Görüş Bildir
Haberler
Mecnun'dan Hürrem'e: Dizi ve Filmlerden Sonra İsmi Karakterin Adıyla Özdeşleşen Nesneler

Mecnun'dan Hürrem'e: Dizi ve Filmlerden Sonra İsmi Karakterin Adıyla Özdeşleşen Nesneler

26.08.2021 - 17:56

İzlerken onlarla birlikte heyecanlandığımız, öldüklerinde cenaze töreni düzenlediğimiz, hatta arkasından ruhuna lokma döktürüp dağıttığımız ikonikleşmiş dizi/film karakterlerine az çok hepimiz hakimiz. Peki bu karakterlerle özdeşleşen nesnelere ne demeli? Gelin, hep birlikte kendi halinde varlığını sürdürürken en sevdiğimiz dizi karakterinin kullanmasıyla şöhret sahibi olan nesnelere bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Marilyn Monroe elbisesi

1. Marilyn Monroe elbisesi

Marilyn Monroe'nun 1955 yılında Seven Year Itch filminde giydiği efsane beyaz elbisesi gelmiş geçmiş en ünlü elbise olabilir. Havalandırma sahnesiyle sinema tarihine geçen elbisenin ilerleyen yıllarda bir açık arttırmada 4.6 milyon dolara satıldığını biliyor muydunuz?

2. Bihter parfümü

2. Bihter parfümü

Behlül'ün Bihter'e hediye aldığı o meşhur parfüm de izleyiciler tarafından oldukça benimsenmişti. Bihter kokusu olarak yapılan reklamlar ile satılan parfümün haddi hesabı yok diye biliyoruz.

3. Sümbül Hanım eşarbı

3. Sümbül Hanım eşarbı

Asmalı Konak'ın Sümbül Hanım'ını hatırlamayanınız yoktur. Kıyafetine uygun renk renk eşarplarıyla çizdiği stili o kadar beğenilmişti ki kullandığı eşarplar yok sattı bir dönem.

4. Hürrem Sultan yüzüğü

4. Hürrem Sultan yüzüğü

Kanuni'nin elleriyle sevdiceğine yaptığı zümrüt yüzüğün bu kadar ünlü olacağını kim bilebilirdi!

5. Sıla tokası

5. Sıla tokası

Bir zamanların efsane dizisi Sıla'da Boran Ağa'nın göz bebeği Sıla'nın saçına taktığı toka epeyce meşhur olmuştu. O dönem herkesin saçında bir benzerini gördüğümüz tokalar hala 'Sıla tokası' olarak biliniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Matrix gözlüğü

6. Matrix gözlüğü

Efsane serinin akılda kalan en ikonik eşyası şüphesiz ki karakteristik şekilli güneş gözlükleri. Şu zamanda bir Matrix gözlüğü olmayan da ne bilelim!

7. Gaffur pijaması

7. Gaffur pijaması

Sevilen dizi Avrupa Yakası'nın en unutulmaz karakterlerinden biriydi Gaffur. Sürekli üzerinde olan çizgili pijaması bir süre sonra onunla o kadar bütünleşti ki yılların çizgili pijaması artık 'Gaffur pijaması' olarak tanınıyor.

8. Yarmagül'ün tokası

8. Yarmagül'ün tokası

Reyting Hamdi programında Hamdi Alkan'ın Yarmagül tiplemesini hatırlar mısınız? Topluca bir arkadaş olan Yarmagül'ün saçının iki yanına taktığı metal, hareket edebilen kelebek tokalar o dönem oldukça popülerdi.

9. Mecnun hırkası

9. Mecnun hırkası

Türk televizyon tarihinin efsane dizilerinden olan Leyla ile Mecnun'da gördüğümüz kemik rengi hırkayı hatırladınız değil mi? Mecnun'un tüm ev ve rüya sahnelerinde üzerinde olan hırka da artık Mecnun hırkası olarak kabul görmüş durumda.

10. Jonas'ın sarı yağmurluğu

10. Jonas'ın sarı yağmurluğu

Son yılların en popüler dizilerinden biri olan Dark'ın herkesi kendine hayran bırakan Jonas karakteriyle bütünleşen sarı yağmurluğunu unutmamak gerek. Hadi, hadi itiraf edin içten içe siz de bir süre sarı yağmurluklara 'Acaba giysem ben de Jonas gibi zamanda bir ileri bir geri gidebilir miyim?' diye düşünerek baktınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
47
13
10
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?