Görüş Bildir
Haberler
Playstation İçin 5.00 Sürümü Yayınlandı

Playstation İçin 5.00 Sürümü Yayınlandı

Playstation İçin 5.00 Sürümü Yayınlandı

Sony Interactive Entertainment PlayStation 4'ün yeni sistem yazılımı güncellemesini bugün yayınladı. Asya sahasında indirmeye sunulan 5.0 güncellemesinin, ülkemizde yarın indirilmeye sunulacağı tahmin ediliyor.

Kod ismi “Nobunaga” olan PlayStation 4 sistem yazılımı güncellemesi 5.00 ile Bildirimler sekmesi Hızlı Menü'ye ekleniyor. Böylelikle PlayStation tuşuna basılı tutarak ulaşılan Hızlı Menü'de yükleme / indirme durumu, mesajlar ve parti davetleri görüntülenebilecek. Hızlı Menü'ye ‘Partiden Ayrıl’ seçeneği de eklendi. Böylelikle partiden rahatlıkla çıkabilecek ve oyuna arka dönülebilecek. Ek olarak, Hızlı Menü açıldığında ekranın sağ üst köşesinde sistem saati de görüntülenebilecek.

Bildirimler kısmında da değişimler var. PS4'te bir film yada TV şovu izlerken pop-up bildirimlerini dönem dışı bırakmaya olanak tanıdığı olan yeni bir ayar eklendi. Ayrıca pop-up bildirimlerinde bildiri ön izlemelerini kapatma seçeneği ve siyah, beyaz olmak suretiyle renk değiştirme seçeneği eklendi.

5.00 Yazılımı Güncellemesinde Ana Maddeler

1) Artık PS4 sisteminizin kullanıcılarını aile üyesi şekilde ekleyebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuzun hesap bilgilerini rahatlıkla yönetebilir ve PS4 özelliklerini sınırlayabilirsiniz. Aile üyeleri eklemek için (Ayarlar) > [Ebeveyn Kontrolleri / Aile Yönetimi] seçeneklerini belirleyin.

  • Aile yöneticisi şekilde ailenizi oluşturabilirsiniz.

  • Ailenizde en fazlaca yedi (siz dahil) aile üyesi olabilir ve çevrimiçi özellikler kullanabilir.

  • Ailenizde ansızın fazla erişkin olabilmektedir. Aile yöneticisi, ailedeki diğer yetişkinleri anne-baba yada vasi şekilde belirleyebilir. Aile yöneticisi ve anne baba veya vasi olan aile üyeleri, ailenizdeki çocuklar için ebeveyn kontrollerini ayarlayabilir.

  • Ebeveyn kontrolü ayarlarını her çocuk için yapılandırabilirsiniz. Ebeveyn kontrollerini kullanarak çevrimiçi özelliklerin kullanımını ve öteki oyuncularla iletişimini sınırlayabilir, oyunlar için sınırlamalar belirleyebilir, İnternet Tarayıcısı kullanımını sınırlayabilir ve PlayStation Store için masraf limitleri belirleyebilirsiniz.

  • Ebeveyn kontrollerini bilgisayarınızdan ya da akıllı telefonunuzdan arzu ettiğiniz zaman yapabilirsiniz.

2) Artık sırf doğrulanmış hesapları değil, arzu ettiğiniz herkesi takip edebilirsiniz. Bir kişinin profil ekranında (Takip Et) seçeneğini belirlediğinizde, etkinlikleri ve yayınları [Yenilikler] bölümünde görüntülenir. Arkadaşlarınızı otomatikman takip edersiniz, ancak takip etmeme seçeneği bulunur.

  • Takip edebileceğiniz kişi önerileri, bundan böyle oynadığınız oyunlara göre paylaşılıyor. (Arkadaşlar) > (Takip Et) seçeneklerini belirleyin.

  • Artık kimlerin sizi takip edebileceğini ve takip listelerinizi görebileceğini seçebilirsiniz. (Ayarlar) > [Hesap Yönetimi] > [Gizlilik Ayarları] seçeneklerini belirleyin ve arkasından her ayarı yapılandırın.

3) (Arkadaşlar) seçeneğine (hususi Listeler) eklendi. Arkadaşlarınızı rahatça regüle etmek ve mesajlar yahut oyun davetleri göndereceğiniz oyuncuları kura çekmek için hususi listeler oluşturun.

4) Belirli yayınlar için (Topluluklar) artık (PlayStation'dan Canlı) görüntüleme ekranında görüntülenir. Yayınlayanın topluluğuna erişmek için (Topluluklar) seçeneğini belirleyin.

5) Artık (Bildirimler) seçeneğini hızlı menüde görüntüleyebilirsiniz.

6) Aşağıdaki diller sistem dilleri olarak eklenmiştir.

  • Çekçe, Endonezya Dili, Macarca, Rumence, Vietnam Dili, Yunanca, Thai Dili

7) PlayStation VR oyun deneyimini yayınlarken, artık VR gözlüğü ekranından seyirci yorumlarını gözleyebilirsiniz.

5.00 Yazılımındaki Yan Maddeler

1) (Mesajlar) için ekran düzeni geliştirilmiş ve aşağıdaki özellikler eklenmiştir.

  • Artık sizinle mesaj olarak paylaşılan müzikleri alabilirsiniz. Müziği oynatmak için mesajı seçin.

  • URL içeren mesajlar artık önizleme görüntüler.

2) Aşağıdaki özellikler hızlı menüye eklendi.

  • Artık gruptan ayrılmak için [Bu Gruptan Ayrıl] seçeneğini belirleyebilirsiniz.

  • Artık Spotify'da çalan şarkılar için albümleri ve çalma listelerini görebilirsiniz.

  • Saat eklendi.

3) Aşağıdaki özellikler (Ayarlar) > [Bildirimler] altına eklendi.

  • Artık video oynatma sırasında açılır bildirimleri devre dışı bırakabilirsiniz.

  • Artık açılır bildirimlerin rengini seçebilirsiniz.

  • Artık mesaj ayrıntılarını bildirimlerde göstermeyi ya da gizlemeyi seçebilirsiniz.

4) Artık PlayStation 4 Pro sisteminizde Twitch kullanırken 1080p (60f/s) çözünürlükte yayın yapmayı seçebilirsiniz.

5) Artık PlayStation VR'a kulaklık taktığınızda Blu-ray Disc ve DVD içeriklerinde sanal çevresel sesten faydalanabilirsiniz.

Kaynak: http://sosyalgeek.com/playstation-ici...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın