Görüş Bildir
Haberler
Para, Cüzdan, Bilgi… Yakın Dönemde Hızla Dijitalleşen 9 Şey

etiket Para, Cüzdan, Bilgi… Yakın Dönemde Hızla Dijitalleşen 9 Şey

Dünya sürekli gelişiyor ve değişiyor. Gelişen teknolojiyle beraber dijitalleşme kaçınılmaz oluyor. Yenilikçi teknolojiler, insanların geleceği ve şu anı anlamlandırmasını kolaylaştırıyor. İşte, günümüzde hızla dijitalleşen şeyler.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Bilgi

www.google.com

Teknoloji geliştikçe bilgiyi elde etmenin yolu kolaylaştı. Örneğin, dijitalleşme sayesinde insanlar internetten merak ettikleri konuları anında öğrenebilir hâle geldi. Bu da zamandan tasarruf etmeyi kolaylaştırdı.

2. İletişim

2. İletişim

Eskiden iletişim kurmak çok zordu. İnsanlar bir başkasından mektup almak için günlerce, aylarca hatta yıllarca beklerdi. Bugün internetten herhangi biri ile anında iletişim kurulabilir.

3. Para

www.google.com

Paranın dijitalleşmesiyle beraber işlemler kolaylaştı. İnsanlar ödeme yapma konusunda daha fazla esnekliğe kavuştu. Bugün birçok işlem kredi kartı ve banka kartı ile hızlıca halledilebilir.

4. Alışveriş

4. Alışveriş

İnternetten alışveriş yapmak yaygınlaştı. Gece yarısı pijamalarınızla başka nerede alışveriş yapabilirsiniz? Üstelik beklemeniz gereken bir sıra yok.

5. Cüzdan

www.google.com

Dijitalleşen cüzdan bir kişinin tüm ödeme bilgilerini saklamasına yardımcı oldu. Bu da fiziksel cüzdan taşıma ihtiyacını ortadan kaldırdı. Güvenlik açısından öne çıktı. Ayrıca e-cüzdan tüketici verilerini toplayan şirketler açısından yararlı oldu. İnsanlar ayrı ayrı kart taşımaktan kurtuldu. Böylece tüm kartlar ulaşılabilir oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Müze

www.google.com

Müzeler ve uluslararası sergi siteleri insanlara sanal tur düzenlemeye başladı. Bu sayede bir müzenin ya da serginin konumu insanları kısıtlayamadı. Uzak ülkelerdeki müzeleri merak edenler için kapılar açıldı.

7. Yazı

7. Yazı

Eskiden not alınması gereken bir konu için düzinelerce kâğıt harcanırdı. Şimdi ise telefon veya bilgisayara kolayca not alınabilir. Üstelik kaybolma derdi yok ve daima güvende.

8. Ticaret

8. Ticaret

Ticaretin dijitalleşmesi, alışılmış zaman ve mesafe kısıtlamaları olmadan iş yapabilme yeteneğini geliştirdi. Örneğin, tek bir fare tıklamasıyla çevrim içi müşterilere ulaşmak kolaylaştı. Bu da zaman ve maliyetten tasarruf sağlanmasına yardımcı oldu.

9. Film- Tiyatro

www.google.com

Bilgisayar ve televizyonlar sayesinde film izlemek de dijitalleşti. İnsanlar çoğu film ve tiyatroyu ev konforunda izleyebilir hâle geldi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın