Görüş Bildir
Haberler
DGS
Tartışılan Atamada Son Gelişme: Rektörün Enstitü Sekreteri Olarak Atadığı Eşi Görevinden İstifa Etti

etiket Tartışılan Atamada Son Gelişme: Rektörün Enstitü Sekreteri Olarak Atadığı Eşi Görevinden İstifa Etti

FreiGeist
02.06.2017 - 22:20 Son Güncelleme: 05.06.2017 - 17:29

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eşini okulda yeni kurulan enstitüye sekreter olarak atamış, atamayı eşi olduğu için değil  ‘görev için yetkin olduğu’ gerekçesiyle yaptığını söylemiş ve eklemişti: 'Tepkiler geleceğini biliyordum ama bunları göğüsleyerek ‘Bu atamayı yapmalıyım’ dedim ve atamayı gerçekleştirdim.'

Milli Eğitimi Bakanı İsmet Yılmaz ise konuyla ilgili, 'Doğru olmadığını söylüyorum. Liyakatli olmuş olabilir, hak etmiş olabilir ancak bir de genel kural var ki bir hak eden, bir liyakatli olan o mu vardır?' demişti. 

Tepkilerin devam etmesi üzerine bugün sosyal medya hesabından yaptığı atamayı bir kez daha savunan  Bağ, ilerleyen saatlerde Pamukkale Üniversitesi'nin İslami İlimler Enstitüsü'ne enstitü sekreterliği görevine atanan eşi Derya Bağ’ın istifa ettiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rektör Bağ eşinin üniversite ile ilişiğinin kesildiğini açıkladı...

Rektör Bağ eşinin üniversite ile ilişiğinin kesildiğini açıkladı...

Yazılı bir açıklama yapan Bağ, “Üniversitemiz İslami İlimler Enstitüsü sekterliğine yapmış olduğum atama, yasal mevzuata uygun olmakla birlikte, toplum vicdanında oluşturduğu olumsuz yankılar nedeniyle, eşim Derya Bağ memuriyet görevinden istifa etmiş olup üniversitemiz ile ilişiğini kesmiştir.”

Neler olmuştu?

Neler olmuştu?

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Bağ'ın Milli Eğitim Bakanlığı’na 4 Mayıs’ta gönderdiği yazı şöyleydi.  👆

Prof.Dr. Hüseyin Bağ, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından vekaleten Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmış, ardından 19 Nisan’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asaleten rektörlük ataması yapılmıştı.

Prof.Dr. Hüseyin Bağ, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından vekaleten Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmış, ardından 19 Nisan’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asaleten rektörlük ataması yapılmıştı.

Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile Pamukkale Teknokent’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürüten Bağ atamaya ilişkin 'Atamayı eşim olduğu için yapmadım' demiş ve şöyle devam etmişti. 

'İlahiyatla ilgili konularda yetkin olduğu için yaptım. Eşim iki yıllık ilahiyat ön lisans mezunudur. Ayrıca 4 yıllık lisanstan da son sınıfta iki dersi kaldı. İlahiyattan da mezun olacak. Kesinlikle eşime sıfırdan bir iş sağlama olayı değildir. İslam İlimleri Enstitüsü, Cevat Akşit Hoca’nın girişimleri ve Cumhurbaşkanımızın oluruyla kuruldu. Şu anda kuruluş çalışmaları sürüyor. Enstitü, Yatağan Mahallesi’nde kurulacak. Bu enstitü bizim göz bebeğimiz. Bizim için bu kadar önemli olan bir kuruma yetkin birisini aradığım için bu atamayı yaptım. Tepkiler geleceğini biliyordum ama bunları göğüsleyerek bu atamayı yapmalıyım dedim ve atamayı gerçekleştirdim.'

Eğitimi Bakanı İsmet Yılmaz: 'Doğru olmadığını söylüyorum'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rektör Bağ, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Tüm rektörlerin eşleri üniversitede çalışıyordu, şimdi mi anormal oldu" demişti.

Tepkilerin devam etmesi üzerine ikinci bir açıklama yapan Rektör Bağ, 'Pamukkale Üniversitesi ya da başka üniversitelerde eşiyle birlikte ilk görev yapacak rektör ben değilim. Benden önce, kuruluşundan beri görev yapan tüm rektörlerin eşleri Pamukkale Üniversitesi'nde çalışıyordu. O zaman her şey normaldi de şimdi mi anormalleşti? O zaman etik sorun yoktu da şimdi mi problem oldu?' dedi.

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ paylaşımında eşinin eğitim durumuna da açıklık getirdi: 

'Eşim Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Arapça öğretmenliğini 1998 yılında derece ile bitirdi ve Arapça Öğretmeni oldu. Öğretmenlik yaparken, 2 yıllık ön lisans ilahiyatı bitirdi, DGS sınavına girdi, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandı. Şu an son sınıfta iki dersi var. Bitirdiğinde iki 4 yıllık fakülte, bir 2 yıllık ön lisans mezuniyeti olacak. Basında yer alan haberlerde, 4 yıllık Arapça öğretmenliği mezuniyeti yazılmayarak, eşim ön lisans mezunu, lisans öğrencisi olarak gösterildi.'

Atamaya sosyal medyadan da tepkiler yükselmişti 👇

Atamaya sosyal medyadan da tepkiler yükselmişti 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1716
774
186
92
88
76
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
unforgivingx

sorsan en müslüman bunlar işte

Aren Kutay

Ak parti artık bu ülkeden defol git.

White Troll

Belki adamda sekreter fantezisi var ama eşini aldatmak istemiyor.