Görüş Bildir
Haberler
PTT Yasağa Rağmen İnternetten Cinsel Performans Artırtıcı Satıyor!

PTT Yasağa Rağmen İnternetten Cinsel Performans Artırtıcı Satıyor!

Emre Ordu
02.02.2023 - 10:22 Son Güncelleme: 02.02.2023 - 10:39

Çevrimiçi alışveriş platformu PTT AVM, internette yasak olmasına rağmen cinsel performans artırıcı ilaç satıyor. Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı denetimlerin ve yaptırımları artırılması gerektiğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternetten ilaç satışının yasak olduğu ve satışının yapılamayacağı 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'un; 24. Maddesi’nde

“… İlaçların internet veya başkaca herhangi bir elektronik ortamda satışı yapılamaz” ifadeleriyle açıklanıyor. 

Türkiye’de internetten ilaç satışını denetlemekle görevli kurum ise Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu.

Yasak olmasına rağmen ilaç satılıyor

Yasak olmasına rağmen ilaç satılıyor

Gazete Duvar'dan Ogün Akkaya'nın haberine göre, internet üzerinden herkesin çevrimiçi alışveriş yapabildiği sitelerden sadece biri olan ve kendilerini ‘Türkiye'nin En Güvenilir Alışveriş Merkezi’ olarak tanımlayan PTT AVM’de de internette satışı yasak ilaçlara rastlamak mümkün. 

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü’nün iştirak şirketi olan e-ticaret sitesi PttAVM.com, üzerinden cinsel ilişki öncesinde erkekler tarafından kullanılan güç artırıcı ilaç satışa sundu. Eczacılara göre ‘Degra‘ ve ‘Sildegra’ adlı ilaçların internet üzerinden satılması hem yasak hem de sağlığı tehdit ediyor.

"Doğru düzgün cezası yok"

"Doğru düzgün cezası yok"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternet üzerinden ilaç satışının yasak olduğunu söyleyen Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, denetimlerin yeterince yapılmadığını, ilaçların hekim reçetesi ve eczacı danışmanlığı aracılığıyla kullanılabileceğini anlattı. 

İnternetten ilaç satışının engellenmesi için ‘FarmaDedektif’ adında bir yapay ceza programı geliştirdiklerini ve bu programla birlikte satışı yasak olan ilaçları tespit edip Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na bildirim yaptıklarını belirten Ercanlı, 'Temel sorun bu suçun doğru düzgün bir cezasının olmaması. Bu yüzden internet siteleri satışı yapmaya devam ediyor' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hedefsizkitle

Satarlar ama ulaşır mı bilmem! sipariş verenin eline geçene kadar adam andropoza girer.. öyle bi hızları var..

Erol Kayar

Dik dur eğilme

Borys Hjuven

Kus kalkmiyorsa