Görüş Bildir
Haberler
Prof. Dr. Okan Tüysüz: 'Artçıların Büyüklüğü 6’yı Bulabilir'

Prof. Dr. Okan Tüysüz: 'Artçıların Büyüklüğü 6’yı Bulabilir'

Batuhan
30.10.2020 - 15:58

İzmir Seferihisar'da 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul başta olmak üzere birçok ilden hissedilirken İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tüysüz 'Ege Bölgesi, Türkiye'nin en sık deprem üreten bölgelerinden birisi. Bu da deniz içinde olan bir deprem. 1955'te bölgede biraz doğusunda 6.8'lik bir deprem var. Geçmişte deprem olmuşsa genelde gelecekte de aynı büyüklükte deprem olur. Şu anki bilgiler taze. Bunun arkasından 6'ya varan artçılar olacaktır' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir’de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Seferhisar açıkları olan deprem İstanbul dahil tüm Marmara’da hissedildi. Buca ve Bayraklı ilçesinde yıkılan binalar olduğu öğrenildi. İlk sarsıntıdan kısa bir süre sonda 4.2 şiddetinde artçı deprem meydana geldi.

"Deniz içinde varlığı bilinen faylar var"

"Deniz içinde varlığı bilinen faylar var"

Haber Global’de konuşan Prof. Dr. Okan Tüysüz, “Ege Bölgesi, Türkiye’nin en sık deprem üreten bölgelerinden birisi. Bu da deniz içinde olan bir deprem. 1955’te bölgede biraz doğusunda 6.8’lik bir deprem var. Geçmişte deprem olmuşsa genelde gelecekte de aynı büyüklükte deprem olur. Şu anki bilgiler taze. Bunun arkasından 6’ya varan artçılar olacaktır” dedi.

Tüysüz, “Ege bölgesi sık faylardan oluşur. Deniz içinde varlığı bilinen faylar var. Birkaç saat sonra ne tür bir fay tarafından oluştuğu belli olur” diye konuştu.İlginizi Çekebilir İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem! İstanbul'da da hissedildi!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ahmet sonduran

Evde kal Türkiye'nin yavaş yavaş Sokağa çık Türkiye oluşu :D