Görüş Bildir
Haberler
Rize'de 12 Yıl Önce Sökülen Atatürk Anıtı da Kayıp

etiket Rize'de 12 Yıl Önce Sökülen Atatürk Anıtı da Kayıp

Onedio Medya
24.12.2016 - 11:16 Son Güncelleme: 25.12.2016 - 09:46

Rize'de meydan çalışması nedeniyle yerinden sökülen Atatürk heykelinin tartışması devam ederken heykeltıraş Metin Yurdanur'un Cumhuriyet'in 75. yılı anısına yaptığı Atatürk Anıtı'nın da 2005 yılında söküldüğü ve hala kayıp olduğu öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre; Rize Valiliği'nin talebi üzerine tören alanına 1998 yılında heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından Cumhuriyet'in 75. yılı kutlamaları için yapılan anıt, 2004-2005 arasında otopark yapımı için sökülmesinin ardından hala kayıp durumda. 

Anıtta, Atatürk ve ellerinde bayrak ve meşale taşıyan iki genç yer alıyordu.

Anıtı kimin kaldırdığı bilinmiyor

Mimarlar Odası Rize Temsilcisi Mustafa Mahmutoğlu konuyla ilgili Rize Valiliği, belediye ve ilgili kurumlarda araştırma yaptıklarını ancak kimsenin anıttan haberi olmadığını söyledi. 

Mahmutoğlu, 'Anıtı kimin kaldırdığını bilmiyoruz' dedi. Yurdanur ise resmi yazıyla Rize Valiliği'ne başvurarak anıtın akıbetini soracağını söyledi.

Rize Belediyesi, önceki gün meydan yenileme çalışması gerekçesiyle Atatürk heykelini sökmüş, heykel daha sonra valilik önüne yerleştirilmişti.

Rize Belediyesi, önceki gün meydan yenileme çalışması gerekçesiyle Atatürk heykelini sökmüş, heykel daha sonra valilik önüne yerleştirilmişti.

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanın'daki heykelinin kaldırılma gerekçesini 'Bundan sonraki resmi törenlerimizin Rize Valiliği önünde yapılacak' sözleriyle açıklamıştı.

Heykelin taşınması, hem sosyal medyada hem de Meclis'te tartışmalara neden olmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
424
184
50
34
29
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onur

atatürkün rizeye yaptıkları gözünüze dizinize dursun yediğiniz ekmek onun ekmeği çayı size kim ektirdi? kim size çay fabrikası kurdu? para için din değiştire... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

zaten rize den ne bekliyorsunuz bir sürü nataşa peşinde koşan yobaz sürüsü memlekete çürük inşaat yapıp milleti kazıklamaktan başka ne yapmışlar.beter olsunl... Devamını Gör