Görüş Bildir
Haberler
Ramazan Ayında Sofraların Vazgeçilmezi Olan 10 Ürün

etiket Ramazan Ayında Sofraların Vazgeçilmezi Olan 10 Ürün

İrem Coşkun
12.03.2024 - 14:04

Ramazan ayı başladı! İşte hepimizin sofralarda görmeyi çok sevdiğimiz o lezzetler 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hurma

1. Hurma

Ramazan ayı denince akla gelen ilk şeylerden biri, adeta Ramazan'ın simgelerinden biri olan hurma, oruç açmanın geleneksel bir parçasıdır. Hurma aynı zamanda, hızlı bir enerji kaynağı sağlar ve susuzluğu giderir.

2. Çorba

2. Çorba

İftar sofralarının olmazsa olmazı olan çorba, sindirimi kolaylaştırır ve vücuda sıvı alımını artırarak susuzluğu azaltır. Ramazan ayında ise genellikle mercimek çorbası, ezogelin çorbası gibi çeşitli çorba çeşitleri tercih edilir.

3. Ramazan Pidesi

3. Ramazan Pidesi

Ramazan ayını belki de en güzel temsil eden lezzetlerden biri olan Ramazan Pidesi, iftar sofralarının demirbaşıdır diyebiliriz.

4. Güllaç

4. Güllaç

Ramazan ayını temsil eden bir tatlı söyleyin desek şüphesiz herkes Güllaç derdi! 😋 İftar sofralarınızı Güllaç ile renklendirmeniz için günler kaldı!

5. Zeytinyağlı Yemekler

5. Zeytinyağlı Yemekler

İftar sofraları için birbirinden leziz çeşit çeşit yemekler yapılıyor olsa da daha hafif olduğu için orucu açarken sindirimi kolaylaştıran zeytinyağlı yemekler de oldukça sık tercih ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zeytin

6. Zeytin

Zeytin, hem orucu açarken iftar sofralarında hem de sahur zamanında Ramazan ayının en sık tüketilen ürünlerinden biridir.

7. Tatlılar

7. Tatlılar

Ramazan ayını simgeleyen tatlı Güllaç olsa da özellikle şerbetli tatlılar olmak üzere diğer tatlı çeşitleri de iftar sonrası sıkça tercih edilir.

8. Yoğurt

8. Yoğurt

Hem iftarda hem de sahurda tüketilen yoğurt, sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sistemini düzenler, bu nedenle Ramazan ayında oldukça sık tüketilen bir üründür.

9. Hoşaf

9. Hoşaf

İftar sırasında sindirimi kolaylaştırmak için veya iftar sonrası hafif bir tatlı olarak tüketilebilecek olan Hoşaf, Ramazan ayının eşsiz lezzetlerinden biridir.

10. Meyve

10. Meyve

İftar sonrası mevsimine göre tüketilen meyveler, hem sindirimi düzenler hem de tatlı isteğinizi giderir. Bu nedenle Ramazan ayında mutfaklardan meyve eksik olmaz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın