Görüş Bildir
Haberler
Piknik Zamanı Geldi! Ankara'da Piknik Yapılabilecek 15 Mekan

Piknik Zamanı Geldi! Ankara'da Piknik Yapılabilecek 15 Mekan

Ebru Erdoğan
02.07.2021 - 09:45 Son Güncelleme: 02.07.2021 - 12:22

Ankara yorucu şehir... Bu şehrin gürültüsü ve iş yorgunluğu derken bazen bunaltıcılığı hat safhaya ulaşabiliyor. Böyle zamanlarda doğayla baş başa kalmak, manzaranın tadını çıkarmak ve sevdiklerimizle hoş vakit geçirmek için küçük bir kaçamak yapmak iyi olabilir. Hafta sonları kahvaltı yapmak ve doğaya kaçmak istediğinizde piknik bu durumlarda iyi bir aktivite. Özellikle de piknik zamanı gelmişken ve yasaklar kalmışken.

Peki Ankara'da nerelerde piknik yapılır? Bazıları sessiz sakin, manzaralı, oturup vakit geçirebileceği bir mekan isterken bazıları ise aktivitesi bol, koşup yürüyüş yapabileceği kalabalık alanlarda piknik yapmak isteyebilir. Bu yüzden Ankara'daki mesire alanlarını herkesin keyfine ve tarzına uyacak şekilde sizler için derledik. Her ne kadar yasaklar kalksa da siz dikkat etmeyi ve gerekli tedbirleri almayı unutmayın.🙃

İşte Ankara'da piknik yapılabilecek 15 mekan. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Mogan Gölü

Gölbaşında bulunan Mogan Gölü, Ankaralıların deniz hasretini biraz olsun dindirebilecek bir mekan. Koşu pisti, çocuk parkı, kafeler, mangal ve piknik alanları var. Ankara'da en çok tercih edilen yerlerden bir tanesi.

2. Eymir Gölü

ODTÜ'ye bağlı olan Eymir Gölü, mangalın yasak olduğu bir alandır fakat içecek ve yiyecek bir şeyler götürerek piknik yapabilirsiniz. İsterseniz de yürüyüş yapıp bisiklete binebilirsiniz.

3. Budak Town

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Budak Town, büfelerin ve yeşil alanın olduğu piknik yapabileceğiniz eşsiz bir mekan. Bu mekanda aynı zamanda kapalı alanlarda bulunmakta. Hot dog, pizza, hamburger ne isterseniz alıp yerken açık havanın tadını çıkarabileceğiniz keyifli bir piknik alanı.

4. Göksu Parkı

Eryaman'da bulunan park, Ankaralıların genellikle bildiği bir mekandır. Mangal alanları ve piknik için çardakları bulunmakta.

5. Süvari Köprüsü

Güdül ve Beypazarı arasında bulunan Süvari Köprüsü, serinlerken piknik yapmak için güzel bir yer.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. 30 Ağustos Zafer Parkı

Bu arada pikniğin yanı sıra koşu yapabilir, bisiklete binebilirsiniz. Ayrıca parkın içinde çocukların oynaması için doğal malzemelerden oluşma oyuncaklarda bulunmakta.

7. Mavi Göl

Mavi Göl, her mevsim gidilebilecek piknik alanı olmakla birlikte aktivite alanları ve piknik masaları olan hoşça vakit geçirilebilecek bir mekan.

8. Soğuksu Milli Parkı

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan Soğuksu, içerisinde kaplıcalar ve piknik alanlarıyla sevdiklerinizle hoş vakit geçirmek için harika bir yer.

9. Çınaraltı Piknik Alanı

Çınaraltı, Ankara'nın Çayyolu bölgesinde yer alıyor. Ücretsiz otopark, internet erişimi ve kesintisiz su gibi hizmetleri bulunuyor. Hafta sonu pikniğe doyabileceğiniz mekanlardan biri.

10. Harikalar Diyarı

Harikalar Diyarı, Avrupa'nın en büyük parkı olma özelliğine sahip. Parkta piknik alanları, masallardaki karakterlerin birçoğunun heykelleri, Lunapark, oyun ve spor alanları bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Ahlatlıbel Atatürk Parkı

Ahlatlıbel, mangalın yasak olduğu, çimlerin üzerinde keyifli bir pazar kahvaltısı yapmak için harika bir mekan.

12. Portakal Çiçeği Parkı

Ankara'nın Çankaya bölgesinde bulunan park, Atakule'nin yakınların yer alıyor. Piknik için sessiz sakin bir yer arıyorsanız mutlaka gidilmesi gereken mekanlardan.

13. Kurtboğazı Barajı

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kurtboğazı, Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunuyor. Bolca yeşil alana sahip bu alanda kalabalık olması nedeniyle hafta sonları yer bulamayabilirsiniz.

14. Temelli Gölet

Temelli Gölü, Ankara Eskişehir yolu üzerinde bulunan Temelli ilçesine bağlıdır. Ayrıca mangal yeri ve piknik alanları bulunmaktadır.

15. Işık Dağı

Doğanın tadını çıkarmak için en iyi mekan. Piknik keyfi yapabileceğiniz bu eşsiz güzellikteki doğa harikasında kampta yapabilirsiniz. Burada tuvalet, internet ve su gibi imkanlar yok. Bu yüzden hazırlıklı gitmenizde fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bonus: İlhanlı Deresi

Herkesin çok bilmediği için sessiz sakin olan İlhanlı Deresi, Ankara'nın Ayaş ilçesinde bulunuyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
20
9
7
4
3
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın