Görüş Bildir
Haberler
Pelin Çini Yazio: Club House Günlükleri 2

etiket Pelin Çini Yazio: Club House Günlükleri 2

Pelin Çini
13.04.2021 - 15:07 Son Güncelleme: 16.04.2021 - 18:11

Yaklaşık 10 gün önce başlamış olduğumuz Clubhouse maceramız devam ediyor sevgili okuyucu. Ben bu sürede gizli gizli uygulama içinde gezindim, odalara girdim, konuşulanlara şaşırdım, konuşulanlardan korktum, konuşulanlara katıldım gaza geldim, odalardan atıldım, odalar açtım, kavga ettim, arkadaş edindim. Uygulamaya küstüm ve yeniden barıştım... Boynumda yazan 'Drama Queen' dövmesinin hakkını sonuna kadar vermeye devam ettim senin anlayacağın.

Bu olan biteni sonraki yazılarda okuyacaksın, istersen. Şimdi konumuz Clubhouse'un ünlüleri. Uygulamaya sık sık giren kendi alanlarında tanınmış isimlerle kısa kısa sohbet ettim (yakalayabildiklerimi tabii ki; hey Enis Arıkan gözüm üzerinde!) 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erhan Ali Yılmaz / Mindfulness Eğitmeni

Erhan Ali Yılmaz / Mindfulness Eğitmeni

* Clubhouse’da iki aydır düzenli olarak “Düşünce Kulübü” adı altında her akşam 22:00’de yayın yapıyorum.

* Açıkçası benim de uyku düzenim ilk ay feci dağıldı. Her akşam saat 1-2 derken bir baktım sabah dörtleri beşleri görmeye başladım. Sonra buna bir çözüm bulmak adına kendimi saat 1 ile sınırladım.

* Ünlü diye tabir edebileceğimiz insanlarla gerçekten sohbet edebilme kavramı burasıyla hayatımıza girdi. Platform yeni başlarken sadece televizyonda görmeye alışkın olduğumuz isimlerle aynı odalarda sohbet etmek zamanı unutturdu.

* Pandemi sonrası büyük bir düşüş beklemiyorum. Markaların da hızlı bir şekilde keşfetmesi gereken bir platform olduğunu düşünüyorum Clubhouse’un.

* Ben ilişkiler ve hayatımız üzerine programlar yapıyorum. Kısa bir süre içerisinde 20.000’den fazla insan takip etmeye başladı. Bu programlara devam edeceğim. Kimsenin kimseyi yargılamadığı eleştirmediği akıl vermediği bir konsept ile ilerliyoruz.

Kaan Sekban/ Komedyen

Kaan Sekban/ Komedyen

* İlk hafta orada yaşıyordum, hem sektörden pek çok insanla hem de sevenlerimle sohbet etmek aşırı heyecanlandırmıştı beni. İş hayatı ve şov dünyasının toplumsal konulardaki tavrına ilişkin odalar açtık. Ancak şu an o kadar aktifim diyemem.

* Bence konuşma söz konusu olduğu için daha direkt bir etkileşim var burada. Klavye delikanlılığı da olmadığı için insanlar konuştuklarına daha çok dikkat ediyor, filtreden geçiriyor.

* Ben ünlü ünsüz ayrımının ne kadar saçma olduğunu sektöre girdiğimde bizzat yaşamıştım. Eskiden gözümde çok büyütürdüm ünlüleri, sevdiklerimi gördüğümde heyecanlanırdım falan. Ama sonra hiç farklı insanlar olmadıklarını, hatta hatta bazılarının ünsüz pek çok insandan daha bilgisiz ve donanımsız olduklarını gördüm. CH da bunu gösterdi sanırım. Pek çok insan ünsüzlerin yönettiği odalardan da bir çok şey öğreniyor burada. Yani artık kimse Gülben Ergen’i ya da Gülse Birsel’i odada görünce garipsemiyor. Bu bence çok sağlıklı ve güzel bir şey . Ama egosu bunu kaldıramayacak ünlüler olacaktır elbet.

* İlk başlarda pandeminin de etkisiyle sosyalleşme açlığımızı çok güzel doyurdu. Sonra mekanların açılmasıyla herkes kendi sosyal hayatına savruldu gibi hissettim ben. Şimdi Ramazan'da yine kapanırsak, yine popüler olabilir. E bi de biz her konuda fikri olan konuşmayı çok seven bir milletiz. Zaten en çok Amerikalılar ve Türkler kullanıyormuş bu uygulamayı.

* Twitter da benzer uygulamayı devreye soktu ancak daha bir kere merak ettim bakmadım:) Buradan para kazanmaya başlayanlar oldu bile, markalar odalara isimlerini vererek küçük küçük denemeler yaptı ancak ben marka sponsorlu oda görünce gireceğim varsa da girmedim. Nedense yeni bir şeyi hemen paraya çevirme hırsı beni rahatsız ediyor. Bence bir süre daha Instagram ekmek kapısı olmaya devam edecek.

Metin Hara/ Yazar

Metin Hara/ Yazar

* Clubhouse'a haftada birkaç kez kez giriyorum ve 1-2 kez de yayın yapmaya çalışıyorum.

* Buradaki kitle diğer sosyal medya mecralarına göre daha kaliteli, entelektüel ve bilgiye aç diyebilirim.

*  Hepimizin hayatlarında bir boşluk var. Bu boşluğu yapay da olsa kalabalık bir sohbet ile doldurmaya çalışıyoruz. Çünkü yeni insan tanımanın, yeni sohbetlerde bulunmanın, yeni bilgiler edinmenin nöroplastisitemizi yani beynin nöron ağının değişimini tetiklediğini biliyoruz. Yani Clubhouse'un bize bu açıdan iyi geldiğini hissettiğimizden bu ilgi.

* Normale dönersek bu dalga azalacaktır şüphesiz ama ben yine de fotoğraflar yerine bilgiye önem verenlerin burayı terk etmeyeceğini

düşünüyorum.

Mustafa Kotan/ Yönetmen

Mustafa Kotan/ Yönetmen

* Clubhouse'a her gün giriyorum. Diğer uygulamalara göre burada daha birebir muhabbetin içindesin. 

* İnsanlar ünlülerle sohbet etmeyi istiyor. Onların girdikleri odaların bir anda kalabalıklaşması bundan. Odanın moderatörleri de bu etkiden dolayı çoğu zaman ünlülere farklı davranabiliyor.

* Ben de bu tarz davranışlardan hoşlanmadığım için kalabalık odaları tercih etmiyorum.  Daha ziyade tanığım insanların olduğu odalara giriyorum.

* Bağımlılık yapıyor mu bilemem ama uyku düzenini etkilediği bir gerçek. Pandemi bitince etkisinde azalma olur ama çok da etkileneceğini düşünmüyorum.

* Burada çok hevesli, çok iyi eğitim almış, çok yetenekli genç yönetmen, oyuncu ve senarist adaylarıyla tanıştım. Bir de iletişim daha rahat aktığından fikirlerini, projelerini anlatmaları daha kolay oluyor. Dinlediklerimden çok başarılı olacaklar var, inanıyorum.

Instagram

Facebook

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın