduğunu da belirtelim.

Michael Clarke Duncan

Michael Clarke Duncan

Yeşil Yol filminde Duncan diğerlerinin yanında dev gibi duruyor. Gerçekte ise David Morse’den sadece 5 cm uzunmuş. Tom Hanks’tan da o kadar uzun olduğunu söyleyemeyiz. Kendisi 1.97 Morse 1.92 ve Hanks ise 1.83 boyundalar.

Ducan’ın uzun olduğu ilizyonunu yaratmak için yapımcılar yine tekniklerini konuşturmuş. Örneğin yattığı yatağın boyunu kısa tutmuşlar ki daha büyük görünsün. Aynısını diğer eşyalar için de uygulamışlar.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Marvel’da oynayan birçok oyuncu filmin uğruna fiziksel değişimler geçirmiş.  Kaptan Amerika süper kahraman olmadan önce zayıf ve kısaydı ve bu efekti grafik tasarım kullanarak yapmışlar. Scarlett Johansson’un da partneri Chris Evans’ın yanında uzun durması gerekiyordu çünkü kendisi 1.60 boyundayken Chris Evans 1.82 imiş.

Tom Hardy

Tom Hardy

Kara Şovalye Yükseliyor filminde kötü karakter Bane’i canlandırmak için Tom Hardy spor salonundan çıkmayarak vücut geliştirme çalışmış ve sesini daha şeytani yapabilmek için yeni bir konuşma tekniği öğrenmiş. Dahası, Christian Bale’in yanında uzun dursun diye 7 santimlik platformlar giymiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Miley Cyrus

Miley Cyrus

Son Şarkı filminde Miley Cyrus partneri Liam Hemsworth’dan kısa duruyor ama gerçek hayattaki kadar değil. Gerçekte Liam 1.93 ve Miley 1.65. Neredeyse 30 santim fark var.

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried

Aralarında çok boy farkı bulunan bir diğer ikilimiz ise 1.60 boyundaki Amanda Seyfried ve 1.77 boyundaki Justin Timberlake. Zamana karşı filminin çekimleri sırasında Amanda dövüş sahnelerinde bile topuklu ayakkabı giymek zorunda kalmış. Bir röportajında aslında normal topuklu boyundan daha kısa ayakkabılar giydiğini söylemiş. Yine de o sahnelerde topuklu ile koşmak onun için oldukça zor olmuş.

Hazal Kaya

Hazal Kaya

Son olarak Türk oyunculardan birine değinmeden geçmek olmaz. Adını Feriha Koydum dizisindeki partneri Çağatay Ulusoy ile aralarında neredeyse 30 santim fark olan Hazal Kaya’nın boyu 1.58. 1.84 olan Çağatay Ulusoy ile aralarındaki boy farkını kapatmak için bir takozun üstüne çıkıyormuş.

Peki siz boyunuz yüzünden iş yerinizde bir zorlukla karşılaştınız mı? Karşılaştıysanız nelerdi? Yorumlara yazın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
11
8
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın