Görüş Bildir
Haberler
Putin New York'ta Obama ile Görüşecek

Putin New York'ta Obama ile Görüşecek

Onedio Medya
24.09.2015 - 22:04
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gideceği New York'ta ABD Başkanı Barack Obama ile görüşecek. Görüşme Pazartesi.

Ukrayna ve Suriye konusunda Rusya ile ABD arasında yaşanan kriz nedeniyle son derece önem taşıyan görüşmede, iki lider New York’ta yüz yüze gelecek. 

Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurul Toplantısı sırasında gerçekleşecek görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’nın Kırım bölgesini işgali ve Suriye’de askeri yığınağını artırması konuları başta olmak üzere, ikili ve uluslararası konular ele alınacak.

Beyaz Saray, görüşmenin Putin’den gelen istek üzerine ayarlandığını açıklarken Rusya Devlet Başkanı Putin’in Sözcüsü Dimitri Peskov da iki liderin New York’ta görüşeceğini doğruladı.

'Suriye en acil konu değil'

Beyaz Saray, görüşmede 'en acil konunun Suriye olmayacağını, Obama'nın ana gündem maddesinin Ukrayna olacağını' söyledi. 

Beyaz Saray yetkilisi ayrıca, “Ukrayna ve Suriye’deki durumlar göz önüne alındığında, Başkan Obama aramızdaki derin görüş ayrılıklarına rağmen Moskova ile üst düzey görüşme gerçekleştirmemenin sorumsuz bir davranış olacağını düşünüyor” dedi.

Rusya lideri Vladimir Putin, dünyanın 160’i aşkın ülkesinden cumhurbaşkanı ya da başbakanın katılacağı BM zirvesinde de bir konuşma yapacak. 

Putin ile Obama arasında gerçekleşecek görüşmenin, Putin’in BM’de dünya liderlerine sesleneceği konuşmanın öncesinde yada sonrasında olacağı henüz kesinlik kazanmadı. 

DHA ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam