Görüş Bildir
Haberler
Regl Dönemini Bekleyenler Buraya: Evde Yapabileceğiniz En Etkili Adet Söktürücü Egzersizler

Regl Dönemini Bekleyenler Buraya: Evde Yapabileceğiniz En Etkili Adet Söktürücü Egzersizler

Begüm
15.05.2022 - 09:15

Zaman zaman reglimiz gecikebilir, bu dönemlerde ilaçlara başvurmaktansa tamamen doğal adet söktürücü egzersiz ve hareketler yaparak adet dönemini kontrol edebilirsiniz. İşte kolaylıkla yapabileceğiniz adet söktürücü egzersizler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Squat

Squat

Alt vücut hareketlerinin en önemli ve etkililerinden olan squat direkt olarak pelvisi ve karın kaslarını çalıştırır. Çalışan kaslar ile adetinizi söktürücü bir etkide bulunur.

Koşu

Koşu

Tüm bedeninizi çalıştıran koşu antrenmanı karın kaslarınıza da direkt etkide bulunduğu için reglinizin daha erken gelmesini sağlayabilir. Burada önemli olan en az 30 dakika koşmanız ve koşarken kollarınızı da hareket ettirmenizdir.

Ters Crunch

Pelvik kaslarınızı çalıştıran ters crunch hareketini 20-25 kez yaparak adetinizin erken gelmesini sağlayabilirsiniz.

Standing Twist

Ayaklarınızı omuz genişliğinde açtıktan sonra alt gövdenizi sabit tutarken üst gövdenizi sırasıyla sağa ve sola doğru çevirdiğiniz bu hareket en etkili adet söktürücü egzersizleri arasında yer alır. Ekstra bir ekipman veya yer gerektirmediği için de her yerde uygulayabilirsiniz. Karın bölgesini çalıştırdığı için etkili sonuçları vardır.

Makas Hareketi

Direkt olarak karın bölgesini çalıştıran makas hareketi etkili adet söktürücü egzersizleri arasında gelir. Aynı zamanda pelvik bölgesini de çalıştırarak daha erken sürede regl olmanızı sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mekik

Evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz mekik hareketi direkt olarak karın kaslarınızı çalıştırır ve böylece reglinizin erken gelmesini sağlar. Tabii burada uzun setler yapmadan ve kendinizi yormadan 15 mekik çekerek başlayabilirsiniz.

Twisted Crunch

Twisted Crunch

Karın kaslarını çalıştıran twisted crunch hareketi diğerlerine göre biraz daha efor istese bile etkili sonuçları olan bir harekettir. Karın kaslarının çalışmasını sağlayarak geciken reglinizin gelmesini sağlar.

Stability Ball Knee Tuck Hareketi

Mide kasları ile birlikte pelvik bölgesini çalıştıran bu hareket zor gibi görünse de pilates topu hareketi kolaylaştırmaktadır.

Bicycle Crunch

Tüm karın kaslarınızın çalışmasını sağlayan Bicycle Crunch regl gecikmesi yaşadığınız dönemlerde çok etkili olacaktır. Karın bölgenizi çalıştırarak adetinizin gelmesini sağlayan bu hareket kasları çalıştırarak rahatlatır bu da   regl dönemindeki ağrılarınızın azalmasını sağlar.

Kobra

Kobra

Aktif bir yoga hareketi olan kobra kan akışını hızlandırarak adet söktürücü etki yapar. Yapması oldukça kolay olan bu hareket kaslarınızı çalıştırırken de rahatlatır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mountain Climber

Karın kaslarınızı etkili şekilde çalıştıran bu hareket isminden de anlaşılacağı üzere dağa tırmanıyormuş gibi yaptığınız bir harekettir. Kaslarınızı çalıştırarak reglinizin gelmesini sağlar ve ağrılarınızı da dindirir.

Kurbağa Oturuşu

Kurbağa Oturuşu

Yoga hareketi olan kurbağa oturuşu yumurtalıklarınızı rahatlatır ve esnetir bu şekilde daha erken regl olmanızı sağlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
16
5
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?