Görüş Bildir
Haberler
Parlak Fikirlerin Arkasında Durup Başarılı Start Up'ların Kurulmasını Sağlayan 10 Melek Yatırımcı

Parlak Fikirlerin Arkasında Durup Başarılı Start Up'ların Kurulmasını Sağlayan 10 Melek Yatırımcı

cihan taştan
01.08.2022 - 18:53

Teknoloji çağında her gün yeni bir start up'ın yükselişine şahit oluyoruz. Peki, ülkemizde bu girişimleri destekleyen başarılı melek yatırımcıları tanıyor musunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hasan Aslanoba

1. Hasan Aslanoba

İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu 1963 doğumlu Hasan Aslanoba'yı Erikli markasıyla tanıyoruz. Aslanoba Capital şirketini kurup onlarca şirkete melek yatırımcı olarak destek veren ve bu markaların büyümesinde büyük rol sahibi olan Aslanoba'nın yatırımları arasında BiTaksi, Insider, Vivense, Getir gibi popüler markalar da var. Kendisi aynı zamanda girişim ekosisteminin en büyük yatırımcıları arasında gösteriliyor.

2. Nevzat Aydın

2. Nevzat Aydın

Yemeksepeti ve Banabi markalarıyla adını sıkça duyduğumuz Nevzat Aydın, Türkiye'nin en başarılı melek yatırımcıları arasında gösteriliyor. Şu ana dek melek yatırımcı olarak destek verdiği 40'ın üzerinde start up mevcut. Özellikle teknoloji tabanlı girişimlere yatırım yapan Aydın'ın bu alanlarda birçok girişimcilik ödülü aldığını da belirtelim.

3. Emre Kurttepeli

3. Emre Kurttepeli

Türkiye'nin önde gelen melek yatırımcıları arasında gösterilen genç iş insanı Emre Kurttepeli, popüler melek yatırım ağı GBA'nın da başkanlığını yapmaktadır. Mynet'in kurucusu olan Kurttepeli, 50'nin üzerinde yerli girişime melek yatırımcı olarak destek veriyor.

4. Sina Afra

4. Sina Afra

Hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok organizasyona yatırım yapan Sina Afra, popüler şirketlerden Markafoni'nin de kurucusu. Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın başkanlığını üstlenen Afra, başta kurucusu olduğu Tiko olmak üzere Zizigo, MissPera, Brandsgalaxy gibi birçok girişimin destekçisi.

5. Yüksel Dibekoğlu

5. Yüksel Dibekoğlu

Kurucusu olduğu iLab Ventures şirketiyle birçok start up'ın kurulmasına ve gelişmesine destek olan Yüksel Dibekoğlu'nun yatırım yaptığı şirketler arasında Neredekal, Sigortam net, Kariyer net gibi şirketler mevcut.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ahu Büyükkuşoğlu Serter

6. Ahu Büyükkuşoğlu Serter

Türkiye'nin öne çıkan melek yatırımcıları arasında üst sıralarda bulunan Serter, Arya Kadın Melek Yatırım Ağı'nın da önderleri arasında yer alıyor. Global hedefleri olduğunu belirten Serter, Fark Labs ve FPlus Ventures ile inovatif fikirleri desteklemeye devam ediyor.

7. Burak Büyükdemir

7. Burak Büyükdemir

Türkiye'de girişimcilik ekosistemi denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan ünlü iş insanı Burak Büyükdemir, kurucusu olduğu e-tohum üzerinden birçok start up'a melek yatırımcı olarak destek oluyor. Büyükdemir'in yatırım yaptığı şirketler arasında Evidea, Pembepanjur, Connected2me gibi teknoloji temelli markalar var.

8. Ersan Özer

8. Ersan Özer

Uzman TV'nin kurucusu olarak tanıdığımız Ersan Özer, Türkiye'nin en aktif melek yatırımcıları ve girişimcileri arasında yer alıyor. Özer'in yatırımcısı olduğu projeler arasında Mediakraft, Cimri, Pembepanjur, Siberalem gibi tanınmış markalar da var.

9. Fatih İşbecer

9. Fatih İşbecer

Teknoloji merkezli girişimcilik ekosisteminin parlak isimleri arasında yer alan Fatih İşbecer, mobil yazılım alanında önemli işlere imza atan Pozitron'u kurup rekor bir fiyata satışını gerçekleştirmişti. Dijital dünyaya yatırım yapan öncü isimlerden biri olan İşbecer, Pubinno gibi yeni start up'ların da melek yatırımcıları arasında yer alıyor.

10. Sidar Şahin

10. Sidar Şahin

Türkiye'nin ilk 'unicorn' şirketi olmayı başaran ve rekor bir fiyata satılan Peak Games'in kurucusu Sidar Şahin, girişimcilik ekosisteminin öncüleri arasında yer alıyor. Gamegarden, İzlesene gibi birçok markanın öncüsü olan Şahin, inovatif fikirlere yatırım yapan ve girişimcilik ekosistemine katkı sağlayan önemli Türk melek yatırımcılar arasında gösteriliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın