Görüş Bildir
Haberler
Ramazanda Londra'da 4 Okulda Oruç Tutmak Yasak

Ramazanda Londra'da 4 Okulda Oruç Tutmak Yasak

Hande öçalan
11.06.2015 - 19:13 Son Güncelleme: 11.06.2015 - 19:38

Ramazan ayı yaklaşırken, İngiltere'den gelen haber, yurtdışında yaşayan aileleri şaşırttı. Londra'daki 4 ilkokul, Müslüman öğrencilerin oruç tutmalarının okul saatleri dahilinde yasak olduğu bilgilendirmesini içeren bir açıklama yayınladı. Gerekçe olarak ise; öğrencilerin sağlık durumları gösterildi.

Buzzfeed'de yer alan habere göre; Müslüman öğrencilerin aileleri, Doğu Londra'da yer alan Barclay İlkokulu Müdürlüğünce yazılan mektupla bilgilendirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İslam'da, bireyin sağlığı her şeyin önünde tutulur, biz de çocukların sağlığını ön plana koyuyoruz."

"İslam'da, bireyin sağlığı her şeyin önünde tutulur, biz de çocukların sağlığını ön plana koyuyoruz."

Mektupta; okul müdürü Wright öncelikle, Müslüman alemi için yılın çok önemli bir dönemi olduğunun ve öğrencilerin küçük yaşta dinin kurallarını öğrenmeleri ve yerine getirmeleri açısından da eğitilmeleri gerektiğinin farkında olduklarını ve Ramazan'ın bu anlamda yadsınamaz bir değerde olduğunu belirtti. Ama ne var ki, Müslüman öğrencilerin okul saatlerinde oruç tutmalarına yönetim olarak izin veremeyeceklerini, çünkü sağlıklarından sorumlu eğitimciler olarak bunu riske edemeyeceklerini dile getirdi.

Daha önceki deneyimlerinden örnekler veren okul müdürü: 'İslam'da da, bireyin sağlığı her şeyin önünde tutulur ve biz daha önce öğrencilerimizde bir takım hastalık sorunları yaşamak durumunda kaldık, bayılanlar, aç kalanlar, derse devam edemeyen öğrenciler oldu.'

Bu noktada, ortalama 18 saat yemek ve içmekten yoksun kalacak küçük yaştaki öğrencilerin okul müdürlüğünce sağlıklarından endişe ettiklerini ve buna izin veremeyeceklerini belirttiler.

Karar 4 Okulu Etkiliyor

Karar 4 Okulu Etkiliyor

Müdürlükten çıkan bu karar, Walthamstow'da 3 ve Tottenham'da da 1 okulu kapsıyor.

Kararın kesinliği açık ama, okulların, oruç tutmakta ısrar eden öğrencileri nasıl etkileyecekleri veya engelleyebilecekleri ise merak konusu. Bu konuyla ilgili Barclay İlkokulu'ndan henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0