Görüş Bildir
Haberler
Parasının Değer Kaybetmesini İstemeyenlerin En Çok Tercih Ettikleri 7 Yatırım Türü

etiket Parasının Değer Kaybetmesini İstemeyenlerin En Çok Tercih Ettikleri 7 Yatırım Türü

Merlot Vinho
03.10.2022 - 17:00

Herkes için birikim yapmak ve yaptığı bu birikimleri enflasyon gibi global risklerden korumak önemlidir. Haliyle hem kısa hem uzun vadede kullanılan yatırım araçları birbirinden farklı olabilir ve özellikle uzun dönem yatırımlarda daha risksiz enstrümanlar tercih edilir. 

Peki parasını piyasa risklerinden korumak isteyen yatırımcılar için en güvenilir yatırım araçları hangileri?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Altın

1. Altın

Özellikle uzun vadeli yatırımcıların en çok tercih ettiği araçların başında altın gelir. İnsanlık tarihinin en eski değerli varlıklarından olan altın yatırım yapmanın en mantıklı olduğu kaynaklardandır. Kendi içinde pek çok çeşidi olan altının her türlüsü insana güven verir ve enflasyondan korunmada etkilidir. Evinde altın saklamak istemeyenler için son dönemde ortaya çıkan dijital altın hesapları da gayet mantıklı olabilir.

2. Döviz

2. Döviz

Yabancı para birimlerine yatırım yapmak eğer ülke para birimi değersizleşiyorsa faydalı olabilir. Buradaki döviz ise genel olarak global piyasalarda rahat işlem görmesi ve diğer fiat para birimleri karşısında değer kazanması nedeniyle dolardır. Nakit veya dijital hesaplarda saklanan doların ne zaman düşeceği belli olmasa da uzun vadede kazandıracağı neredeyse kesindir.

3. Hisse Senedi

3. Hisse Senedi

Kazançlarını farklı kaynaklar arasında dağıtarak sepet yapmak pek çok usta yatırımcının ana tercihidir, bu aşamada devreye giren hisse senetleri de sıklıkla kullanılan finansal enstrümanlardır. Özellikle Amerika borsaları dünyaca ünlü şirketlere ortak olmaya imkan tanıdığından zengin yatırımcılar arasında oldukça popülerdir. Bununla birlikte hisse senedi piyasalarının kendi içinde hiç riski yok denemez çünkü borsada alınıp satılan senetler arz-talep dengesinden yakından etkilenir.

4. Gayrimenkul

4. Gayrimenkul

Garantici yatırımcıların yatırım yapmayı en çok sevdiği araçlardan bir diğeri gayrimenkuldür. Kazandırmama ihtimali sıfıra yakın olan gayrimenkul piyasası özellikle Türk yatırımcıların favorilerindendir. Genellikle kiraya vermek için alınan gayrimenkuller hem aylık hane gelirini artırır, hem de uzun vadede değerlenerek yüksek kar imkanı sunar. Bununla birlikte gayrimenkul yatırımı yaparken ulaşım kolaylığı ve bölge potansiyeli gibi pek çok faktöre dikkat edilmesi gerekir.

5. Bono ve Tahvil

5. Bono ve Tahvil

Gelire endeksli senetler olan bono ve tahvil, uzun veya orta vadeli yatırımcıların sıklıkla kullandığı kaynaklardandır. Risksiz olmaları nedeniyle tercih edilen bu araçlar, birikimlerin yatırıma dönüşmesine yardımcı olur ve kendi içinde pek çok alt türe ayrılır. Bu da yatırım olanaklarını artırır. Yatırımın cinsi, nedeni ve süresi kullanılan aracı değiştiriyor olsa da önerilen, farklı varlıkların bulunduğu dengeli bir portföy oluşturmaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bitcoin

6. Bitcoin

Güvenilirliği hala büyük bir kesim için tartışılır olan dijital para birimlerinin gelecekte tek geçerli para olacağı kanıtlandı. Arkasındaki teknoloji sayesinde bir devrin kapanmasına neden olan Bitcoin de özellikle uzun vadeli yatırımcıların favorilerinden. Bununla birlikte kendi içinde oldukça volatil bir seyir izlemesi nedeniyle bilgi sahibi olmayanlar için büyük riskler barındırabiliyor. Ancak konu hakkında araştırma yapan sabırlı yatırımcılar bu piyasadan ciddi kar sağlayabiliyor.

7. Sanat Eseri

7. Sanat Eseri

Genel kesim için eldeki az bir birikim gayrimenkul, altın ve döviz gibi yatırım araçlarıyla değerlendirilirken zenginler için durum bundan farklıdır. Ciddi mal varlığına sahip olan zenginlerin genellikle hemen hemen her yatırım aracında belirli bir varlığı bulunur. Bunun yanı sıra zenginlerin en sık kullandığı enstrümanlardan biri de sanattır. Açık artırmalarda yüksek fiyatlara satılan şaheserler hem prestij kazandırır, hem de zaman içinde değerlenerek başkasında bulunmayan özel bir yatırım elemanına dönüşür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgay Donmez

Hic birisi degil en iyisi tarla alip turp,salgam,havuc,sarmisak ve marul ek kolay yetisir zahmetsizdir ve para kazandirir