Görüş Bildir
Haberler
Petrole Körükle Gidiyorlar: AB'nin İran Açıklaması Fiyatları Yükseltti mi?

Petrole Körükle Gidiyorlar: AB'nin İran Açıklaması Fiyatları Yükseltti mi?

Petroldeki yükseliş Rusya'nın henüz devre dışı kalmasa da kalma ihtimalini fiyatlamış savaşın başlamasıyla panik fiyatlamasına geçmişti. 2008 krizinde gördüğü 147 dolar seviyelerine doğru tırmanmış, biz de içeride aynı dönemde kurda da yükseliş olmasıyla her gün akaryakıt zamları ile karşılaşmıştık. 

Son günlerde İran ile yapılan müzakerelerde umut ışığı yanması, AB ve Rusya'nın enerji tarafında görece itidalli olması ile sakinleşen 'varil yangınına' yeni bir kıvılcım geldi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Borell: İran nükleer müzakerelerine ara verilmesi gerekti, ancak nihai metin hazır

Borell: İran nükleer müzakerelerine ara verilmesi gerekti, ancak nihai metin hazır

Avrupa Birliği'nin dış politika şefi Joseph Borrell, Viyana'da gerçekleştirilen İran nükleer müzakerelerine dış faktörlerden kaynaklı olarak ara verilmesi gerektiğini söyledi. 

Twitter üzerinden açıklama yapan Borrell, 'Nihai anlaşma hazır ve masada' ifadelerini kullanırken, müzakerelerin koordinatörü olarak kendisinin ve ekiminin tüm taraflar ile temas halinde olmaya devam edeceğini ve cari durumun üstesinden gelinmesine, anlaşmaya yaklaşılmasına yardımcı olmaya çalışacağını da vurguladı.

İşte Borrell'in açıklaması

Borrell'den gelen açıklamalar petrol fiyatlarını yükseltti

Borrell'den gelen açıklamalar petrol fiyatlarını yükseltti

ABD'nin Rusya'dan petrol ithalatını yasakladığı, yaptırımların Rusya'nın petrol ve gaz satma kabiliyetini azaltmasının beklendiği bir ortamda küresel bir petrol arz krizinin önüne geçilmesi için güvenilen İran konusunda da morallere bozan bir açıklama geldi. 

Borrell, İran ile 2015 nükleer anlaşmasının canlandırılması, İran'a ABD yaptırımlarının kaldırılması için sürdürülen ve 1,3 milyon varil/gün İran petrolünün piyasaya gelmesinin önünü açacak görüşmelere ara verildiğini duyurdu. 

Borrell'in Twitter üzerinden duyurduğu gelişme sonrasında ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı düne göre 4 dolar artışla 113,33 dolar seviyesine çıkarken, NYMEX'de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı da 4,22 dolar artıyla 110,25 dolar seviyesinde seyretti.

İran'dan da açıklama geldi!

İran'dan da açıklama geldi!

İran tarafından yapılan açıklamada 'Viyana'da nükleer müzakerelere ara verilmesi, nihai bir anlaşmanın yolunu açabilir' denildi. 

Sonrasında da Putin'in 'Ukrayna ile görüşmelerde pozitif bir değişiklikler var' demesi ile petrol fiyatlarını geriletti. 

114 sınırına dayanan Brent petrol varili, 111 dolar seviyelerine geriledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın