Görüş Bildir
Haberler
Robot Böcek İlk Adımlarını Attı

Robot Böcek İlk Adımlarını Attı

ATKN
22.12.2014 - 15:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Alman bilim insanları, sopa böceğini örnek alarak bağımsız hareket edebilen robot geliştirdi. Sopa böceğinin hareketlerini örnek alan robot, birçok farklı yüzeyde başarıyla hareket edebiliyor.

Bielefeld Üniversitesi'nde yapılan çalışmada, araştırmacılar altı bacaklı böcek robot geliştirmeyi başardı. Sopa böceğinin hareket kabiliyetleri ve vücut yapısı örnek alınarak geliştirilen 'Hector', ilk denemesinde birçok yüzeyde başarıyla yürümeyi başardı.

Üç bacağını aynı anda hareket ettirebilen Hector, insan müdahalesi olmadan yürüdüğü yüzeyleri tespit edebiliyor ve nasıl hareket edeceğini hesaplıyor. Axel Schneider'in başında yer aldığı ekibin geliştirdiği Hector, kasları taklit eden 18 elastik ekleme sahip. Sopa şeklindeki bacaklar, sadece birkaç komutla dönme veya sabit kalma özelliğine sahip.

Hector'un en önemli özelliklerinden bir tanesi, her bacağın farklı yükseliklere çıkabiliyor olması. Bu sayede çakıllı bir yüzeyde dengesini kaybetmeyen robot, tırmanması gerektiğinde sırasıyla bacaklarını kontrol edebiliyor.

Üzerinde kısa menzilli kameralar ve alıcılar bulunan Hector, ileriki aşamalarda sopa böceğinin daha iyi bir benzeri olmak için geliştirilmeye devam edilecek.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/robot-b...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0