Görüş Bildir
Haberler
Probiyotikler

Probiyotikler

bella ran
28.03.2014 - 11:19 Son Güncelleme: 28.03.2014 - 12:42

Probiyotikler bağırsak sağlığına katkısı bulunan organizmalardır. Hastalık ve rahatsızlıklarla savaşan faydalı bakterilerdir. Laktobasillus acidophilus veya daha çok bilinen acidophilus bu dost bakterilerden bir tanesidir.

Bir çok doktor acidophilusu ağızdan alınan antibiyotikle birlikte verir zira antibiyotikler faydalı bağırsak bakterilerini harap ederek ishale ve Candida albicans mantarl­arı büyümesine yol açar. Bu mantar bağırsaklarda, akciğerlerde, ağızda (pamukçuk), parmaklarda veya ayakların altında büyür.

Acidophilus kültürünün düzenli kullanımı bağırsakları tutar. Bağırsakların çürümesiyle oluşan ve gargarayla veya ağız spreyiyle geçmeyen kötü ağız kokusunu kabızlığı, kötü kokulu gazı ortadan kaldırır ve akne ile cilt problemlerinin tedavisinde kullanılır. Östrojen seviyesi düşük ve vajinası kuru olduğundan dolayı vajinal enfeksiyonlarına hassas olan menopoz dönemindekilere yardımcı olabilir. Laktozun, kompleks karbonhidratların, pektinin, lifli gı­daların ve C vitamininin bağırsak florasını daha çok geliş­tirdiğini unutmayın. Bu önemlidir zira laktik asit veya laktoz ile sürekli takviye edilmediklerinde dost bakteriler beş gün içinde ölebilir.

Yoğurt aldığınızda inülin içermesine dikkat edin. İnülin bir prebiyotiktir, yani bilimsel olarak faydalı bakterilerin (örneğin Bifidobakteria) aktivitesini artırdığı ve sindirim sisteminde zararlı bakterilerin üremesini önlediği kanıtlan­mıştır. İnülin enginar, kuşkonmaz, soğan, kuru üzüm ve muz gibi pek çok meyve ve sebzede bulunur ve iyi bir do­ğal diyetsel çözünebilir lif kaynağıdır. Şeker hastalığına iyi gelir çünkü kanda glükoz seviyesini veya insülin seviyesini artırmaz. Kalsiyum emilimini artırır ve bakterilerin besin zehirlemelerine (E.coli, salmonella, stafilokok ve listeria) yol açmasını önler.

haber kaynağı: 724saglik.org/beslenme-diyet

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın