Görüş Bildir
Haberler
Playlist 1 - Gündüz Düşü

etiket Playlist 1 - Gündüz Düşü

Sesil Aktürk
29.08.2022 - 12:10 Son Güncelleme: 29.08.2022 - 13:53

Enfes gibi bir yaz günü. Bakırköy’de kedi merdivenli evimin penceresinden rüzgârın, kır çiçekleri ve hanımeli dalları arasından geçerek getirdiği baş döndürücü kokuları içinde; her nefeste yeniden doğuyormuşçasına keyifli bir gün. 

Ne de olsa astrologların önemle vurguladığı 12-27 Ağustos tarihlerindeki, Satürn - Uranüs karesinin biraz kısıtlayıcı, biraz depresif etkiler yaratıp,  Kova burcunda meydana gelen tutulmanın yoğun yüzleşmelere, değişimlere maruz bırakacağını söylediği dönemi birkaç sıyrıkla atlattım. Ya da çok fena tutuldum, henüz farkında değilim. Muhtemelen yakında öğrenirim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ama bugün sadece müzik var. Müzik, ben ve kedilerim…

Mahalleli kedilerin yeme içme ve konaklama alanına dönüşmüş olan balkonumuzdan içeri, salona sızan elma yanaklı bıçkın tekirin yüzünde şaşırmış biraz da hayal kırıklığına uğramış bir ifade var. “Nasıl yani mama yok mu, teessüf ederim” Daha önceleri donuk donuk bakan gözleri ve her an kavgaya hazır tavrının yerini alan bu aristokrat bakışı mutluluğumu ikiye katlıyor. 

Mutfakta mama kaplarını doldururken memnuniyetinin ifadesi olarak bacaklarıma hafifçe sürtünüp kendisini sevdiren elma yanaklının hayatında yaşadığı zorluklara rağmen, gösterdiği güven ve dostluk o kadar etkileyici ki, bildiğim bütün gerçeklerin- olanların- ötesinde, her şeyi yeniden ele almama neden oluyor.

O halde ilk şarkı, sona ermiş hikâyeler hakkında bile bizi tekrar düşündüren, konuşabilen gözlere, elma yanaklıma gelsin…

Jon lucien- Bolero

Sergio Cammariere - Libero nell'aria

Vibraphonic - To Know You is To Love You

Peter Jöback- Freeway

İçeriğin Devamı Aşağıda

Donica Handerson- Portugese Love

"Ainda Bem" Marisa Monte - Clipe

Ornella Vanoni- Sos

Nightflight - Nighthawks

Grand Tourism feat. Terry Callier - Les Courants D'Air

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alessandro Magnanini - Secret Lover Feat. Jenny B

Llorca - Lights behind windows

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın