Görüş Bildir
Haberler
Parayı Vermedikçe Düdük Çalamayacağınız Dünyanın Bir Servete Mâl Olan En Pahalı Hobileri

Parayı Vermedikçe Düdük Çalamayacağınız Dünyanın Bir Servete Mâl Olan En Pahalı Hobileri

31.08.2021 - 10:00

Sinemaya gitmek için bile iki kere düşündüğümüz günlerde birileri, bir yerlerde çılgınlar gibi eğleniyor gibi geliyor mu size de? Gelin, bakalım parası olanlar hangi aktiviteleri yapıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Golf

1. Golf

Birçoğumuzun sadece video oyunlarından bildiği golf, gerçek hayatta genelde zengin insanlar tarafından oynanıyor. Türkiye'de golf kulüplerinin yıllık üyelik fiyatları, 2 bin 500 ila 40 bin TL arasında değişiyor. Golfe başlangıç dersleri ise 5 bin lirayı buluyor.

2. Polo

2. Polo

Ülkemizde pek yaygın olmayan polo, yüksek maliyetli sporlar arasında yer alıyor. Bir polo kulübüne yıllık ortalama 8 bin dolara üye olabilirsiniz. Ancak polonun masrafları bununla sınırlı değil. Başarılı olmak istiyorsanız iyi bir atınızın olması gerekiyor. Bir at almak için de en az 20 bin doları gözden çıkarmalısınız. Bununla da bitmiyor! Atın veteriner parası, bakımı, eyer ve aksesuarları...

3. Yatçılık

3. Yatçılık

Kimilerinin hayallerini süsleyen yatlar, fiyatlarıyla dudak uçuklatıyor. 'Şöyle güzel bir yat alayım.' diyorsanız yaklaşık 750 bin lirayı gözden çıkarmanız gerekecek. Tabii ki bununla bitmiyor. Öncelikle yat eğitimi almanız gerekecek ki eğitimler en az 2 bin liradan başlıyor. Ehliyet, yakıt ve vergilerle masraflar daha da artıyor.

4. Araba yarışları

4. Araba yarışları

Parasız yanından geçemeyeceğiniz bir diğer etkinlik de araba yarışları. Öncelikle yarışabilmek için bir aracınızın olması gerekiyor. Araç fiyatları ise malumunuz. Daha sonra Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan lisans almalısınız. Lisans fiyatları ise katılacağınız yarış türüne ve aracınızın motor gücüne bağlı olarak 100 bin lirayı bulabiliyor.

5. Uçaklar

5. Uçaklar

Korkmayacaksanız ve yeterli paranız varsa sıradaki aktivitemiz, pilotluk. Tabii ki öyle kafanıza göre bir uçak alıp uçuramazsınız. Öncelikle Hususi Pilot Lisansı almanız gerekiyor. Bu lisansı alabilmeniz için 11 bin doları gözden çıkarmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dünya turu

6. Dünya turu

Herkesin hayali olan dünya turu da maalesef pahalı hobiler arasında yer alıyor. Pasaport, vize ve uçak bileti fiyatlarının yanı sıra gidilen yerlerdeki konaklama, yeme-içme ve ulaşım gibi masraflar da hesaba katılınca işin rengi değişiyor.

7. Araba koleksiyonu

7. Araba koleksiyonu

Araba tutkunuysanız ve paraya para demiyorsanız bu aktivite tam size göre. Zevkinize göre lüks veya klasik araba koleksiyonu yapabilirsiniz. Bu hobinin maliyeti ise koleksiyondaki araba sayısına ve türüne göre değişkenlik gösteriyor. Koleksiyonunuza ekleyeceğiniz nadir parçalar, kendi başlarına bile bir servete karşılık gelebiliyor.

8. Sanat koleksiyonu

8. Sanat koleksiyonu

Sıradaki hobimiz, çok küçük bir azınlığa hitap ediyor. Sanat eseri koleksiyonu yapmak, bitmek tükenmek bilmeyen bir sermayeye sahip olmayı gerektiriyor. Ünlü ressamların ve heykeltıraşların eserlerini elde etmek bazen milyonlarca dolara mâl oluyor. Bazı sanat eserlerine paha bile biçilemiyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın