Görüş Bildir
Haberler
Risk Altındayız... Aksaray'da 9'u Çinli, 12 Kişi Coronavirüs Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı

etiket Risk Altındayız... Aksaray'da 9'u Çinli, 12 Kişi Coronavirüs Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı

Ulaş
27.01.2020 - 20:21

Şu ana kadar 80 kişinin ölümüne neden olan coronavirüs ülkemiz için de risk oluşturmaya devam ediyor. Aksaray'da 9'u Çinli işçi 3'ü Türk 12 kişi coronavirüs şüphesiyle tedbir amaçlı müşahede altına alındı. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Kerim Yeşildağ müşahede altına alınan 12 kişinin ilk tetkiklerinin temiz olduğunu belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aksaray'ın Sultanhanı ilçesindeki Tuz Gölü'nde doğalgaz depolama tesisinde çalışan Çin uyruklu 2 işçide baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayeti görüldü.

Aksaray'ın Sultanhanı ilçesindeki Tuz Gölü'nde doğalgaz depolama tesisinde çalışan Çin uyruklu 2 işçide baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayeti görüldü.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, rahatsızlanan 2 işçiyle birlikte toplam 9 işçinin yaklaşık 5 gün önce ülkelerinden geldiği belirlendi. Bu bilgi İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirildi.

Hastalanan 2 işçinin yanı sıra diğer 7 Çinli işçi ile bu işçilerin tesislere ulaşımını sağlayan tur şirketindeki 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Hastalananlar ve beraberinde hastaneye kaldırılan kişiler acil serviste tedbir amaçlı müşahede altına alınırken hastane personeline hijyen maskesi dağıtıldı.

Sağlık Müdürlüğü yetkileri gerekli tahlil ve incelemelerin yapıldığını belirtti.

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı.

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı.

Tetkikler için numunelerin alındığı belirtilen açıklamada, ''Saat 16.15 sıralarında Sultanhanı Entegre Sağlık Merkezi Acil Servisine başvuran 9 Çin vatandaşı bir hafta içeresinde Çin'den Türkiye'ye seyahat öyküsü olması nedeniyle Corona Virüs olası vakası şüphesi açısından gerekli önlemler alınarak; tanı konulması halinde tedavilerinin yapılması amacıyla 112 Acil Hizmetleri Personeli tarafından korunaklı ve izole bir şekilde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakli sağlanmıştır. Aynı süreçte 3 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakın temasta bulunmaları nedeniyle gerekli muayeneler yapılıp ilgili tetkikler açısından numuneleri alınmıştır. Kişiler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedbir amaçlı gözetim altında tutulmaktadır.'' denildi.

'İlk tetkikler temiz.'

'İlk tetkikler temiz.'

İl Sağlık Müdürü Dr. Kerim Yeşildağ da müşahede altına alınan 12 kişinin ilk tetkiklerinin temiz olduğunu belirtti. Yeşildağ, ''Bu yaptığımız sadece tedbir amaçlı. Çinli vatandaşlardan bir tanesinde öksürük ve ateş şikayeti var. Geldiği yeri de dikkate aldığımızda tedbir amaçlı müşahedeye aldık. Bunlarda yaptığımız akciğer filmleri normal. Biz 24 saat bunları müşahede edeceğiz. Kanları aldık, kanları da bakanlığa gönderdik, sonuçlar 24 saat içinde çıkacak. Sonuçlar çıktıktan sonra da biz bunları göndereceğiz. Çünkü müşahede altında tutuyoruz, sonuçların da gelmesini bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı söz konusu değil' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
335
229
152
27
23
16
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fatma keskin

saçmalığa bak 5 gün önce ülkeye girmişler virüs 1 aydır çinde yaygın şekilde var zaten. ülkeye kim giriyo cıkıyo hastalık getirdimi kimsenin umrunda değil ya... Devamını Gör

Emre Çoker

İsteseler Çin'den gelen uçuşları iptal ettirirler ama bu hükümete göre Çinlilerden gelecek döviz mi önemli yoksa vatandaşın canı mı?

doriangrayy

Ulan virüs daha yeni çıktı ne ara kaptınız bu virüsü de aksaraya geldiniz amk