Görüş Bildir
Haberler
Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Hakkında 'Halkın Bir Kesimini Aşağılamak' Suçlamasıyla Dava Açıldı

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Hakkında 'Halkın Bir Kesimini Aşağılamak' Suçlamasıyla Dava Açıldı

Batuhan
09.02.2021 - 14:16

Sakarya Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında büyük tepkiye neden olan açıklamaları nedeniyle 'Halkın bir kesimini aşağılamak' suçlamasıyla dava açıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katıldığı bir televizyon programında üniversite öğrencileriyle ilgili değerlendirmesi tepkiye neden olan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında dava açıldı.

İfadesi alındı

İfadesi alındı

Sofuoğlu'nun ikamet ettiği Sakarya'da talimatla ifadesi alındı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada Sofuoğlu, TCK 216/2. maddesi kapsamında 'Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak' suçlamasıyla, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Ebubekir Sofuoğlu'nun katıldığı TV programındaki konuşma kayıtları incelenmiş ve yapılan hukuki değerlendirmede suç unsuru tespit edilerek, soruşturma başlatılmıştı.

Başsavcılık Sofuoğlu'nun ifadesinin alınması için çağrıda bulundu. Pandemi nedeniyle İstanbul'a çağrılmayan Sofuoğlu'nun, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nda talimatla ifade verdiği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın