Görüş Bildir
Haberler
Punk Müziği Dünyaya Sevdiren Grup; Green Day

Punk Müziği Dünyaya Sevdiren Grup; Green Day

Ömer Sevimli
10.08.2015 - 14:45

Green Day, 1987 yılında kurulan bir punk rock grubudur. Albümleri ABD'de 23 milyon, dünya çapında 70 milyon satmıştır ve bu sebeple tüm zamanların en başarılı punk rock grubu ünvanını almışlardır. Green Day 4 tane Grammy ödülü -Dookie ile en iyi Alternatif Albüm, American Idiot ile en iyi Rock Albümü, 'Boulevard of Broken Dreams' parçası ile yılın kaydı ödülünü, 21st Century Breakdown ile en iyi rock albümü ödülünü almıştır.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Green_Day

1. Kuruluş Yılları

1. Kuruluş Yılları

İlk adıyla Sweet Childrenı oluşturan Billie ve Mike, John Sweet lise kafeteryasında ilk tanıştıklarında 10 yaşlarındaydılar. Solist Billie Joe Armstrong ilk şarkısı Why Do You Want Him?i annesi ve üvey babası için yazdığında 14 yaşındaydı.

2. Bir Efsane Doğuyor!

2. Bir Efsane Doğuyor!

Reprise Records ile anlaşmaya bağlandı. Bu firmayla ilk albüm 1994 yılında yayınlanan Punk rock soundlu Dookie idi. Albümden çıkan ilk single Longview ile Dookie hit oldu. İkinci single Basket Case ile Amerika Modern Rock listelerinde 5 hafta zirvede kaldı.Yaz sonunda Woodstock'94 şovu albüm satışlarını arttırmaya en büyük etken oldu.Albümün 4.single ı When I Come Around ile grup Amerika Modern Rock listelerinde 7 hafta birinciliğini korudu. Dookie sadece Amerika'da 5 milyondan, uluslararası 10 milyondan fazla sattı ve bu albüm 1994 Grammy ödül töreninde Best Alternative Music Performance ödülünün sahibi oldu. Green Day 1995 sonbaharında Insomniac albümünü yayınladı. Albüm 1996 baharına kadar 2 milyon kopya sattı. 1997 yılında Nimrod albümünü piyasaya sürdüler. Bu albümünde başarısının ardından grup üyeleri kendi ailelerini kurmaya başladı. Ve aileleriyle vakit geçirebilmek için müziğe 2 yıl ara verdiler.

3. Warning!

3. Warning!

2000 yılında Green Day müzik piyasasına Warning albümüyle geri döndü. Bu albüm grup için farklı bir sounda sahipti. Albüm daha olgun punk içeriyordu ve maalesef fanları ve eleştirmenler tarafından fazla tutulmadı. Albümün en büyük hiti Minority idi.https://www.youtube.com/watch?v=cDBlqu6KF4k

4. Grubu Tüm Dünyaya Duyuran Şarkı; American İdiot

4. Grubu Tüm Dünyaya Duyuran Şarkı; American İdiot

Eylül 2004'te yayınlanan American Idiot albümü Amerika hükümetine ve medyasına bir eleştiri içeriyordu. Grup ABD 43. cu başkanı George W. Bush ve onun radikal sağcı görüşlerini eleştirmesiyle birçok kez gündeme oturmuştur. 'American Idiot' adlı şarkısı ise ABD'nin dış ve iç politikaların eleştiren bir şarkıdır. Ayrıca grup küresel ısınma karşıtıdır ve ABD'nin küresel ısınmaya yaptığı büyük katkıyı sık sık eleştirir ve bu konuda Greenpeace organizasyonunu destekler. Albüm Jesus of Suburbia isimli kurgu bir öykü üzerine kurulu olduğundan Punk Rock Opera olarak sınıflandırıldı. Bu albüm Dünya Billboard listelerinde 1 numaraya yerleşti. İlk single albümünde adını taşıyanAmerican Idiot parçasının başarısını Boulevard Of Broken Dreams izledi. American Idiot albümü 7 Grammy ödülüne aday gösterildi ve Best Rock Album ödülünü aldı.MTVVideo Music Awards'da 7 ödül kazanan grup Kerrang'dan da 2 ödül aldı. 2005 yılında Bullet in a Bible live albümü çıktı. https://www.youtube.com/watch?v=Ee_uujKuJMI

5. Zirveye Yürüyüş

5. Zirveye Yürüyüş

Uzun bir tatil döneminden sonra Green Day yeni albümleri 21st Century Breakdown'u 15 Mayıs 2009' da satışa sundu. Albümün çıkış parçası Know Your Enemy klibi televizyonlarda dönmeye başlamış ve Billboard Hot Modern Rock Tracks listesinde ilk haftadan 1 numaraya yerleşmiştir. Singleları ise Know Your Enemy , 21 Guns, 21st Century Breakdown, ve East Jesus Nowhere'dir. 1 Şubat 2010 Grammy Ödül Töreninde Green Day en iyi rock albüm , en iyi rock şarkı ve en iyi rock grup vokal performans dallarında 3 kez aday gösterildi. Green Day ise en iyi rock albümü alarak grammy ödül sayılarını 4'e yükseltmişlerdir. 22 Mart 2011'de Awesome as F**k adlı live albümü Reprise Records'dan yayımlanmıştır. Albüm, 2009–2010 21st Century Breakdown World Tour kapsamında gerçekleşen Japonya konserinin DVD kaydıdır.

6. Son Albümleri; Uno-Dos-Tre

6. Son Albümleri; Uno-Dos-Tre

Green Day 2011'de bazı barlara çıkıp küçük konserlere çıktı. Hit şarkılardan çok yeni şarkılar vardı. Yeni şarkıların çok olması, şarkı sayısı fazla olan bir albümün beklendiğini gösteriyordu. 2012 başında Green Day stüdyoya girdi. Yaklaşık 4 ay stüdyoda kayıt yapan Green Day yazın Uno-Dos-Tre üçlemesini açıkladı. Bir süre sonra Green Day'in albüm yayın tarihleri de açıklandı. Üç aşamalı albüm serisinden Uno 25 Eylül'de, Dos 13 Kasım'da ve üçlemenin son parçası Tre 11 Aralık'ta çıktı. Uno albümündeki singlelar büyük beğeni topladı. Dos albümündeki garage rock havası Green Day'in ne kadar renkli bir grup olduğunu gösterdi. Uno albümünde 'Kill the DJ' şarkısı hem pop rock dans havası verirken bir de siyasi konulardan geçilmiştir.

7. Freddie Efsanesi Billie Joe ile Devam Ediyor!

7. Freddie Efsanesi Billie Joe ile Devam Ediyor!

Green Day Reading Konserinde dünyanın en popüler şarkılarından birini; We Are the Champions'u seslendirdi. Queen grubu gitaristi Brian May; eğer Freddie Mercury nin bu şarkıyı Green Day yorumuyla dinleseydi, kendisiyle gurur duyacağını iddia etmiştir. Green Day we are the champions; https://www.youtube.com/watch?v=0P8kUGB6clE

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
24
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sena Yüce

bu adamlar çok iyi çok dinliyorum :) her ruh haline göre şarkıları var :S:S:DA:S:A:SD

Ali Demirci

bu adamları geç tanıdım ama adamlar çok iyi şarkıları var gitarımı alıp eşlik ediyorum.. Hala devam etseler dinlerim.

mrs.robot

queen greenday:))