Görüş Bildir
Haberler
Rabia Naz Dosyasında Soru İşaretleri: Tokası ve Çorapları Nerede?

Rabia Naz Dosyasında Soru İşaretleri: Tokası ve Çorapları Nerede?

Giresun'un Eynesil ilçesinde, şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın okul çıkışı saçında olan tokanın kayıp olduğu, 'delil' olarak el konulan çamurlu çorapların da Adli Tıp Kurumu'na gönderilen eşyalar arasında bulunmadığı öne sürüldü. Baba Şaban Vatan, Görele Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, kızına ait toka ile çamurlu çorapların nerede olduğunu sordu.

Görgü tanıkları ifadelerinde olay günü Rabia Naz'ın saçlarının okul çıkışında toka ile toplu halde olduğunu ancak küçük kızın bulunduğunda saçların dağınık ve tokasının kayıp olduğunu anlattı. Öte yandan Rabia Naz'ın delil olarak alınan çamurlu çoraplarının incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilen eşyalar arasında yer almadığı öne sürüldü.

Baba Şaban Vatan da Görele Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, kayıp toka ile çamurlu çorapların nerede olduğunu sordu.

"Olay yeri ve sağlık ekipleri ayağında çorap olduğunu beyan etti"

"Olay yeri ve sağlık ekipleri ayağında çorap olduğunu beyan etti"

Vatan ailesinin avukatı Emel Kılıç, baba Şaban Vatan'ın kendi imkanları ile sesini duyurmaya çalıştığını belirterek soruşturmaya ilişkin delillerin yeterince toplanmadığını söyledi.

Kılıç, 'Baba her seferinde delillerin toplanmasını isteme hakkını kullanmaktadır. Rabia Naz, okuldan çıktığında saçları toplu vaziyetteydi. Ancak bulunduğu noktada saçları dağınıktı. Tanıklar saçlarında toka olmadığını beyan etmişti. En önemlisi Rabia'nın o gün ayağında ayakkabı ve çorabı vardı. Olay yeri ve sağlık ekipleri ifadelerinde ayağında çorap olduğunu beyan etti. Çorabın içinde çok ciddi derecede çamur ve kum yığını olduğu biliyoruz. Çorabın ikiye katlanarak, muhafaza edildiği söylendi. Buna rağmen incelemeye giden eşyalar arasında çorap yok. Toka da halen bulunmuş değil. Şaban Vatan savcılığa dilekçe verdi. Ancak kendisi kale alınmadı. Bu duruma ilişkin taktiri Adalet Bakanlığı ile Hakim ve Savcılar Kurulu'na bırakıyorum' dedi.

Dosyaya erişim yasağı gelmişti

Dosyaya erişim yasağı gelmişti

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, 'kamuoyu ve sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin önlenmesi ile soruşturmanın daha sağlıklı yürütülmesi' gerekçesiyle dosyaya, mahkeme kararı ile erişim yasağı getirmişti.

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
37
3
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ozden.ygt

Koruduğunuz her kimse bu suç elbet açığa çıkacak, suçtan kurtulmaya çalıştıkça daha da çok suça batıyorlar.