Görüş Bildir
Haberler
Ripple ve SEC Davasında Kritik Gelişme: SEC Uzlaşmak Zorunda Kalabilir mi?

etiket Ripple ve SEC Davasında Kritik Gelişme: SEC Uzlaşmak Zorunda Kalabilir mi?

Merlot Vinho
15.04.2022 - 15:00

ABD merkezli blockchain teknoloji şirketi Ripple Labs, süregelen davasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) karşı büyük bir zafer kazandı. SEC'in müzakere muafiyeti hakkını kullanma talebi yargıç tarafından reddedildi ve bu karar Ripple lehine önemli bir kazanç olarak kabul edildi.

İşte detaylar...

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

SEC ve Ripple davası 2020'den beri devam ediyor.

SEC ve Ripple davası 2020'den beri devam ediyor.

SEC ve Ripple arasındaki gerilim 2020 yılında başladı. SEC Ripple'ın lisanssız menkul kıymet satışı yaptığını savunmuş ve üst düzey yöneticilere karşı dava açmıştı. O günden beri süregelen dava henüz tam olarak çözülemedi fakat son dönemde yaşanan gelişmeler Ripple adına büyük bir kazanç olarak kabul edildi.

Yargıç Sarah Netburn SEC görüşlerini reddetti.

Yargıç Sarah Netburn SEC görüşlerini reddetti.

Ripple ve SEC davasına bakan yargıç Sarah Netburn, SEC'in yaptığı bu suçlamayı 2018 yılında yine SEC tarafından yapılan bir konuşmaya dayanarak kabul etmedi. Konuşma SEC eski yöneticisi William Hinman tarafından yapılmıştı ve Ethereum'un menkul kıymet olarak değerlendirilemeyeceğini belirtiyordu.

SEC'in Hinman konuşmalarına gizlilik getirme talebi de reddedildi.

SEC'in Hinman konuşmalarına gizlilik getirme talebi de reddedildi.

Hinman'ın yaptığı konuşma iki taraf arasında oldukça önemli bir hale geldi. Çünkü SEC XRP'nin menkul kıymet olarak kaydettirilmeden satılmasını usulsüzlük olarak kabul etmiş durumda. Hinman konuşması ise ETH ve BTC gibi varlıkların merkeziyetsiz yapı nedeniyle menkul kıymet olarak değerlendirilemeyecekleri yönünde. SEC bu konuşmadan sonra paylaşılanların Hinman'ın kendi görüşü olduğunu söylemiş ve belgeleri koruma talebinde bulunmuş olmasına rağmen, bu istek de yargıç tarafından red yedi.

SEC mahkeme tarafından talep edilen belgeleri halka açmak istemiyor.

SEC mahkeme tarafından talep edilen belgeleri halka açmak istemiyor.

Yargıç, SEC'in diğer bütün belgelerle birlikte bu konuşma taslağını da mahkemeye teslim etmesini talep etti. Fakat SEC belgelerin koruma altında olduğunu söyleyerek halka açıklama fikrine yanaşmadı. Daha önce SEC'in kişisel görüş vurgusu yaptığı bu belgelerin şimdi koruma altında olması, mahkeme tarafından 'çelişkili görüş' şeklinde yorumlandı.

SEC uzlaşmak zorunda kalabilir mi?

SEC uzlaşmak zorunda kalabilir mi?

Bütün bunlara rağmen SEC hala işleri geciktirmeye çalışıyor ve Ripple adına olumlu giden davayı yavaşlatmak istiyor. SEC'in mahkemeye sunması gereken önemli belgeler bulunurken bunlar hala tamamlanmış değil. Bu nedenle hukukçular SEC'in bu önemli belgeleri açığa çıkarmak yerine Ripple ile anlaşabileceğini düşünüyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dava gelişmeleri XRP tarafından henüz fiyatlanmadı!

Dava gelişmeleri XRP tarafından henüz fiyatlanmadı!

Pek çok kişi yaşanan bu gelişmeleri XRP lehine büyük bir zafer olarak adlandırırken, SEC için işler iyi gitmiyor. Son duruşmada ağır bir yenilgi alan SEC dava bitene kadar yeni açıklar bulmak zorunda. Yargıcın ara kararı Mayıs ayına kadar verecek olması nedeniyle SEC karşı tarafla anlaşmak zorunda kalabilir. Ripple adına olumlu giden bu gelişmeler henüz XRP tarafından fiyatlanmamış olsa da kesin kararın ay sonu belli olması bekleniyor. Olası bir uzlaşmanın ise fiyatları yukarı çekebileceği söyleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın