Görüş Bildir
Haberler
Rize'de Atatürk Heykelinin Kaldırılmasına Gelen Tepkilerden Sonra Belediyeden Açıklama

etiket Rize'de Atatürk Heykelinin Kaldırılmasına Gelen Tepkilerden Sonra Belediyeden Açıklama

Onedio Medya
22.12.2016 - 16:09 Son Güncelleme: 23.12.2016 - 14:19

Rize'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda yenileme projesi kapsamında Atatürk anıtının kaldırılarak valilik önündeki tören alanına taşınması için bu sabah çalışma başlatılması tepki çekti. Alana gelen Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ömer Toprak, 'Bugün Rize için kara bir gündür' diyerek anıtın kaldırılmasına tepki gösterdi. Olayla ilgili yazılı açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Kasap, 'Bundan sonraki resmi törenlerimizin Rize Valiliği önünde yapılacak olması nedeniyle Atatürk heykeli, yeni tören alanına yerleştirilmiştir.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rize Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nın yenilenmesi için çalışma başlatıldı. 

Bu kapsamda meydandaki Atatürk heykelinin valilik önündeki tören alanına taşınması için ekipler işe koyuldu. Dev bir vinçle bağlanarak güvenliği sağlanan heykelin beton zemininin sökülmesi için çalışma başlatıldı.

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Ömer Toprak ile CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Saltuk Deniz, heykelin kaldırılmasına tepki göstererek görevlilerle tartıştı.

Gerginliğin artması sonrasında polis ekipleri, Toprak ve Deniz'i inşaat sahasından uzaklaştırdı. Polis ve zabıtaların aldığı güvenlik önlemi ile heykelin kaldırılma çalışması sürdürüldü.

'Bugün Rize için kara bir gündür'

'Bugün Rize için kara bir gündür'

Fotoğraf: Twitter / @Omer_San

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alanda açıklama yapan ADD Rize Şube Başkanı Ömer Toprak, 'Bugün Rize için kara bir gündür' dedi ve şunları söyledi:

'Atatürk'ü, Cumhuriyet'i hedef alan bir çalışma eyleme dönüştürüldü. Rize'nin hafızasından Atatürk'ü silmeye çalışıyorlar. Biz Rizeliler olarak bu çalışmadan rahatsızız. Atatürk'ü kaldırarak yerine çay bardağı koymak istediler. Tepkiler üzerine bundan vazgeçtiler. Şimdi 15 Temmuz anıtı yapacaklar. Atatürk'ü silmek istiyorlar. Bu çalışma trafiği rahatlatma değil Cumhuriyet'e meydan okuma çalışmasıdır. Bu projeden derhal vazgeçilmelidir. Vazgeçilmezse Atatürk anıtını en kısa sürede tekrar yerine taşıyacağız. Bu projeyi hayata geçirenler gidecek Atatürk bu meydanda kalacak.'

'Bundan sonraki resmi törenlerimizin Rize Valiliği önünde yapılacak olması nedeniyle Atatürk heykeli, yeni tören alanına yerleştirilmiştir'

'Bundan sonraki resmi törenlerimizin Rize Valiliği önünde yapılacak olması nedeniyle Atatürk heykeli, yeni tören alanına yerleştirilmiştir'

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi çerçevesinde Rize Belediyesi tarafından başlatılan inşaat çalışmaları kapsamında meydanda bulunan Atatürk heykelinin Rize Valiliği önüne naklinin güvenli bir şekilde sağlandığını belirtti.

Kasap, açıklamasında şunları kaydetti:

'Bilindiği üzere Rize Belediyesi olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı projemizin inşaat çalışmaları başlatılmış olup, kazı çalışmalarının devam ettiği alanda bulunan Atatürk heykelimizin yeni tören alanımız olan Rize Valiliği önüne taşınma işlemi gerçekleştirilmiştir. Heykelin taşınma süreci bazı kesimler tarafından 'heykel kaldırıldı ve akıbeti belirsiz' gibi kamuoyuna yansıtılmaya çalışılmıştır. Bundan sonraki resmi törenlerimizin Rize Valiliği önünde yapılacak olması nedeniyle Atatürk heykeli, ekiplerimiz tarafından güvenli bir şekilde yeni tören alanına yerleştirilmiştir.'

Konuyu farklı alanlara çekmenin art niyetli kişiler tarafından yapıldığına dikkat çeken Kasap, açıklamasında, 'Bu çalışmanın altında farklı nedenler arayarak, konuyu farklı noktalara çekme gayreti içerisinde olan bazı kesimlerin, gerek ilimizle gerekse Rizeli vatandaşlarımızla ilgili söylemleri bizleri derinden üzmüştür. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi inşaat çalışmaları kapsamında yapmış olduğumuz bu çalışmanın altında hiçbir suretle farklı düşüncelerin olmadığını kamuoyunun takdirine sunuyorum.' ifadelerine yer verdi.

Gazeteci İsmail Saymaz da duruma Twitter hesabından tepki gösterdi

Valilik önündeki tören alanına taşınacak Atatürk heykelinin yerine 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın konulacağı belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter ve Ekşi Sözlük'te de duruma tepki gösterildi

Twitter ve Ekşi Sözlük'te de duruma tepki gösterildi
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rize Belediyesi akşam saatlerinde heykelin Valilik önündeki tören alanına taşındığını açıkladı. Heykelin alana konulduğunu gösteren bir fotoğraf da sosyal medyada paylaşıldı.

Rize Belediyesi akşam saatlerinde heykelin Valilik önündeki tören alanına taşındığını açıkladı. Heykelin alana konulduğunu gösteren bir fotoğraf da sosyal medyada paylaşıldı.

Ömer Şan / Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2704
1171
406
184
108
86
47
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

"Ben gidersem devlet yıkılır." R.T. Erdoğan "Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır." M... Devamını Gör

nesta

sizi kurtaranları değilde s..kenlere olan sevginiz.. ah şu saflığınız pardon aptallığınız.

delirium

ULAN YANLIŞ ANLARSANIZ ANLAYIN BE BAŞLARIM 15 TEMMUZ'UNUZA. SANKİ BEYIN YIKAMAK ICIN BILEREK YAPILMIŞ GIBI GELIYOR ARTIK AMK. NE DARBEYMIŞ BE! NE DESTANMIŞ, ... Devamını Gör