Görüş Bildir
Haberler
Prenses Margaret Kimdir? Prenses Margaret'ın Hayatı ve Ölümü...

Prenses Margaret Kimdir? Prenses Margaret'ın Hayatı ve Ölümü...

Şebnem Sucu
01.10.2021 - 10:31

Prenses Margaret, 1936-1952 arasında Birleşik Krallık hükümdarı olan tam adı ile Albert Frederick Arthur George'un ikinci kızıydı. Babasının ani tahta geçişi ile tüm ailesiylebİrlikte onun da kaderi değişti. Peki, Prenses Margaret kimdir? İşte Kral VI. George'ın kızı ve Kraliçe Elizabeth'in kız kardeşi Prenses Margaret'in hayatına dair bilinmesi  gerekenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyük aşkı Townsend ile evlenmek yerine krallık görevini tercih eden Prenses Margaret, samimi tavırları ile İngiltere Kraliyet ailesinin gözde isimlerinden olmayı başardı. Hatta aşırılıkları yüzünden hem İngiliz basınında hem de dünya basınında sıkça haber olmuştur. Öte yandan günümüzde Netflix yapımı Crown dizisinin de en gözde karakterlerinden olmuştur.  Dizide prensesin orta yaşlı halini Hollywood yıldızı Helena Bonham canlandırmıştır. İşte kısaca Prenses Margaret'ın hayatı, evlilikleri ve ölümü...

Prenses Margaret Kimdir?

Prenses Margaret Kimdir?

Hayatı

21 Ağustos 1930 yılında Glamis Kalesi'nde dünyaya geldi. Margaret'in amcası 1936 yılında  Wallis Simpson  ile evlenebilmek için krallıktan vazgeçti. Daha önce evlenmiş biri olan Simpson ile evlilik Margaret'in babası George'a krallık getirdi. Kral George'un 1952 yılındaki ölümüne kadar iki kızı da eğitimine devam etti. Babalarının ani ölümü Elizabeth'in tahta geçmesine sebep oldu ve bu tarihten sonra Prenses Margaret da daha çok göz önünde oldu. Özellikle çalkantılı aşk hayatı ile adından sıkça söz ettirdi. Babasının ölümünden sonra  Albay Peter Townsend ile aşk yaşayan Margaret, Peter'ın dul olmasından dolayı evlilik hayaline kavuşamadı ve sevgisinden vazgeçmek zorunda kaldı. Prenses bu yıllarda 22 yaşındaydı.

Evliliği

Prenses Margaret 1960 yılında fotoğrafçı Antony Armstrong-Jones ile evlendi. Bu evliliği 1978 yılına kadar sürdü. Prenses 1901'deki Edinburgh Prensesi Victoria'dan beri boşanan ilk yüksek kraliyet üyesi oldu. Sarah Chatto ve David Armstrong-Jones adında iki çocuğu oldu. 

Ölümü

Prenses Margaret, boşanmasının ardından pek çok sağlık sorunu yaşadı. Sinir buhranı geçirdi; akciğerinin bir bölümü alındı ama sigaradan vazgeçmedi. 1998'de sonradan tekrarlayan beyin kanamalarının ilkini geçirdi. 9 Şubat 2002 tarihinde bir diğer beyin kanamasının ardından uykusunda öldü.

Aşağıdaki De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?