Görüş Bildir
Haberler
Roger Waters'tan Erdoğan'a Çağrı: Nûdem Durak’ı Serbest Bırakın

Roger Waters'tan Erdoğan'a Çağrı: Nûdem Durak’ı Serbest Bırakın

Toplumsal olaylar ve insan hakları konusundaki duyarlılığı ile tanınan dünyaca ünlü müzisyen Roger Waters, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir çağrıda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Waters'ın 2013 yılındaki The Wall tunesinde Gezi'de hayatını kaybedenler anılmıştı

Pink Floyd grubunun basçısı Roger Waters, 2015’te yılında tutuklanan ve 19 yıl hapis cezasına çarptırılan Nûdem Durak'ın serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Waters, Rolling Stone'un haberleştirdiği Nûdem Durak'ın öyküsünü paylaşarak bu çağrıyı yaptı. 👇

"Nûdem Durak bizim kız kardeşimizdir"

"Nûdem Durak bizim kız kardeşimizdir"

Roger Waters'ın Brian May, Pete Townshend, Robert Plant gibi rock efsanelerini Nûdem Durak'ın durumuna dikkat çekmek için bir araya getirdiği belirtilen haberde Waters'ın 'Nûdem Durak bizim kız kardeşimizdir' sözlerine yer veriliyor.

Waters, “Onu ve onun kaderini paylaşan yüz binlerce kişiyi desteklemek için mutlak bir sorumluluğumuz var.” diyor.The Who'nun kurucularından Pete Townshend ise Rolling Stone'a verdiği demeçte, 'Kürtlerin tanınma arzusu hakkında ne düşünürseniz düşünün, Türkiye gibi büyük tarihsel sanat mirasına sahip bir ülkenin sanatçılara böyle davranması kabul edilemez.' diyor.

Gitarını gönderiyor

Gitarını gönderiyor

Rolling Stone, Bayburt Cezaevi'nde 2017 yılındaki bir hücre kontrolü sırasında gardiyanlar tarafından gitarı kullanılamaz hale getirilen Nûdem Durak'a Roger Waters'ın kendi gitarını göndermeye karar verdiğini belirtiyor.  

Habere göre Waters'ın 2017/18 “Us + Them” turnesinde kullandığı siyah Martin gitarı, geçen yıl New York'ta yolculuğuna başladığından beri, Avrupa çapında birkaç durak yaptı. Nedeni ise Pete Townshend, Peter Gabriel, Robert Plant, Brian May, Marianne Faithfull, Mark Knopfler, Noel Gallagher ve Nick Mason gibi isimler tarafından imzalanacak olması.

Sosyal medyada Durak'ın serbest bırakılması için kampanyalar yürütülüyor, çağrılar yapılıyor. Gazeteci-yazar Ece Temelkuran da 'politik mahkûm' dediği Durak'a destek veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇

👇

Neden cezaevinde?

Neden cezaevinde?

Haberde, tutuklanmadan önce Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşayan Nûdem Durak'ın PKK üyeleriyle iletişim kurmakla suçlandığı belirtiliyor. 

'Yasadışı örgüt üyeliğinden' hüküm giyen Durak'ın avukatına göre Durak, savunmasında doğru dürüst delil gösteremeden cezaya çarptırıldı.

AJ+ kanalı, 2015'te Nûdem Durak için böyle bir belgesel hazırlamıştı. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
28
19
14
6
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Erdoğan'ı zerre sevmem ama Erdoğan'ı sevmiyorum diye bu PKK'lı köpeği savunacak kadar alçak olmamak lazım. Ortak paydamız vatan, bölücülerin Allah belasını v... Devamını Gör

Koray

Bir Pink Floyd fanı, manyağı olarak Roger abime söyleyeceğim şudur; eğer ki bu kadının terör grupları ile iletişimi, irtibatı var ise içeride olmayı sonuna k... Devamını Gör

Han Mergen

"Eyyy Waters! Psychedelic rock yapmayı sizden öğrenecek değiliz!" O değil de bahsi geçen tutuklu vatandaş bölücü ve faşist bir tiptir. Dolayısıyla işine bak ... Devamını Gör