Görüş Bildir
Haberler
Passolig Davası Ertelendi

Passolig Davası Ertelendi

Batuhan
09.12.2015 - 16:33

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig’in iptali istemi ile ilgili davada Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının beklenmesine karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi (Taraf-Der) tarafından Passolig uygulamasının iptali istemi ile açılan davanın görülmesine Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın sekizinci duruşmasına Taraf-Der avukatları davalı Türkiye Futbol Federasyonu ve Aktif Yatırım Bankası avukatları ile çok sayıda taraftar katıldı.

Hakim Adnan Yılmaz, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruya henüz cevap verilmediğini bildirdi.

Söz alan Taraf-Der avukatlarından Ertuğrul Cem Cihan, mahkemenin Passolig’i iptal etmesi gerektiğini söyledi. Cihan, Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının beklenmesine karar verilmesi halinde Passolig ile ilgili tedbir kararı verilmesini istedi.

TFF avukatı Duygu Yaşar, Anayasa Mahkemesi’nin Passolig’in esasını etkileyecek şekilde bir karar vermediğini, davanın iptalini istedi. Aktif Yatırım Bankası avukatı Özlem Özsan ise davanın reddedilmesini, mahkemenin aksi yönde ise Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının beklenmesini istedi.

Kararını açıklayan hakim Adnan Yılmaz, Anayasa Mahkemesi’nin kararının beklenmesine hükmetti. Uyuşmazlığın esasını çözecek nitelikte tedbir kararı verilemeyeceğini belirten hakim Adnan Yılmaz duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Passolig’in anayasaya aykırılığı ile ilgili maddeleri görüşen Anayasa Mahkemesi sadece federasyonların, elektronik kart bilgilerinin kulüpler adına reklam ve pazarlamasındaki yetkilerini kısmen veya tamamen üçüncü kişilere devredebileceğine ilişkin maddenin iptaline karar vermişti.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0