Görüş Bildir
Haberler
Prens Ali, FIFA'da Şeffaf ve Demokratik Bir Yönetim Vadetti

Prens Ali, FIFA'da Şeffaf ve Demokratik Bir Yönetim Vadetti

Fatih
10.09.2015 - 19:37

FIFA Başkan adayı Ürdün Prensi Ali, 'Yöneticileri suçlamak gerektiğini söylemiyorum ama eğer bir şeyler oluyorsa onların bilmesi gerekir' dedi.

FIFA'nın gelecek yıl düzenlenecek genel kurulunda başkanlığa aday olan Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin , yaşanan yolsuzluklarla ilgili mevcut başkan Joseph Sepp Blatter'ı suçlamadığını ancak yaşananlardan yöneticilerin haberdar olması gerektiğini söyledi.

FIFA'nın mayıs ayında yapılan genel kurulunda Blatter'e karşı başkanlık yarışını kaybeden ancak gelecek yıl 26 Şubat'ta düzenlenecek kongrede yeniden başkanlık için yarışacağını açıklayan Prens Ali, İngiltere'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Chatham House'daki 'FIFA'da reform' başlıklı konferansta konuştu.

Futbolu her zaman sevdiğini ve tutkusunun hiçbir zaman azalmadığını belirten 39 yaşındaki Prens Ali, 'FIFA Başkanlığı seçimi benimle ya da Michel Platini ile ilgili değildir. Bu, yeni bir liderin FIFA'ya getireceği yeni bir başlangıçla ilgilidir. Dünya oyunu olan futbolun dünya klasında bir yönetim kurumuna ihtiyaçı var. FIFA'nın ve futbolun geleceğinin tehlikede olduğunu düşündüğüm için başkanlığa adaylığımı koydum. Şimdi bir şeyler yapmazsak, çok geç olabilir' şeklinde görüşlerini aktardı.

Dünya futbol kamuoyunun geçmişe takılıp kalmak yerine geleceğe odaklanması gerektiğini ifade eden Prens Ali, başkan seçilmesi halinde demokratik ve şeffaf bir yönetimle FIFA'da herkesin inanacağı bir gelecek inşa edeceğini kaydetti.

Prens Ali, 'FIFA'da yolsuzluğa şahit oldunuz mu?' sorusuna, 'FIFA'ya girdiğimde bir gizlilik ortamı olması beni şaşırttı. Bu kadar popüler bir sporla ilgili kapalı kapılar ardından neler olduğunu herkesin bilme hakkı var. Daha açık bir ortama ihtiyaç var. FIFA'daki yönetimin kurum içindekilerden haberi olması lazım ve olanlarla ilgili sorumluluk üstlenmesi gerekir. Yöneticileri suçlamak gerektiğini söylemiyorum ama eğer bir şeyler oluyorsa onların bilmesi gerekir' yanıtını verdi.

FIFA için en iyisini yapmak istediğini dile getiren Prens Ali, 'FIFA Başkanının kim olduğunu kimsenin bilmediği gün, doğru yolda olduğumuzdan emin olacağım. Platini'ye karşı değil, FIFA'nın geleceği için yarışıyorum' dedi.

FIFA'nın 5 dönem başkanlığını yapan Blatter'a karşı aday olan Prens Ali, 29 Mayıs'ta yapılan son seçimin ilk turunda 73 oy alınca adaylıktan çekilmişti. Delegelerin 133'ünün oyunu alan 79 yaşındaki Blatter, rakibinin çekilmesiyle bir kez daha başkan seçilmiş ancak seçimden birkaç gün sonra düzenlediği basın toplantısıyla istifa edeceğini duyurmuştu.

Prens Ali, dünya futbolunu yönetmek için diğer aday UEFA Başkanı Michel Platini ile yarışacak.

Güney Koreli iş adamı Chung Mong-joon, Brezilyalı eski futbolcu Zico ve Liberya Futbol Federasyonu Başkanı Musa Bility, FIFA'nın gelecek yılki başkanlık seçiminde aday olmak istediklerini ifade etmişti.

AA

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/455/d%C3%...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın