Görüş Bildir
Haberler
Prof. Mehmet Ceyhan: 'Açıklanan Vaka Sayıları Gerçeği Yansıtmıyor'

Prof. Mehmet Ceyhan: 'Açıklanan Vaka Sayıları Gerçeği Yansıtmıyor'

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'salgın bitti' izlenimi veren açıklamalarını eleştirdi. Ceyhan'a göre açıklanan vaka sayıları gerçeği yansıtmıyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Koca'nın son dönemdeki açıklamaları salgının etkisinin iyice azaldığına işaret ediyordu. 

Geçtiğimiz hafta 'Özellikle sıfır vaka olan, sıfır yoğun bakım hastası olan illerimiz olmaya başladı. 19 ilimizde, yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır.'  şeklinde bir açıklama yapan KocaBilim Kurulu'nun çok önemli bir toplantı yapacağını söyleyerek maske zorunluluğunun kaldırılabileceği sinyalini vermişti.

İyimser açıklamalarını Twitter'da da sürdüren Koca, 15 Nisan'da yaptığı paylaşımda 'Gözümüz aydın. 5 binin altını gördük' derken bir gün sonra vaka sayısının 4 bin 86 olduğunu duyurmuştu.

👇

👇

"Vaka sayıları gerçeği yansıtmıyor"

"Vaka sayıları gerçeği yansıtmıyor"

Cumhuriyet'e konuşan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni varyantlarla birlikte vaka sayısının artacağını belirterek, “Salgın kadere kısmete kaldı. Yeni varyantlar çıkmaya devam ediyor. Her ülke araştırma yapıyor ancak Türkiye yapmıyor. Bu nedenle ülkemizde hangi varyantlar var bilmiyoruz” dedi. 

Ceyhan, Türkiye’nin şu an 5. dalgayı yaşadığını söyleyerek, “Salgın düz bir çizgi gibi ilerlemiyor. Vakaların durağanlaştığı dönem oluyor ancak arkasından artış dönemi yaşanıyor. Türkiye’de açıklanan vaka sayıları gerçeği yansıtmıyor. Test yapma kriterleri zorlaştırıldı. Eski kritlerdeki gibi test yapılsa bunun 5-10 katı vaka sayısı çıkar” diye konuştu. 

Fahrettin Koca’nın salgın bitiyor yönünde yaptığı açıklamalara tepki gösteren Ceyhan, “Devlet, salgın uzmanı olmadığı için salgın yokmuş gibi ekonomi, sosyal hayat, turizm canlansın diyor. Turizm ve ekonomi canlansın demek yanlış. İnsanlar tedirgin olduğu için canlanamıyor. Vatandaşlar da bu vakaların doğruyu yansıtmadığını biliyor” ifadelerini kullandı.

"Salgın bitmedi"

"Salgın bitmedi"

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık da ‘Dünya genelinde salgının bittiğini söyleyemeyiz” diyerek “Salgının görünümünde çok önemli değişiklikler var. DSÖ’de yeni varyantları ‘endişe verici’ olarak tanımladı. BA.4 ve BA.5 endişe verici varyant listesine eklendi. Salgın nerede hızlı çoğalıyorsa, yeni varyantların ortaya çıkması daha kolay hale geliyor” ifadelerini kullandı. 

Saltık, DSÖ’nün “Pandemi henüz bitmedi” açıklamasını anımsatarakSağlık Bakanlığı mevsimden medet umarak, aşıyı da bitirerek salgına harcama yapmak istemiyor. AKP iktidarı ve Sağlık Bakanlığı kumar oynuyor. Halkın sağlığıyla oynuyor” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
9
7
4
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Arat

adamın bu konudaki hassasiyeti, takıntısı enteresan. Sürekli bu konu hakkında konuşuyor. Üşenmesem araştıracağım, acaba bu adam covid'le falan mı çıktı ortay... Devamını Gör

Gamefry

Adam enfeksiyon hastalıkları doktoru, yani alanı bu. Başka ne hakkında konuşacak?

.....

Vakalar ne zaman gerçeği yansıttı ki zaten bizim halk salak napsınlar koyun gibi güdüyorlar tabi kimsenin toplu taşımada falan maske taktığı yok bitti sanki ... Devamını Gör

aprek

Ya yarrak bitmedi salgın. Kes artık. 2 aydır maskesiz geziyorum ve esnafım. Ne dezenfektan ne kolonya, ne mesafe var. Bana denk gelmediyse piyango oynuyorum ... Devamını Gör

Osman Elmallı

Bunlar populariteliği bitecek diye korkuyorlar dünkü vefat eden 23 kişi, 2 ay önce vefat eden 278 kişi 2 ay önceki ölüm sebebi yüzde yüz korona değil zatüred... Devamını Gör