Görüş Bildir
Haberler
Pokémon GO Balonu Sönüyor: Oyuncuların İlgisi Azaldı

etiket Pokémon GO Balonu Sönüyor: Oyuncuların İlgisi Azaldı

Ulaş
25.08.2016 - 17:48 Son Güncelleme: 26.08.2016 - 09:50

Milyonları peşinden sürükleyen Pokemon GO, Android ve iOS platformlarında kısa sürede beklenenden çok daha fazla bir ilgiyle karşılaşmıştı. Uygulama bir anda adeta oyun dünyasının gündemine oturmuştu derken ilk kötü haber geldi. Oyuncuların ilgisi azalıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Analiz firması Apptopia, yayınladığı bazı grafiklerle konuya açıklık getirdi. Rekorları birbiri ardına kıran oyunun yükseliş grafiğinde ilk defa bir düşüş gözlemlendi. Oyun son derece popüler olduğu için bu durum oyun dünyasından yatırımcıların ve yapımcıların da dikkatini çekiyor.

Oyun 40 milyon kişilik aktif kullanıcıya sahip

Oyun 40 milyon kişilik aktif kullanıcıya sahip

Oyun şu sıralar yaklaşık olarak 40 milyonluk bir aktif kullanıcı kitlesinde sahip. Bu kitle, akıllı telefonlarında geçirdikleri zamanın büyük bir bölümünü Pokemon GO’ya harcıyor. Bu zaman ise Facebook, Instagram, Snapchat ve Twitter gibi sosyal ağlardan alınıyor. Yani oyunu aktif olarak oynayan kullanıcılar, sosyal ağlardan uzak kalıyor.

CNN Türk'ün Bloomberg'e dayandırdığı habere göre; aktif kitlenin davranışlarında geriye dönüş gözlemleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rapora göre Sensor Tower, Survey Monkey ve Apptopia’nın bulguları ortak şekilde bu duruma işaret ediyor. Kullanıcıların bir kısmı oyunun artırılmış gerçeklik arayüzünü kullanmamaya başlamış durumda. Bununla birlikte uygulama içerisinde geçirilen sürede de düşüş gözlemleniyor.

Yine de kesin bir yargıya varmak için bir süre daha beklemek gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
299
84
64
34
30
29
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ersel Ümit

zevkli bir tarafı yok oyunun.90 neslinin en sevdiği çizgi filmi olduğu için bu kadar patladı sadece.

Berra Winchester

hiçbir zaman oynamadım ve ilgimide çekmedi.

Damian Sanmarti

Flappy Bird çıktı, sinirden intihar ettiniz. AA çıktı, telefonunuzu kırdınız. Clash of Clans çıktı, elinizdeki şey yaşam destek ünitesine dönüştü. Pokemon Go... Devamını Gör