Görüş Bildir
Haberler
Partilerin Burç Uyumlarına Göre 5 Muhtemel Koalisyon

Partilerin Burç Uyumlarına Göre 5 Muhtemel Koalisyon

Sinem Poyraz
09.06.2015 - 16:40 Son Güncelleme: 18.06.2015 - 14:15

Türkiye, yapılacak muhtemel koalisyonların neler olacağına dair fikirlerle sallanıyor. Dedikodular, kulisler, her gün fokur fokur kaynayan gündeme bir de partilerin burç uyumlarıyla bakalım. Belki de 'kimler koalisyon yapacak?' sorusunun cevabı burdadır.

Öncelikle siyasi partilerin burçlarını söylemek lazım:

Adalet ve Kalkınma Partisi: Aslan Burcu - Kuruluş tarihi: 14 Ağustos 2001

Cumhuriyet Halk Partisi: Başak Burcu - Kurukuş tarihi: 9 Eylül 1923

Halkların Demokratik Partisi: Terazi Burcu - Kuruluş tarihi: 15 Ekim 2012

Milliyetçi Hareket Partisi: Kova Burcu - Kuruluş tarihi: 8 Şubat 1969

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. AKP-CHP Koalisyonu

1. AKP-CHP Koalisyonu

AKP, Aslan burcu olduğundan onunla anlaşmak her burcun harcı değildir. Başak burcu, eğer zor durumda olmadığı halde Aslan burcunu tercih ettiyse kendisini zor günlerin beklediğini bilmeli. CHP, Başak burcu bir parti olduğundan oldukça nazik ve uyumlu olabilir. Fakat Aslan, tartışmalar sırasında 'aslanlaşarak' arkasını dönen veya arkadan iş çeviren bir burç olduğu için Başak, Aslan'ın bu kabalığına tahammül edemeyebilir. Oldukça çalışkan olan Başak burcu, motivasyonunu kaybettiğinde ise tamamen her şeyi bırakabilir. Pek de uyumlu olmayan bu iki burçtaki siyasi partinin koalisyonu da gerçekçi olmak gerekirse oldukça sancılı olabilir. Eleştirilmekten hoşlanmayan Aslan burcu, Başak'ın titizliğinden ve detaycılığından da oldukça rahatsız olacaktır. Astroloji, bu koalisyona 10 üzerinden 5 veriyor.

2. AKP-MHP Koalisyonu

2. AKP-MHP Koalisyonu

Aslan, otoriter tavrıyla herkese hükmedebilir, ancak söz konusu bir kova olduğunda, işler sandığı kadar da kolay yürümeyecektir. Çünkü Kova özgürlüğüne oldukça düşkün ve idealisttir. MHP de tipik bir Kova burcu olarak, tek başına olmaktan oldukça hoşnut bir siyasi partidir; bu yüzden bazı konularda onu ikna etmek imkansıza yakındır. Ancak Aslan'ın lükse olan merakı ve iktidar sevdası, Kova'nın başını döndürebilir. Bir Kova, anlaşmayı sağlayacağı bir ilişkiyi ancak sonsuz güvenle ve karşısındakinden emin olmakla yürütebilir. Şüpheye düştüğü ilk an sorun çıkaracağı kesindir. İki burcun da egoları çok yüksek olduğundan bu ilişki ya mükemmel olacaktır ya da başlamadan bitecektir. İki burç da duygularını uçlarda yaşarlar fakat aynı duygulara sahip değillerse düello başlamış demektir.

3. AKP-HDP Koalisyonu

Güçlü ve otoriter yönleri ağır basan Aslan burcu yani AKP ile analitik zekası kıskanılacak derecede muhteşem olan Terazi yani HDP iyi bir anlaşma sağlarsa ilişkileri uzun soluklu olabilir ama bu anlaşmanın sağlanma oranı oldukça düşüktür. Aslan, Terazi burcunun kendi değerlerine olan bağlılığının farkındadır ve onunla anlaşabilmek için mutlaka fedakarlıklar yapması gerekecektir. Fedakarlık yapmaya pek meyilli olmayan Aslan burcu, bencil bir yapıya sahip olduğundan uyumlu sayılan Terazi burcuna karşı sorumluluk almaktan kaçar. Sürekli ilgi bekleyen Aslan burcu, en az kendisi kadar ayakları yere basan Terazi karşısında aradığını da bulamayabilir. Oldukça kapışmalı bir birliktelik sayılabilecek bu koalisyonda Terazi, Aslan'ın istediği birçok şeyi ona 'yaptırmayabilir'.

4. CHP-MHP Azınlık Hükümeti - HDP Dışarıdan Destek

4. CHP-MHP Azınlık Hükümeti - HDP Dışarıdan Destek

Kova yani MHP ve Başak yani CHP arasındaki ilişki tamamen mantık üzerine kurulu bir ilişkidir. Bunun dışında birbirlerine sevgi ve benzeri duygular duymaları da genelde beklenmez. Başak burcu yani CHP'nin becerili ve zeki bir burç olmasıyla Kova burcunun yani MHP'nin pratik zekalı olması birleştiğinde ortaya oldukça çalışkan ve azimli bir birliktelik çıkabilir. Bu koalisyona dışarıdan destek verecek Terazi yani HDP'nin de uyumlu ve her görüşü değerlendiren demokrat karakteri bu anlaşmanın sağlıklı yürütülmesi için yeterli olacaktır. Kova ve Başak'ın fikir ayrılıkları da meşhurdur; bunu gözden kaçırmamak lazım. Fikir ayrılıklarında zora düştüklerinde bu anlaşma tamamen dağılacak duruma gelebilir. Bu anlaşmazlığı Terazi'nin yaratıcı fikirleri ve çözüm odaklı yaklaşımı yumuşatabilir. Bu azınlık hükümetine astroloji 10 üzerinden 7 veriyor.

5. CHP Azınlık Hükümeti - MHP/HDP Dışarıdan Destek

5. CHP Azınlık Hükümeti - MHP/HDP Dışarıdan Destek

CHP yani başak burcu tek başına vakit geçirmeyi bilir, detaycı ve zekaya önem verir. Adım atmadan önce ölçüp, biçip, değerlendirmeye hevesi vardır. Uygunsuz olan durumları sezip, onlara çözüm üretmeye meraklıdır da. Bu yüzden Başak burcu titizliğinde kurulacak bir azınlık hükümetinde dışarıdan destek veren MHP ve HDP yani Kova ve Terazi'nin yalana dolana ve adaletsizliğe tavrı aslında temelde eşit olsa da fikir olarak ayrılık yaşarlarsa kesinlikle iletişim dahi kuramayacak düzeye gelebilirler. Neye karşı olduklarını bilip, o konuda ortaklaşırlarsa her daim Başak burcunun yani CHP'nin detaycı çalışkanlığını destekleyeceklerdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
1
1
1
0
0