Görüş Bildir
Haberler
17 Aralık Parası Faiziyle İade Edildi

17 Aralık Parası Faiziyle İade Edildi

adem kara
23.12.2014 - 13:54 Son Güncelleme: 23.12.2014 - 17:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reza Zarrab'ın adamı Abdullah Habbani, '17 aralık yolsuzluk ve rüşvet ' operasyonlarında el konulan 1 milyon TL, 800 bin euro ve 60 bin doları 55 bin TL'lik faiziyle birlikte, 2 kilo altını da aynen geri aldı. 

Ayrıca eski bakan Muammer Güler'in oğlu Barış Güler de operasyonlarda el konulan 400 bin TL, 320 bin euro ve 90 bin dolarını faiziyle birlikte aldı.

2 avukat ve 2 koruma ile adliyeye gelen Habbani ilk olarak 2 kilogram altını geri aldı. Daha sonra banka şubesine geçen Habbani en uzun süre burada kaldı. Valize konulan paralar Habani'ye teslim edildi. 5 kişilik grup orta boy bir valiz ve sırt çantasıyla adliyeden ayrıldı.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre Habbani aldığı 55 bin TL faizi ise Kızılay’a bağışladı. Konuya yakın kaynaklardan biri  'Bu paralar Abdullah Bey'e ait. Reza Zarrab ile ilgisi yok. 55 bin TL'lik faizi ise Kızılay'a bağışlandı. Bağış işlemi Adliye'deyken yapıldı' dedi.

Güler'in Paraları da İade Edildi

Güler'in Paraları da İade Edildi

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması hakkında verilen takipsizlik kararının kesinleşmesinin ardından, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in el konulan 400 bin TL, 320 bin Euro ve 90 bin doları da faiziyle iade edildi.

Güler'in parasına 20 bin TL faiz

Barış Güler, bugün avukatı Fehim Güneş ile birlikte Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Emanet Savcısı İbrahim Çiçek'e giderek gerekli belgelere imza atan Barış Güler, daha sonra adliye içinde bulunan Vakıfbank Şubesi'ne geçti.

Güler, bankada tutulan paraları başka bir hesabına havale ettirerek adliyeden ayrıldı. 17 Aralık soruşturması kapsamında, Barış Güler'in 400 bin TL, 320 bin Euro ve 90 bin Dolar'ına el konulmuştu. Güler'in bu parasına bir yıl içinde 20 bin TL faiz geldi. 

Aynı operasyonda eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon dolarla ilgili ise İstanbul Valiliği’nin açıklaması bekleniyor.

İSTANBUL (DHA) ve Hürriyet

Twitter'dan yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0