Görüş Bildir
Haberler
PKK, Muş'ta Öğrenci Yurdu ve Dersaneyi Yaktı

PKK, Muş'ta Öğrenci Yurdu ve Dersaneyi Yaktı

Fatih UZUN
24.08.2014 - 00:57

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelinin güvenlik güçleri tarafından indirilmesini gerekçe göstererek Muş’un Bulanık ilçesinde olay çıkaran göstericiler, özel dershane ve öğrenci yurdunu ateşe verdi.

Beş katlı binanın giriş kapısını kırarak içeri giren yüzü maskeli göstericiler, havai fişek ve molotof kokteyli atarak binayı ateşe verdi. Yangın sebebiyle, dershanede bulunan 3 öğretmen ile 2 personel mahsur kaldı. Uzun süre dışarı çıkamayan dershane çalışanları, polisin göstericilere müdahale etmesinin ardından kurtarıldı. Dumandan etkilenen 1 dershane çalışanı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Alınan bilgilere göre, PKK yandaşı bir grup akam saatlerinde Muş’un Bulanık ilçesinde gösteri düzenledi. İlçe merkezindeki Aslanpaşa Caddesi'nde bulunan özel bir dershane binasına gelen yüzü kapalı bir grup, saat 20.00 sularında 5 katlı binanın giriş kapısını kırarak içeri girdi. Giriş katını taş ve sopalarla tahrip eden eylemciler, daha sonra molotof kokteyli ve havai fişeklerle binayı ateşe verdi.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Olay sırasında dershanede bulunan 3 öğretmen ile 2 personel mahsur kaldı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine polis ekiplerinin müdahalesiyle mahsur kalan personel kurtarıldı. İtfaiye ekipleri de yangını kontrol altına aldı. Saldırı sebebiyle binanın üst katında bulunan öğrenci yurdu da zarar gördü. Dumandan etkilenen 1 öğretmen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

YAKILAN DERSANE İLÇENİN GURURU

İlçedeki dershane önceki gün de saldırıya uğramıştı. İlçeye hizmet veren dershanenin saldırıya uğraması tepkiyle karşılandı. Saldırıya uğrayan dershane, geçtiğimiz yıl 150 gencin üniversiteyi kazanmasına vesile olmuştu. Onlarca Bulanıklı genç dershane sayesinde fen liselerine yerleşti.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_pkk-mu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0