Görüş Bildir
Haberler
Rengiyle, Kokusuyla, Tadıyla Gönüllere Taht Kurmus Böğürtlenin Sağladığı 11 Fayda

Rengiyle, Kokusuyla, Tadıyla Gönüllere Taht Kurmus Böğürtlenin Sağladığı 11 Fayda

Pastası, reçeli, çayı... Her haliyle sevilen orman meyvelerinin en lezzetlilerinden böğürtlenin, düzenli ve doğru şekilde tüketilmesiyle vücudumuza sağlayacağı birçok yarar var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Antioksidan potansiyeli

1. Antioksidan potansiyeli

Böğürtlen vücudunuzu çeşitli şekillerde koruyan antioksidanlar içerir. Böğürtlende bulunan fenolik asitler, flavonoidler ve flavonoller, özellikle de antosiyanosit gibi bileşenler zararlı oksijensiz moleküllere karşı koyarlar. Bu koruyucu radikal temizleme etkinliği sizi bir dizi hastalıktan koruyabilir.

2. Anti kanser özelliği

2. Anti kanser özelliği

Böğürtlen meyvesi akciğer kanseri, kolon kanseri ve özofagus (yemek borusu) kanseri gibi kanser gelişimine karşı etkili olabiliyor. Böğürtlenin içeriğinde bulunan mikro besinler kötü huylu hücrelerin çoğalmasını önleyebiliyor.

3. Endotelyal disfonksiyonu önler

3. Endotelyal disfonksiyonu önler

Böğürtlen, kan damarlarının iç astarının anormal çalışmasıyla karakterize edilen endotel disfonksiyonuna karşı koruma sağlar. Bilimsel çalışmaların önerdiği gibi, oksidatif aktiviteyle mücadele eden ve bu gibi durumlarda ortaya çıkan çok sayıda kritik faktörün normalize edilmesine yardımcı olan bazı yararlı bileşenleri içerir. DNA hasarını azaltmada ve vasküler arızaya karşı korunmada yardımcı olur.

4. Bilişsel gücü kuvvetlendirir

4. Bilişsel gücü kuvvetlendirir

Böğürtlen aynı zamanda vücudun bilişsel işlevlerini geliştirmedeki olumlu etkiyi atırır. Araştırmalar, böğürtlende bulunan polifenolik bileşenlerin antioksidan gücüne bağlı olarak bilişsel aktivitelerdeki yaşa bağlı düşüşü geciktirmeye yardımcı olduğunu ileri sürdü.

5. Sindirimi düzenler

5. Sindirimi düzenler

Böğürtlen, sindirim sisteminin optimum çalışması için gerekli olan çözünür olmayan ve çözünür liflerin kaynağıdır. Böğürtlendeki çözünür olmayan lif, kalın bağırsakta suyun kolay ve iyi emilmesini sağlar ve dışkıya hacim kazandırır. Bu normal bağırsak hareketleri, kabızlıktan korur ve sindirim sağlığına yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kalp dostu

Böğürtlen içindeki antisiyaninler gibi flavonollerin zenginliği, onu kalp dostu bir meyve haline getirir. Böğürtlenin içinde bulunan magnezyum ve lif gibi yararlı bileşenler arterlerin tıkanmasını engeller ve düzgün bir kan akışını teşvik eder. Bu, inme, ateroskleroz gibi çeşitli kalp hastalıklarının riskini azaltır ve kardiyovasküler sağlığı korur. Ayrıca böğürtlendeki magnezyum, kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur, kalp ritmi ve düzensiz daralmayı önler.

7. Bağışıklığı artırır

Böğürtlen, içinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmede yardımcı olur. Düzenli ve doğru böğürtlen tüketimi, çeşitli patojenlerle savaşmaya yardımcı olur ve vücudu enfeksiyonlardan ve diğer ölümcül hastalıklardan koruyabilir.

8. Kilo kontrolünde yardımcı

Çok düşük miktarda şeker içeren böğürtlen, kilo kontrolüne yardımcı olur. İçerdiği lifle birlikte bağırsakların temizlenmesi ve az miktardaki kalorisi kilo vermede etkilidir.

9. Sağlıklı kemikler

Böğürtlen, sağlıklı kemiklerin korunması için gerekli olan magnezyum ve kalsiyum gibi hayati mineralleri içerir. Kalsiyum kemikleri güçlendirir ve böğürtlendeki magnezyum içeriği, kalsiyumun ve potasyumun vücuda emilimini kolaylaştırır. Buna ek olarak, böğürtlenlerde bulunan fosfor, güçlü kemiklerin oluşturulmasına yardımcı olan ve aynı zamanda da hücrenin düzgün işleyişine katkıda bulunan kalsiyumun düzenlenmesinde etkilidir.

10. Cildi güzelleştir

Böğürtlen, cildinizi korumada lezzetli bir yardımcı olabilir. C vitamini, E vitamini ve diğer güçlü antioksidanlar gibi cilt dostu besinler ile doludur. Böğürtlende bulunan E vitamini ciltte oluşabilecek kırışıklıkları engeller. C vitamini de bağ dokusunun temeli olan kolajen yapının oluşumundan ve güçlenmesinden sorumludur. Ayrıca cildi tonlandırarak sıkılaşmasında yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Göz sağlığında da etkili

Böğürtlen, sağlıklı gözlerin korunması için yararlıdır. Düzenli ve doğru böğürtlen tüketimi, lutein varlığına bağlı olarak gözlerin ultraviyole ışınlarından korunmasına yardımcı olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
17
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Buse Gerceker

Krystal🖤💙❤

Asosyal deli

pek sevmem. cok şekerli oluyor..

Hayri Dai

Ne böğürtleni ya dut o dut