Görüş Bildir
Haberler
Prof. Sevil Atasoy'dan 'Siber Uyarı': 'Bilmediğimiz Suç Tipleri Ortaya Çıkacak'

Prof. Sevil Atasoy'dan 'Siber Uyarı': 'Bilmediğimiz Suç Tipleri Ortaya Çıkacak'

Prof. Dr. Sevil Atasoy, dikkat çeken uyarılarda bulundu. Dijital dönüşümün suç dünyasına etkisinin çok büyük olduğunu kaydeden Atasoy, bu dönüşümle birlikte hiç bilmediğimiz suç tiplerinin ortaya çıkacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 6’ıncı kez gerçekleştirilen Uluslararası İletişim Günleri'nin bu yılki başlığı “Dijital Dönüşüm” olarak belirlendi. Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık Ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi Adli Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, sempozyum açılışında bir konuşma gerçekleştirdi.

"Suç örgütleri şu anda yasal organizasyonlardan daha başarılı"

"Suç örgütleri şu anda yasal organizasyonlardan daha başarılı"

“Dervişin fikri neyse zikri de odur” diyen Prof. Dr. Sevil  Atasoy, “Belki sizlerin dikkatini çekmemiştir ama dijital dönüşümün suç dünyasına etkisi çok büyük. Bu nedenle dönüşümün sağlıklı işleyişi siber suçlarla mücadelenin başarısına bağlı. Teknolojik gelişmeyi patolojik bir suçlunun elindeki baltaya benzeten Albert Einstein kadar kötümser değilim ama hastaneler, telefon şirketleri, bankalar, üniversiteler ve hükümetlerin yanı sıra bireylere yönelik olarak gerçekleştirilen siber saldırılar, suç örgütlerinin en azından şimdilik yasal organizasyonlardan çok daha hızlı ve başarılı bir biçimde dijitalleştiğinin bir göstergesi.' değerlendirmesinde bulundu.

"Geleneksek suçlar azaldı, siber suçlar arttı"

"Geleneksek suçlar azaldı, siber suçlar arttı"

Atasoy, son yıllarda geleneksel suçların azaldığını buna karşın siber suçların arttığını aktardı:

 'Nitekim son 10 yılda hırsızlık, gasp gibi geleneksel suçlar azaldı, buna karşın sahte, çalıntı kredi kartı ya da kredi kartı bilgilerinin kopyalanması ile yapılan online alışverişler, ayrıca hedefin ya da silahın bilgisayar olduğu değişik nitelikte siber suçlar logaritmik olarak arttı. Bu nedenle gerek lisans gerek lisansüstü düzeydeki adli bilimler programlarımızda yer alan kriminalistik ders içeriklerine dijital olay yeri inceleme, siber suçlu profillemesi, siber suç soruşturmasında coğrafi profilleme gibi konuları ekledik.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Adam öldürmek için yeni yöntemler olacak"

"Adam öldürmek için yeni yöntemler olacak"

İnternetin bir de özel yazılımlarla ulaşılabilen darkneti olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sevil Atasoy, “Bu karanlık dünyada uyuşturucu, silah, mermi ve patlayıcı satışlarından çocuk pornografisine, kiralık katil bulma sitelerinden ya da Google benzeri arama motorundan ve bütün bu melanetlerle ilgili olarak yapılan reklamlardan haberimiz çok yok. Dijital dönüşüm ile birlikte henüz bilmediğimiz yeni suç tipleri ortaya çıkacak. Hatta adam öldürmek için yeni yöntemler olacak. İnsanoğlunun ilk büyük keşfi ateştir, nasıl ateşin hem bizi ısıtmak yemeklerimizi pişirmek gibi faydaları, buna karşılık yangın çıkarma gibi zararları varsa dijital dönüşümün de iyi ve kötü yanları bulunuyor. Bunları değerlendirmek için önümüzde 23 oturum var. Ancak unutulmamalı ki dönüşümün henüz çok başındayız” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
25
18
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

"Belki sizlerin dikkatini çekmemiştir..." mi ? Bu tartışmanın neredeyse bir 8-10 yılı var.Hatırlayan çıkmaz belki ama o çok sevgili bil geyts amca Türkiye'ye... Devamını Gör

Emel

Kötü günler geride kaldı sıra daha kötü günlerde

sinan

zaten yeterince cezası verilmeyen suçla çevriliyiz bir de siberi çıktı başımıza